Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou

Potřebné ingredience

plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)

Postup přípravy

Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechové řezy z listového těsta

Ořechové řezy z listového těsta

Potřebné ingredience

Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru, 100 g medu, 250 g mletých ořechů, 85 g piškotových drobečků. Dále: 1 balíček listového těsta 500 g, cukr moučka na posypání.

Postup přípravy

Těsto necháme asi hodinu při pokojové teplotě změknout.
Mléko s cukrem a medem přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme namleté ořechy a nadrcené piškoty. Náplň necháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velká snídaňová palačinka z remosky

Velká snídaňová palačinka z remosky

Potřebné ingredience

80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři

Postup přípravy

Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.


Fomu vymazat máslem.

V míse prošlehat vejce + mléko + cukr +…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cheesecake v muffinové formě

Cheesecake v muffinové formě

Potřebné ingredience

Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.

Postup přípravy

Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba s omládkem

Toustový chleba s omládkem

Potřebné ingredience

Na omládek: 8-10g droždí, 100g vody, 120g pšeničné celozrnné mouky. Těsto: 130 - 140g vody, 35g oleje, 20g Solamylu, 280g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 2 malé lžičky soli

Postup přípravy

Omládek necháme 60min. vykynout, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. necháme kynout asi hodinu, pak stočíme a dáme do formy. Necháme znovu nakynout a pečeme na 180 …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Smetanové kedlubny

Smetanové kedlubny

Potřebné ingredience

2-3 kedlubny nakrájené na hranolky, sůl pepř, 2 střední mrkve nakrájené na sirky, 1 zakysaná smetana, 60-100g pancetty, ev. hladká mouka, olej nebo máslo

Postup přípravy

Na tuku orestujeme pancettu, po chvíli přidáme kedlubny a mrkev, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 15-20 min. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Pokud je potřeba…

Zobrazit více...
DORTY
ovocná svieža

ovocná svieža

Potřebné ingredience

mascarpone-tvaroh s malinami a čučoriedkami

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
DORTY
Zavřená kniha

Zavřená kniha

Potřebné ingredience

obvyklé

Postup přípravy

obvyklý

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Polenta s Aivarem, pórkem a veg. švarkovou pomazánkou

Polenta s Aivarem, pórkem a veg. švarkovou pomazánkou

Potřebné ingredience

Kukuřičná polenta 1 vegetariánská švarková pomazánka Půl pórku Aivar (omáčka v malé skleničce s paprikou a lilkem) Sojová omáčka Tamari (asi 2 lžíce) Trochu suchých kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Trochu olivového oleje

Postup přípravy

Na jemno nakrájený pórek orestujeme, přidáme kukuřičnou polentu na kostičky, přidáme ostatní surovniny a ještě krátce orestujeme. Byla jsem překvapena, jak je to chutné.
Dala…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
salát z ředkviček

salát z ředkviček

Potřebné ingredience

Svazek ředkviček 4 velké lžíce tatarské omáčky (nebo majonéza s nastrouhanými kyselými okurkami) ¼ pórku (kdo má rád více, může si přidat) 2 vajíčka na tvrdo Sůl podle chuti

Postup přípravy

Ředkvičky nahrubo nastrouhané, pórek na co nejjemnější plátky, 2 vajíčka natvrdo, studená, nakrájená na kráječi na vajíčka.

Ředkvičky vůbec nepálí, mohou to jíst i děti a…

Zobrazit více...

Kategorie