Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Ořechové oválky

Ořechové oválky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky BIO * 90–100 g másla * 80 g strouhaných vlašských ořechů * 30 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky * 30 g rýžového sladu * 1 žloutek * 2 lžíce bílku * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ (nemusí být) * půlky vlašských ořechů na ozdobení * 1–2 sáčky „vanilkového cukru light“ – fruktóza s vanilkou

Postup přípravy

Budeme potřebovat nastrouhané vlašské ořechy, změklé máslo, rýžový slad, sojový nápoj s příchutí vanilky a pšeničnou celozrnnou mouku v BIO kvalitě.

Na spojení těsta pak z…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Meruňkové kuličky s ořechy

Meruňkové kuličky s ořechy

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g sušených nesířených meruněk * 130 g vlašských ořechů * 80 g pohanky zrna + 400 ml vody * špetka mořské soli * 50 g (nebo dle potřeby) instantní mouky nebo kaše (rýžové, pohankové, kukuřičné) * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * instantní rýžová nebo kukuřičná „Vtipná kaše“ na obalení

Postup přípravy

Sušené meruňky přímo pomeleme v mlýnku na maso s jemnějšími otvory. Na „vymletí“ meruněk z mlýnku můžeme použít pár vlašských ořechů z odváženého množství k receptu. Ostatní…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové kuličky s medem

Ořechové kuličky s medem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g mletých vlašských ořechů * 50 g akátového medu (popř. jiný tekutý) * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * pár datlí bez pecek * trochu mletých oříšků na obalení, popř. kukuřičné „Vtipné kaše“

Postup přípravy

Vlašské ořechy je vhodnější mít raději namleté na mlýnku na strouhanku. Jsou takto jemnější. Když bychom je mixovali, budou tam kousky a výsledná hmota bude s tvrdými drobečky.…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Medvědí tlapky s karobem

Medvědí tlapky s karobem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 160 g jemné celozrnné pšeničné špaldové mouky * 100 g mletých vlašských ořechů * 1 rovná lžička mleté skořice BIO * ½ lžičky mletého hřebíčku * ½ lžičky mletého nového koření * 15 g karobu (svatojánský chléb) * 40 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g medu * 1 vejce * 50 g panenského slunečnicového oleje * 4–5 kapek citrónového aromatického oleje „Just“ * namixovaný vanilkový cukr „light“ (fruktóza s vanilkou) na obalení * rostlinný tuk „Blesk“ na vymaštění formiček

Postup přípravy

Jako kvalitní náhradu kakaa, které může obsahovat tropické plísně, jsem použila pro barvu mletý svatojánský chléb. Můžete zvolit tmavý nebo světlý, oba budou ve výsledku chutnat…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mandlová srdíčka

Mandlová srdíčka

Potřebné ingredience

Ingredience: * 120 g celozrnné špaldové jemné mouky * 50 g oloupaných a namixovaných mandlí (nebo strouhaných) * 10 g práškové (namixované) fruktózy pro lepší soudržnost těsta * 20 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky „Soja Milk vanilka“ * 1 žloutek * 90 g kvalitního másla * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“ * mixovaná fruktóza na obalení

Postup přípravy

Na vál si dáme všechny ingredience, máme-li tak do mouky kápneme pro krásnou vůni i aromaolejíček od Justu a nejlépe mazacím kulatým tupým nožem začneme zpracovávat těsto. Máslo…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Úlečky bez vajíčka

Úlečky bez vajíčka

Potřebné ingredience

Ingredience:\\r\\n\\r\\n * 90 g přesátých strouhaných vlašských ořechů\\r\\n * 60 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“\\r\\n * 40 g javorového sirupu\\r\\n * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“\\r\\n * instantní rýžová mouka na obalení

Postup přípravy

Ingredience na „vylepšené“ úlečky jsou trochu odlišné, ale strouhané vlašské oříšky jsou stále jako hlavní složka. Je vhodné si je přesít, aby neobsahovaly větší kousky a až toto…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sezamové kuličky s medem

Sezamové kuličky s medem

Potřebné ingredience

Ingredience: * 100 g sezamových semínek * 35 g medu * 10 g javorového sirupu (nemusí být, máme-li med řídký) * oloupané mandle do kuliček * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ (pro bezlepkovou dietu raději ne) * 2 kapky citrónového arom. oleje Just * trochu mletého kokosu na obalení.

Postup přípravy

Sezamová semínka namixujeme v mlýnku na kávu na jemno a hmotu vyškrábneme lžičkou do misky. Přidáme med a pokud je tuhý, tak i trochu javorového sirupu.

Vše zakápneme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky z kaštanové mouky

Sušenky z kaštanové mouky

Potřebné ingredience

Ingredience: * 60 g kaštanové mouky * 200 g hladké špaldové nebo pšeničné mouky * 50 g sušeného rýžového nápoje „Zajíc“ +100 ml vody * 50 g práškového sladidla „Sladovit“ * 40 g panenského slunečnicového oleje * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * 40 g hořké čokolády na vaření BIO (posekat nožem na drobné kousky) * 1–2 g práškového anýzu * trochu špaldové mouky na vál (cca 20 g)

Postup přípravy

Příprava těsta:

Mouky smícháme v míse společně se suchými složkami, včetně na drobno posekané čokolády, práškového sladidla „Sladovit“ a koření a přilijeme rozpuštěný…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Mandlové makarónky

Mandlové makarónky

Potřebné ingredience

kelímek mandlové pasty (přibližně 200 gramů) - ½ hrnku moučkového cukru - 2 vaječné bílky - ½ lžičky vanilkového extraktu - 60 gramů hořké nebo kvalitní mléčné čokolády

Postup přípravy

Postup:
1. Troubu předehřej na 150 °C. Připrav si dva plechy s pečícím papírem.
2. V kuchyňském robotu zpracuj dohromady mandlovou pastu a cukr, poté přidej bílky a vanilku…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky

Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky

Potřebné ingredience

Budeš potřebovat: - 1 hrnek hladké mouky - 1 hrnek celozrnné mouky - 1/2 lžičky prášku do pečiva - 1 hrnek cukru - špetku soli - 1/2 hrnku rostlinného oleje - 1 větší vejce - 2 lžičky vanilkového extraktu - 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry

Postup přípravy

Postup:
1. Na válu smíchej mouku, prášek do pečiva a sůl.
2. Ve větší misce rozmíchej mixerem na nižší rychlost směs cukru a oleje, dokud se cukr nerozpustí. Přidej směs…

Zobrazit více...

Kategorie