Zobrazit přihlášovací formulář
SLADKÁ JÍDLA
Pirohy s marmeládou a praženou krupicí

Pirohy s marmeládou a praženou krupicí

Potřebné ingredience

Polohrubá mouka, vejce, voda. Marmeláda. Přepuštěné máslo, krupice. Cukr, máslo.

Postup přípravy

Z mouky, vejce, a trošky vody vypracujeme tuhé těsto, které necháme minimálně hodinu odpočívat (lépe několik hodin). Poté rozválíme na tenký plát, vykrájíme kolečka a plníme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Krtkův dort

Krtkův dort

Potřebné ingredience

3 vejce, 3 lžíce kakaa, 200g oleje, 200 - 220g mléka, 1 PP, sůl, 320g hladké mouky, 100-120g cukru. Náplň: 250g mascarpone, 1 tvaroh, 1 zakysaná smetana, 1 šlehačka, cukr dle chuti, 50g hořké čokolády nasekané nadrobno, 3 banány

Postup přípravy

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko a olej. Mouku smíchanou s kakaem a PP zamícháme na střídačku se sněhem (ušlehaným se zbytkem cukru) do žloutkové směsi. Dno formy…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Indické butter chicken - máslové kuře

Indické butter chicken - máslové kuře

Potřebné ingredience

500 g kuřecích prsou * směs koření: 1 lžička mletého koriandru * 1/2 lžičky papriky, 2 lžičky garam masala, sůl * 2 plechovky krájených rajčat (nebo 500 ml rajčatové passaty, ne protlak!) * 4 stroužky česneku * kousek čerstvého zázvoru (asi 30 g) * 4 lžičky bílého jogurtu * 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky * 1/2 lžičky kurkumy*** * sůl * 200 m šlehačky * centimetrový plátek másla

Postup přípravy

připravíme směs koření a kuřecí maso nakrájíme na větší kostky (asi jako na guláš, tj. 3*3 cm) a ve směsi ho obalíme - nejlíp v sáčku protřepat. Do hrnce dáme rajčata, česnek,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JEMNÝ  KOLÁČ S JAHODAMI A TVAROHOVOU NÁPLNÍ

JEMNÝ KOLÁČ S JAHODAMI A TVAROHOVOU NÁPLNÍ

Potřebné ingredience

Suroviny-těsto: 2 čtvrtlitrové hrnky polohrubé mouky, ¾ sáčku kypřícího prášku (kupuji ve zdravé výživě), 1 necelý hrnek jemného krystalového cukru, 1 hrnek mléka, ½ sáčku vanilkového cukru, 2 celá vejce, ½ hrnku slunečnicového oleje. Suroviny-tvarohová náplň: 250 g tvarohu, ½ sáčku vanilkového pudinku, ½ sáčku vanilkového cukru, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 celé vejce, 1-2 lžíce mléka strouhaná citronová kůra. Suroviny-drobenka: 3 plátky chladného másla, 3 polévkové lžíce moučkového cukru, 3 polévkové lžíce polohrubé mouky, ¼ sáčku kypřícího prášku. Ostatní suroviny: 500 g čerstvých jahod nebo jiné sezónní ovoce ( švestky, borůvky, meruňky, ostružiny, broskve…)

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme tvarohovou směs smícháním všech předepsaných surovin na náplň.
Na těsto vyšleháme v misce vejce s oběma cukry, olejem, postupně přidáme mléko a mouku…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Osvěžující borůvkový dort

Osvěžující borůvkový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 200 g Be Be sušenek (směs kakaové a celozrnné), 100 g másla, 2 PL mléka. Náplň: 500 g bílého jogurtu, 250 g tvarohu ve vaničce, 5 PL cukru moučka, 250 ml smetany 33 %, 1 sáček jemně mleté želatiny Dr. Oetker (20 g), 4 PL vody, 85 g lesních borůvek (dala jsem mražené), 2 PL cukru, 2 PL vody. Dále: několik jahod, 1 čiré dortové želé, 2 PL cukru.

Postup přípravy

Boky dortové formy průměr 24 cm vyložíme potravinovou fólií a na dno přivřeme papír na pečení.
Sušenky rozdrtíme, smícháme s rozpuštěným máslem a přidáme mléko nebo rum. Směs…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové řezy se šlehačkou

Mrkvové řezy se šlehačkou

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 200 ml oleje, 330 g jemně nastrouhané mrkve, hrst rozinek, 350 g polohrubé mouky, 230 g cukru krupice, 1 prášek do pečiva, 1 lžička skořice, špetka soli. Poleva: 100 ml 33% smetany, 100 g hořké čokolády. Dále: hrst nasekaných ořechů, 100-150 ml 33% smetany.

Postup přípravy

Vejce, olej, mrkev a rozinky smícháme, přisypeme směs suchých surovin a dobře promícháme. Těsto natřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a posypeme nasekanými ořechy. Pečeme v…

Zobrazit více...
DORTY
POKÉMONI PRO TEREZKU

POKÉMONI PRO TEREZKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS ZE 4 BAREV: źelený, modrý, žlutý a červený
KRÉM: smetanovo - mascarponový
SIRUP NA KORPUSY: citronový
GANACHE NA OBMAZÁNÍ DORTU: čokoláda, máslo, Salko
FONDÁN…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
LINECKÉ DORTÍČKY S MANDLOVÝM KRÉMEM

LINECKÉ DORTÍČKY S MANDLOVÝM KRÉMEM

Potřebné ingredience

Suroviny-linecké těsto: 285 g hladké mouky, 190 g chladného másla, 85 g moučkového cukru, 1 žloutek, 1 kávová lžička rumu, špetka nastrouhané citronové kůry. Suroviny-mandlový krém: ½ čtvrtlitrového hrnku mléka, 1 PL polohrubé mouky, necelý hrnek moučkového cukru, půl kostky másla, 1 sáček vanilkového cukru, 3-4 PL jemně nastrouhaných oloupaných mandlí, 1 PL polohrubé mouky

Postup přípravy

Postup-krém:
Na mírném plameni uvaříme (asi 2-3 min.) dobře rozmíchané mléko s moukou. Odstavíme, občas promícháme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukry do pěny…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Meruňkový koláč s tvarohem

Meruňkový koláč s tvarohem

Potřebné ingredience

Z časopisu Albert Na těsto 250 g hl. mouky , 170g másla, 140 g cukru, 1 vejce, 1/2 prdopeč, 1 lžička skořice, dle potřeby mléko Na náplň 2 tvarohy, 2 vejce, 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku, kůra z půlky citronu, vanilkový cukr a 100g cukru. 500g meruněk

Postup přípravy

Uděláme vláčné těsto a přesuneme do kulaté formy. 15 minut předpečeme na 180 stupňů.
Mezitím smícháme suroviny na náplň a dáme na předpečený korpus, poklademe čtrvrtkami…

Zobrazit více...

Kategorie