Kuřecí závitky s baby špenátem a gorgonzolou
Potřebné ingredience
plátky kuřecího masa (prsní nebo stehenní řízky), plátky anglické slaniny, čerstvý baby špenát, gorgonzola, sůl, koření na kuře (sladká paprika, granulovaný česnek, drcený kmín, rozmarýn), sušená cibule, máslo (nebo ghí) na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, něco na zahuštění sosu (jíška, záklechtka, škrob, hraška...)
Postup přípravy
Kuřecí plátky trochu naklepat, maso osolit a okořenit.
Na plátky položit plátky slaniny, na ní listy baby špenátu a špalíček gorgonzoly.
Maso zavinout a zajistit (párátkem…
Ořechové řezy z listového těsta
Potřebné ingredience
Náplň: 250 ml mléka, 100 g cukru, 100 g medu, 250 g mletých ořechů, 85 g piškotových drobečků. Dále: 1 balíček listového těsta 500 g, cukr moučka na posypání.
Postup přípravy
Těsto necháme asi hodinu při pokojové teplotě změknout.
Mléko s cukrem a medem přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme namleté ořechy a nadrcené piškoty. Náplň necháme…
Velká snídaňová palačinka z remosky
Potřebné ingredience
80 g hladké mouky (pšeničné, špaldové...), 2 lžíce cukru krupice (nejlépe třtinový), 120 g mléka, 2 vejce, 1-2 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty, ½ lžičky skořice, špetka soli, 200 g borůvek (čerstvé nebo mražené), 1-2 lžíce rozpuštěného másla na vymazání formy, moučkový cukr na závěrečné poprášení, sirup (javorový, čekankový...) nebo med na dochucení na talíři
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29cm), v silikonové dortové formě o průměru 26 cm.
Fomu vymazat máslem.
V míse prošlehat vejce + mléko + cukr +…
Cheesecake v muffinové formě
Potřebné ingredience
Korpus: 110 g kakaových Be Be sušenek, 60 g másla. Náplň: 400 g čerstvého sýra, 90 g cukru krupice, 2 vejce, 1 lžička vanilkového extraktu, trošku citronové kůry, 50 g zakysané smetany. Dále: smetana 33%.
Postup přípravy
Nastrouhané nebo rozdrcené sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Muffinovou formu vyložíme proužky pečícího papíru a papírovými košíčky. Drobky rozdělíme do košíčků a dnem…
Toustový chleba s omládkem
Potřebné ingredience
Na omládek: 8-10g droždí, 100g vody, 120g pšeničné celozrnné mouky. Těsto: 130 - 140g vody, 35g oleje, 20g Solamylu, 280g hladké mouky, 1 lžička sladěnky, 2 malé lžičky soli
Postup přípravy
Omládek necháme 60min. vykynout, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto. necháme kynout asi hodinu, pak stočíme a dáme do formy. Necháme znovu nakynout a pečeme na 180 …
Smetanové kedlubny
Potřebné ingredience
2-3 kedlubny nakrájené na hranolky, sůl pepř, 2 střední mrkve nakrájené na sirky, 1 zakysaná smetana, 60-100g pancetty, ev. hladká mouka, olej nebo máslo
Postup přípravy
Na tuku orestujeme pancettu, po chvíli přidáme kedlubny a mrkev, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 15-20 min. Poté přidáme smetanu a prohřejeme. Pokud je potřeba…
Polenta s Aivarem, pórkem a veg. švarkovou pomazánkou
Potřebné ingredience
Kukuřičná polenta 1 vegetariánská švarková pomazánka Půl pórku Aivar (omáčka v malé skleničce s paprikou a lilkem) Sojová omáčka Tamari (asi 2 lžíce) Trochu suchých kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Trochu olivového oleje
Postup přípravy
Na jemno nakrájený pórek orestujeme, přidáme kukuřičnou polentu na kostičky, přidáme ostatní surovniny a ještě krátce orestujeme. Byla jsem překvapena, jak je to chutné.
Dala…
salát z ředkviček
Potřebné ingredience
Svazek ředkviček 4 velké lžíce tatarské omáčky (nebo majonéza s nastrouhanými kyselými okurkami) ¼ pórku (kdo má rád více, může si přidat) 2 vajíčka na tvrdo Sůl podle chuti
Postup přípravy
Ředkvičky nahrubo nastrouhané, pórek na co nejjemnější plátky, 2 vajíčka natvrdo, studená, nakrájená na kráječi na vajíčka.
Ředkvičky vůbec nepálí, mohou to jíst i děti a…