Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Stroganoff

Stroganoff

Potřebné ingredience

0,5kg hovězího masa,sůl, pepř,olej,2lžíce másla,1 cibule,1lžíce rajského protlaku,1 kyselá okurka,5dkg žampionů,1lžíce hladké mouky,1 šlehačka,2lžíce mléka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 2cm dlouhé proužky,pokapeme olejem a necháme odležet.Na pánvi rozehřejeme máslo,přidáme maso a pokrájenou cibuli na kostičk.y a orestujeme.Přidáme plátky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěná -omáčka po moravsku

Roštěná -omáčka po moravsku

Potřebné ingredience

500g hovězí zadní,1větší cibule,olej nebo sádlo,sůl,pepř,horčice plnotučná,1 sklenice Kunovjanka(sterilizovaná zelenina),1x masox,hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky ,mírně naklepeme,nasolíme,opepříme a z jedné strany pomažeme hořčicí,nakrájíme na jemno cibuli a osmažíme ji na oleji do zlatova v papiňáku poté přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE

Stroganoff podle dědy šéfkuchaře-DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g minutkového hovězího (svíčková, roštěnec) 250 g žampiónů 2 cibule 2 lžíce rajského protlaku 200 ml smetany ke šlehání máslo olivový olej hladká mouka 3 lžíce čerstvého nasekaného kopru černý pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Necháme odležet, obalíme v hladké mouce a pepři a zprudka opečeme na rozpáleném másle. Opékáme asi 8…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
rajská omáčka-podle vareni.cz

rajská omáčka-podle vareni.cz

Potřebné ingredience

2 ks cibule,150 g rajský protlak,2 bobkové listy,1/2 lžičky mletá skořice,2 - 3 lžice hladké mouky,1,5 ks citron1 kg hovězí maso zadní,7 kuliček nové koření,podle chuti mletý pepř,cukr sůl.olej

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout.

Druhou cibuli oloupeme a nasekáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

Kus hovězího masa ( já měla špičku ze zadního ); olej; cibule; kořenová zelenina; špek; jalovec; nové koření; pepř celý; bobkový list; máslo; lžička cukru; lžíce hořčice; zeleninový bujón; hladká mouka; šlehačka; citronová šťáva

Postup přípravy

Maso si očistím a prošpikuju špekem. Do papiňáku dám olej a na kostičky nakrájenou cibuli, orestuju a přidám zbytek špeku na kostičky. Pak dám maso a nechám ho zatáhnout ze všech…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnka po babičce

Roštěnka po babičce

Potřebné ingredience

Plátky roštěnky (4ks)
hořčice (plnotučná nebo francouzská)
hl. mouka
sůl, pepř
sádlo

malá cibulka
kousek čerstvý červený papriky
trocha salámu krájenýho - poličan nebo vysočina, nebo lovečák
rajče nebo trocha kečupu
kostka masoxu

Postup přípravy

Masíko naklepeme, osolíme opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce a rychle zatáhneme na rozpáleném sádle ..
vyjmeme a na zbytku sádla osmahneme cibulku, přidáme salám…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí po makadénsku s rýží   velmi zajímavý a dobrý.

hovězí po makadénsku s rýží velmi zajímavý a dobrý.

Potřebné ingredience

75dkg hovězího zadního,2 cibule,4 mrkve tak střední,1/4celeru,1sáček fazolek mražených mužeme použít aji steril,2 lžíce oleje, 4 lžíce.kečupu,sul,pepř., 1 masox,červenou papriku sladkou,trošku solamylu na zahuštění.

Postup přípravy

maso na nudličky dáme do hrnce s olejem a dusíme až pustí štávu. jak pustí štávu přidáme nahrubo krouhanou cibuli,mrkev,celer,sl.papriku,kečup,sul,pepř,masox.podlijeme a dusíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělské ptáčky od babičky

Španělské ptáčky od babičky

Potřebné ingredience

( na 2 porce ) 2 hovězí zadní plátky ( jeden min. 20 dkg ); 1 noha šunkové klobásy; 2 dkg špeku; 1 kyselá okurka; 1 cibule; 2 stroužky česneku; 3 bobkové listy; 1/4 slepičího bujónu; 1 kávová lžička hořčice; 1 lžíce strouhanky

Postup přípravy

První den. Plátky masa naklepeme a z obou stran potřeme olejem. Umístíme je do misky, vzduchotěsně přiklopíme a dáme do lednice.
Druhý den. Nakrájíme šunkovou klobásu na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí gulášek huštěný chlebem !

Hovězí gulášek huštěný chlebem !

Potřebné ingredience

1kg hovězího zadního, 1kg cibule, sádlo, půl chleba, sladká paprika, gulášové koření, chili, pepř, sůl, majoránka, hovězí bujón, bobkový list, česnek ,knedlík.

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. Přidáme maso,česnek a všechno koření. Podlijeme vodou. Chleba nadrolíme najemno a jednu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Řízky "NO NAZDAR"

Řízky "NO NAZDAR"

Potřebné ingredience

telecí i jiné řízky,
1 šlehačka,
zelený pepř v nálevu,
pár koleček poličanu,
1 hermelín,
rum,
drcený kmín,
hladká mouka,
sojová omáčka

Postup přípravy

Řízky naklepeme, okořeníme kmínem, lehce poprášíme moukou a krátce zprudka opečeme. Pak dáme maso do pekáče, položíme na ně kolečka salámu a zalijeme Ramou Cremefine v níž…

Zobrazit více...

Kategorie