Bebé buchta
Potřebné ingredience
Těsto : 5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky Krém : 2x šlehačka, 1x tvaroh ve vaničce, 1x zakysaná smetana, 8 pol. lžic cukru moučka, Bebé sušenky
Postup přípravy
Nejprve si upečeme piškot – z 5 bílků vyšleháme tuhý sníh, poté postupně zašleháváme cukr, postupně po jednom žloutku a nakonec opatrně vařečkou vmícháme pol. mouku. Podle chuti…
Lahůdkový dortík na způsob tiramisu, za méně jak…
Potřebné ingredience
Tuto mňamku jsem si tak nějak složila v hlavě ze zkušeností z jiných mňamek a má veliký úspěch! Ale hlavně je během hodinky hotová! Díky mikrovlnce a mrazáku!
Postup přípravy
Na těsto: 6 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 6 vrchovatých lžic cukru moučka, lžíce kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 6 lžic mléka, 6 lžic oleje, 2 vejce,
Na krém: kelímek…
DOMÁCÍ ITALSKÁ ZMRZLINA
Potřebné ingredience
3 vejce, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu, 220 g krupicového cukru, 500 ml smetany na šlehání
Postup přípravy
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte…
Rychlovka z BEBE sušenek :-)
Potřebné ingredience
2-3 balíčky Bebe,1l mléka,2 pudinky, 2x smetana na šlehání,1x zakysaná smetana
Postup přípravy
Bebe sušenky vyskládáme na vyšší plech nebo pekáček,uvaříme vanilk.pudink dle návodu. Nalijeme na bebe sušenky. Opět vyskládáme sušenky. Necháme vychladnout.(ještě než nalijete…
Hanácké koláčky (tvaroh + povidla)
Potřebné ingredience
Těsto: 200g majonézy, 100g polohrubé mouky, 500g hladké mouky, 2 hrsti cukru, 1 droždí, sůl, rum, 2 vejce, necelých 250ml mléka. Náplň: 1 tvaroh kostka + 1 tvaroh vanička + cukr moučka podle chuti + 1 vejce. Povidla + trochu rumu. Žmolenka (cukr + polohrubá a hrubá mouka + máslo). Vejce na potření
Postup přípravy
Těsto zaděláme ručně a necháme vykynout nebo v pekárně na program "těsto". Poté rozdělíme na stejné kousky, vytvarujeme kuličku a tu zploštíme. Naplníme tvarohovou náplní,…
Řezy Kinder Pingui
Potřebné ingredience
Piškot- 6 vajec, 180 cukr krupice, 190 výběr. mouka, 30 kakao, 0.5dc horké vody Krém- 250 tvaroh, 250 ušleh. smetany-33%, 200 zakys.smetany, 6 velkých lžic medu, van.cukr, 1 želat. ztužovač za studena Poleva dovnitř- 150 čokolády, 100 Hery, 4PL oleje Poleva navrch- 200 čokolády, 100 Hery nebo másla, 2 PL oleje
Postup přípravy
Vejce pokoj. teploty s cukrem a vodou utřeme do pěny. Pomalu přimícháme prosátou mouku smíchanou s kakaem.
Upečeme jeden vysoký plát při 200 °C.
Vyšleháme šlehačku a…
ZASNĚŽENÉ ŘEZY
Potřebné ingredience
4 žloutky, 200 g cukr krupice, 10 lžic oleje, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ze 4 bílků sníh Peču na 170°C asi 20 minut Krém: 500 ml mléka, 2x pudink vanilkový 180 g máslo, 1 cukr vanilkový, dle chuti moučkový cukr tvaroh vaničku, 2 lžíce rumu a kokos na posypání.
Postup přípravy
Žloutky vyšleháme s cukrem. Do žloutkové hmoty vmícháme olej‚ mouku s kypřicím práškem a tuhý sníh z bílků.
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při
170…
BUBLANINA S OVOCEM od ID 217344
Potřebné ingredience
Ze 4 vejce + 250g cukr krystal 300g polohrubé mouky 100g oleje + 100g teplé vody 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr Nebo ze 6 vajec, 300g cukr krystal, 450g mouka polohrubá, 150g oleje, 150g vody teplé 1 prášek do pečiva 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Utřeme vejce s cukrem, postupně přidáme olej a vodu a na konec mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na kulatou koláčovou formu dělám z 1/2 dávky . Na klasický plech. Vymazat a…
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky hladké mouky, 5 PL kakaa, 1 hrnek moučkového cukru, 1 prdopeč, 2 vajíčka, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje , Krém: 2 balíčky jahodového pudink. prášku, 2 a 1/2 hrnku mléka (cca 625ml), 1/2 kostky másla, cukr dle chuti, 1 velká zakysaná smetana (400ml) + 2 vanilkové cukry, cca 400g jahod (do krému + na dozdobení) , Poslední vrstva: Šlehačka Dr.Oetker - viz foto, strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Těsto - ručním šlehačem vyšleháme postupně uvedené suroviny (začneme cukrem s vejci atd...) a upečeme na plechu cca 25 x 37cm (asi 30min při 175°C).
Krém - z mléka a pudink…
Kynutá buchta s tvarohem, rebarborou a skořicovou…
Potřebné ingredience
125 ml vlažného mléka, 75g rozpuštěného másla, 1 žloutek, 1 lžíce citronové šťávy, strouhanou citronovou kůru, 250g hladké mouky, 30 g cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetku soli, 1/4 kostky droždí (nebo cca /4 lžičky sušeného) náplň: 2 tvarohy, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, 2 menší vajíčka, mléko (naředit na středně hustou směs), cukr (dle chuti) rebarbora drobenka: máslo, polohrubá mouka, cukr třtinový, skořicový cukr
Postup přípravy
- zaděláme klasické kynuté těsto (dělám v DP, ale dá se i bez ní)
- suroviny na náplň smícháme (pudink se dává sypký, nevaříme)
- rebarboru oloupeme a nakrájíme na meší…