Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Roštěná nebo biftek (ze svíčkové ) na fazolkách

Roštěná nebo biftek (ze svíčkové ) na fazolkách

Potřebné ingredience

Pytlík zmražených fazolových lusků, vcelku anglická slanina tak 150gr. 100gr. krájená slaninka, steaky z roštěné, olej ,máslo , petržel, rozmarýn , sůl , trošku citronové štávy.

Postup přípravy

na sucho si ve větším hrnci či pánvi osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu, k opečené slanině přidáme zmrazené fazolové lusky a promícháme -mícháme velmi často , tak 15 minut a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Maso,cibule...viz níže:-)

Postup přípravy

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky
3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno
5 stroužků česneku nasekat
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Burgundské hovězí

Burgundské hovězí

Potřebné ingredience

1kg hovězího zadního, 500ml červeného vína (název říká, že ideálně burgundské, ale stačí i jakékoli jiné suché, ale chuťově silné víno), 70g slaniny (raději v jednom kuse), 2 stroužky česneku, 1 menší mrkev, 1 menší kořenová petržel, 1 střední cibule, 10 šalotek (nebo drobných cibulek), 170g drobných žampionů, 2 lžíce stolního oleje, 2 lžíce mouky, bobkový list, tymián, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1/ Slaninu nakrájet na kostky (máte-li plátkovou, pak na nudličky), mrkev a petržel nakrájet na kostičky, cibuli (tu 1 střední) nahrubo, česnek na plátky.
2/ Maso nakrájet na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)

Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)

Potřebné ingredience

4 plátky hovězí roštěné (cca 500g masa), alespoň 4 veliké cibule (resp. asi polovina váhy masa), olej, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, voda (nebo vývar)

Postup přípravy

1/ Plátky hovězí roštěné zbavit tuhého kraje (je-li na nich), kraje masa mírně naříznout nožem, naklepat jen klouby prstů, osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet najemno.
3/ V…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Lubošův vynález

Lubošův vynález

Potřebné ingredience

400 g libového hovězího masa ( může být i dančí ), 1 sklenice zeleniny Moravanka, 10 větších brambor, 150 g másla, 1/4 l smetany ke šlehání, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji pečlivě osmahneme. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostičky. Pekáček na dně vyložíme plátky másla, potom dáme vrstvu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí nudličky ze zelím a žampiony-MOOOC DĚKUJI-mysulka (Lenka)

Hovězí nudličky ze zelím a žampiony-MOOOC DĚKUJI…

Potřebné ingredience

400 g roštěné 3 lžičky sojové omáčky - já používám Kikkoman, je čistě přírodní 1/2 - 1 lžičku nastrouhaného zázvoru 4 lžíce olivového oleje drcený barevný pepř - podle chuti 2 lžíce solamylu sůl 1/4 menší hlávky zelí 8 krémových žampionů, mohou být i normální bílé olej

Postup přípravy

Postup:

Umícháme si marinádu ze sojovky, zázvoru, oleje, pepře a solamylu.
Maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády na nejnéně na 24h.
Zelí nakrájíme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
rajská s vařeným hovězím masem s knedlíky z mikrovlnky

rajská s vařeným hovězím masem s knedlíky z mikrovlnky

Potřebné ingredience

knedlíky v mikrovlnce dpo 8 minut

Postup přípravy

knedlíky : 2 rohlíky na kostičky, 2 žloutky, osolíme, 1+1/2 hrnku hrubé mouky, trochu mléka, prášek do pečiva, přidáme vylšehané 2 bílky,
naplníme 5 nebo 6 hrnečků -…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE

Belgicky gulas - CARBONNADE FLAMANDE

Potřebné ingredience

1kg hoveziho masa (nakrajet na cca 4cm kousky nebo klidne i vetsi) *** 400ml silneho tmaveho piva (napr. Primator 16, Nachod 18) *** 3 strouzky cesneku *** 2 bobkove listy *** 3 lzice hl. mouky (dochutit soli a peprem) *** olej ***2-3 mrkve (nakrajet) *** 2-3 cibule (nakrajet) *** 1 porek (nakrajet) *** 1 lzice rajcatoveho pyre *** 350ml hoveziho vyvaru (muze byt i voda) *** "svazek" bylinek (tymian, petrzel, bobkovy list, kulicky pepre) - dat do platynka *** hrst nakrajene petrzelky *** kastrol s vikem, ktery muzeme dat do trouby

Postup přípravy

Tento silny husty gulas nam varil bratranec v Belgii a nas tak nadchnul, ze jsme ho zaradili i do naseho jidelnicku...:)

1) Maso nechame marinovat pres noc v pive smichanem…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš v tlakáči - jiný už nejíme

Hovězí guláš v tlakáči - jiný už nejíme

Potřebné ingredience

Máme raději libový guláš, kde se maso pomalu rozpadá, bohužel klasická kližka mi doma neprojde... A ve vychladlém musí stát naběračka...

Postup přípravy

Tento recept jsem našla kdysi na RECEPTY.cz a od té doby jiný nedělám. Na něm jsem se odnaučila bát papiňáku.

Na cca 3l guláše používám:
1 kg hovězího masa (nejlépe…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vařené hovězí s tvarohovou remuládou-lehký oběd

Vařené hovězí s tvarohovou remuládou-lehký oběd

Potřebné ingredience

50 dkg hovězího předního,sůl,Na remuládu:1 měkký tvaroh,sůl.1 lžíci sekané petrželky,1/2 lžice sek.kopru,1/2 lžíce sekané pažitky,1 malá sladkokyselá okurka,1 cibulka,asi 130 ml mléka. Jako příloha:lahůdková zelenina

Postup přípravy

Dáme si vařit osolené h.maso do studené vody /já vařím v papiňáku /.Maso vyndám naporcuji a udržuji v teple, z vývaru udělám polévkuNa remuládu-vše smícháme dohromady - je to…

Zobrazit více...

Kategorie