Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Bezinkový džem

Bezinkový džem

Potřebné ingredience

1,5 kg bezinek, 2,5 kg jablek, 1 kg cukru, 4 zelené gelfixy, 1/8 l rumu

Postup přípravy

Bezinky se podlijí troškou vody a za stálého míchání se rozvaří. Pokud vám vadí semínka, dopuručuji propasírovat přes hrubší cedník, ale můžou se nechat i celé. Jablka se oloupou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí lečo s cuketou

Domácí lečo s cuketou

Potřebné ingredience

300 g cukety,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
2 rajčata,
2 papriky,
lžíce kečupu,
sůl

Postup přípravy

Zeleninu si připravíme.
Cuketu oloupeme, zbavíme pecek a měkkého prostředku a nastrouháme na hrubém struhadle.
Cibuli nakrájíme na kostičky.
Rajčata a papriky nakrájíme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Meruňková přesnídávka bez zaváření

Meruňková přesnídávka bez zaváření

Potřebné ingredience

meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)

Postup přípravy

Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Potřebné ingredience

2 kg hub,1kg papriky červené,1kg cibule,30 dkg cukru,2litry vody,1/2litru octa,6dkg soli,10 bobkových listů,10 kuliček nového koření

Postup přípravy

Papriky a cibuli nakrájíme na jemné plátky a povaříme se vším kromě hub.Vaříme dokud cibule a paprika nezesklovatí. Houby nakrájené na kostičky povaříme ve slané vodě 5 minut a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečný džem

Jablečný džem

Potřebné ingredience

Jablka,cukr, citron.

Postup přípravy

Jablka s cukrem 1:1.Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.Do hrnce dáváme střídavě jablka a cukr.Vaříme na mírném ohni(občas zamícháme) dokuď se cukr nerozpustí.Přivedeme k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kysané (sudové) zelí

Kysané (sudové) zelí

Potřebné ingredience

1 kg zelí, 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce)

Postup přípravy

1 kg očištěného zelí nastrouháme a pridáme do něj 2 dkg soli (1 vrchovatá polévková lžíce). Vše promícháme a necháme 1 hodinu stát. Pak napěchujeme do sklenic - necháme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí pomerančová marmeláda

Domácí pomerančová marmeláda

Potřebné ingredience

800 g oloupaných pomerančů, zbavených i bílých blanek 200 g želírovacího cukru ( já jsem použila želírovací cukr na poměr 1:4) šťávu z 1 citronu

Postup přípravy

Ráda bych se s vámi podělila o recept na domácí pomerančovou marmeládu. Její příprava není nijak složitá.

Pomeranče oloupeme, zbavíme bílých blanek a pokrájíme na menší…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
..Domácí švestková povidla..

..Domácí švestková povidla..

Potřebné ingredience

Na 6 sklenic o objemu 350 ml. Je potřeba- 3 kg švestek 125 ml octa 750 g krupicového cukru 1 lžička mleté skořice 100 ml rumu

Postup přípravy

Příprava: 20 minut/Odležení: přes noc/Vaření:1 hodina/Pečení: 3 hodiny
1. Švestky omyju a vypeckuji. Nasypu je do velkého hrnce, zaliju je octem a zasypu cukrem. Někdy dým…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová marmeláda

Broskvová marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg oloupaných a odpeckovaných broskví , 1 lžička kyseliny citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Broskve semeleme na masovém strojku,přidáme kys. citronovou a želírovací cukr , zamícháme a přivedeme k varu.Vzniklou pěnu sebereme.Vaříme asi 5 minut.Jěště horkým plníme slenice…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka  - jednoduché a rychlé !!

Ovocné kompoty z mikrovlnky podle J Balaštíka -…

Potřebné ingredience

Na jednu 720 ml sklenici budete potřebovat : 450g ovoce, 230g nálevu, 25-75 g krystalového cukru (1-3 vrchovaté lžíce podle kyselosti), případně umělé sladidlo.

Postup přípravy

Sklenice naplňte do tří čtvrtin očištěným ovocem bez náznaku hniloby, mírně je stlačte a přisypte cukr. Řádně jej setřeste, aby pronikl do všech vrstev. Pak přidejte další ovoce,…

Zobrazit více...

Kategorie