Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
RIZOTO

RIZOTO

Potřebné ingredience

500g mletého vepřového masa 4 sáčky rýže / nebo 400g dlouhozrnné rýže / 1 cibule 1 lžíce sádla 1 lžíce rajčatového protlaku 1 lžíce červené papriky 1 menší stroužek česneku 1 sáček mražené zeleniny /mrkev, hrášek, kukuřice/ 1 malý konzervovaný hrášek cca 250ml vývaru sůl, pepř strouhaný sýr na posypání

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na kostičky a ve větším hrnci ji na rozehřátém sádle necháme zesklovatět. Přihodíme mleté maso a restujeme. Maso pustí šťávu, kterou za pravidelného míchání…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní vepřová směs na bramboráku

Pikantní vepřová směs na bramboráku

Potřebné ingredience

300 g vepřové kýty 1 větší cibuli 1 červenou kapii 1 žlutou kapii 1 malý protlak 2 stroužky česneku 1 lžička solamylu 1 chilli paprička 1 lžička cukru 2 žampiony sůl pepř worchester olej Na bramboráky 4 větší brambory 1 vejce 2 stroužky česneku polohrubá mouka sůl, pepř, majoránka olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na drobné nudličky, přidáme pepř, worchestr a solamyl. Dáme odpočinout do chladu. Všechnu zeleninu si nakrájíme na menší kousky. Na rozpálenou pánev dáme olej a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Plzeňská topinka

Plzeňská topinka

Potřebné ingredience

4 krajíce chleba 2 stroužky česneku 2 sterilované okurky 2 nakládané feferonky 200 g vepřové kýty 2 lžíce kečupu 1 lžíce Worchestrové omáčky 1 čajová lžička cukru 1 menší kapie 1 cibule sůl pepř 1 dcl plzeňského piva 1 lžíce oleje

Postup přípravy

Postup Nakrájíme si maso na nudličky, osolíme a opepříme, zakápneme olejem a necháme hodinu odležet. Všechny suroviny si nakrájíme. Na pánev vložíme maso, zprudka opečeme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pivovařská bašta

Pivovařská bašta

Potřebné ingredience

3/4 kg vepřové libovější plece 3 lžíce olej 1 ks cibule 1 ks porek 1 dl piva 4 lžíce sladkého kečupu 3-5 stroužkůkečupu pepř sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky a zprudka ho na oleji opečeme/pro urychlení-dělám v papiňáku/, přidáme sůl, pepř, utřený česnek, kečup podlijeme pivem a chvilku podusíme-asi 10 minut. …

Zobrazit více...
DORTY
Nejlepší dort

Nejlepší dort

Potřebné ingredience

Na těsto: 4 vejce 10 dkg másla 14 dkg cukru moučka 14 dkg hořké čokolády z Lidlu s 52 % podílem kakaa, nebo obyčejná na vaření 1 vrchovatou lžíci hladké a jednu polohrubé mouky Na náplň: 2 šlehačky (čím víc tuku tím lépe, skvěle funguje ta 40 % De luxe od Kunínu, máma dříve dávala do každé půl sáčku ztužovače, ale tomu se dá krásně vyhnout) 10 dkg té stejné hořké čokolády 1 a půl polévkové lžíce horké vody. 2 dortové formy, z nichž jedna bude mít 20 cm, a nějaký menší pekáček

Postup přípravy

Ve vodní lázni dáme rozpustit čokoládu nalámanou na kousky spolu s kousky másla. Než se vše rozpustí a vy to rozmícháte do jednolité čokoládové hmoty, oddělte žloutky od bílků a z…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Minestrone

Minestrone

Potřebné ingredience

kousek másla, mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Nebo celer nebo petržel. loupaná rajčata z plechovky, zeleninový bujón, luštěniny cizrnu nebo fazole . těstoviny - flíčky, nastrouhaný sýr

Postup přípravy

na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Pórková polévka se sýrem

Pórková polévka se sýrem

Potřebné ingredience

1,5 l vývaru (masový nebo zeleninový) 300 g pórku 50 g másla 50 g taveného sýra 20 g hladké mouky sůl mletý pepř

Postup přípravy

Důkladně omytý pórek nakrájíme na kolečka a na rozehřátém másle lehce osmahneme. Přidáme hladkou mouku a krátce smažíme až vznikne světlá jíška. Pak zalijeme vývarem a dobře…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

FRANKFURTSKÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

20 g sádla (1 lžíce) 1 střední cibule 4 štrasburské párky Dulano (150 g) 1 lžíce hladké mouky 1 lžíce mleté sladké papriky 2 větší stroužky česneku 1 litr hovězího vývaru 3 střední brambory (cca 300 g) sůl, pepř 1 lžíce sušené majoránky

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme sádlo, snížíme trochu plamen a orestujeme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kousky na česneku, slanině a majoránce

Kuřecí kousky na česneku, slanině a majoránce

Potřebné ingredience

2 vykostěná kuřecí stehna Sterilizované žampiony (můžete vynechat) 50 g anglické slaniny 2 stroužky česneku sůl koření majoránka 1 lžíce hladké mouky olej

Postup přípravy

potřebujeme: postup: Maso z vykostěných stehýnek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí kousky…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Masíčko na paprice

Masíčko na paprice

Potřebné ingredience

2 ks kuřecích prsou 1 cibuli 1/2 lžičky soli Mletou červenou papriku 150-200 g zakysané smetany Pepř podle chuti 2 stroužky česneku olej slunečnicový

Postup přípravy

potřebujeme: Na pánvi nalijeme 2 lžíce oleje. Přihodíme cibuli nakrájenou na drobno, a než začne hnědnout, tak přihodíme kuřecí prsa nakrájené na kousky. Teplota po celou…

Zobrazit více...

Kategorie