Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY ( vařil manžel )

FRANCOUZSKÉ BRAMBORY ( vařil manžel )

Potřebné ingredience

Použité suroviny: 800 g syrových brambor , 350 g uzené krkovice (nebo vepřové ),, 1 plechovka sterilovaných žampionů , 1 pórek , 1 paprika , 150 g tvrdého sýra , 3 vejce , 2 lžíce másla , špetka soli , špetka pepře, špetka drceného kmínu

Postup přípravy

Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm sterilované žampiony. Trochu osolíme a přidáme drcený kmín, aby vyniklo jejich aroma. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné kotlety se sýrovým přelivem

Plněné kotlety se sýrovým přelivem

Potřebné ingredience

Kotlety, šunka, tavené sýry, niva (nebo eidam, gouda), smetana, cibule, brambory, tuk (např. rama), sůl, mletý pepř, bazalka, oregáno (nebo koření, které máte rádi).

Postup přípravy

Kotletu nakrájíme na plátky a naklepeme, z obou stran posolíme (nepřeháníme, patří do ní šunka) a ze strany, na kterou budeme dávat šunku popepříme. Na takto připravenou kotletu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarské zelí

Maďarské zelí

Potřebné ingredience

olej,2x cibule, půl kila vepřové kýty, sůl, pepř, červenou papriku, smetanu 12%, zelí, 1x klobása, 10 dkg slaniny.

Postup přípravy

Do pekáčku dáme olej a usmažíme cibulku do zlatavé barvy ,přidáme nakrájené maso na kostičky a vložíme do trouby a podléváme dokud maso nezměkne.Pokud už je maso měkké přidáme sůl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
" DOMÁCÍ PAJŠL" plíčky na smeteně se srdcem a jazykem

" DOMÁCÍ PAJŠL" plíčky na smeteně se srdcem a jazykem

Potřebné ingredience

Vepřový jazyk,vepřové srdce,vepřové plíce,cibule,smetana,máslo,divoké koření(bobkový list,celý pepř,nové koření),hladká mouka,ocet,sůl,mrkev ,celer ,petržel.

Postup přípravy

1/ Dám si vařit srdce,jazyk,plíce a k tomu přidám ještě mrkev,celer,petržel a divoké koření(já divok.koření dávám do čajového vajíčka),a trošku osolím.
2/ Když mám uvaředo…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Protýkané vepřové

Protýkané vepřové

Potřebné ingredience

vepřové maso(kýta nebo nejlepší je plecko),mletá paprika jak sladká tak pálivá,cibule,šlehačka,párky či klobásky-důležité je aby se moc nerozvařili,špetka šafránu(nemusí být),hladká mouka(jen na zavářku),sůl a kostka masoxu

Postup přípravy

Tak nejrve si párkem prošpikujeme masíko a pak si smícháme mleté papriky-já dávam 2 lžičky pálivé a 4 lžičky sladké,a masíčko v paprice celé obalíme.Mezitím si osmažíme cibulku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

Kotlety, sůl, pepř, sójovku, šunkový salám, pórek, cibuli, česnek, kečup, smetanu, ďábelskou omáčku, tvrdý sýr

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku dát naklepané, osolené a opepřené maso, dát na kolečka pórek a cibuli, a na nudličky šunku, polít kečupem, ďábelskou a smetanou a pokapat sójovkou, posypat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřového masa (libové), 2 velké cibule, 2 - 3 lžíce oleje, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička gulášového koření, 3/4 litru vody, 1 lžíce soli, 6 lžic hotové jíšky - tmavé, 300g kysaného zelí,1 kysaná smetana.

Postup přípravy

Olej rozpalte v širším hrnci, pak na něm dozlatova orestujte cibuli a přidejte maso a opečte ze všech stran, aby se zatáhlo, pak ho posypejte sladkou paprikou a gulášovým kořením …

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Sněhurčina sladkokyselá smetanová koprová omáčka

Sněhurčina sladkokyselá smetanová koprová omáčka

Potřebné ingredience

Ingredience: 40 g másla 40 g hladké mouky 1/2 l vývaru nebo vody 3 lžíce sekaného kopru 2 lžíce octa 2 lžíce vody 250 ml smetany (ke šlehání, 33%) 2 žloutky 2 lžičky cukru 1 lžíčka soli

Postup přípravy

Příprava:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem, osolíme a 20 minut povaříme. Mezitím si připravíme kopr - najemno jej nasekáme, potom jej vsypeme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Andělské zvony- Andělské zvonění ;-)

Andělské zvony- Andělské zvonění ;-)

Potřebné ingredience

1 větší cibuli 1 větší paprika 1/2 kg nakrájeného vepřového bůčku sůl,grilovací koření 2 rozetřené stroužky česneku 1 chilli paprička 1/2 kg kysaného zelí

Postup přípravy

Na oleji necháte zesklovatět 1 větší cibuli a l větší papriku. Přidáte na malé kostičky /1/2 kg/ nakrájený vepřový bůček osolíte, pokmínujete a zasypete grilovacím kořením.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
uzené maso zapečené v mandlových lupíncích

uzené maso zapečené v mandlových lupíncích

Potřebné ingredience

800g uzené maso, 5 celých stroužků česneku , bobkový list, kuličky nového koření + kuličky černého pepře na zapečení :3-4 plátky toastového chleba,2 vejce, 80g mandlových lupínků, mléko, sůl, mletý pepř ,mléko

Postup přípravy

recept mám z časopisu Flora 4/2007

-uzené maso uvaříme ve vodě s česnekem, bobkovým listem a kuličky koření ..necháme vychladnout a dáme na plech na pečící papír

Zobrazit více...

Kategorie