Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ananasové řezy

Ananasové řezy

Potřebné ingredience

Těsto: 5 vajec, 150 g cukru krupice, 200 g polohrubé mouky, 50 ml teplé vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa; Krém: 1 ananasový kompot, mléko, 2 ananasové pudingy, 125 g másla, 130 g moučkového cukru, 2 zakysané smetany (400 g); Posypání: 100 g strouhané hořké čokolády

Postup přípravy

Korpus: Z bílků ušleháme pevný sníh. Do něj zašleháme postupně cukr, žloutky, vodu a olej a nakonec zašleháme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme na plech…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou

Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou

Potřebné ingredience

Těsto: 200 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 150 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 70 g hořké čokolády.

Postup přípravy

V míse smícháme máslo, cukr, arašídové máslo a vejce. Přimícháme mouku s práškem do pečiva a solí. Nakonec opatrně vmícháme nahrubo nasekanou čokoládu. Pokud je těsto měkké, dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mrkvové dortíčky

Mrkvové dortíčky

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 250 g mrkve, 250 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 4 PL kakaa, 150 ml mléka, 100 ml oleje, 1 kypřící prášek do perníku, špetka soli. Dále: 1 tmavá poleva Carla, 250 ml smetany ke šlehání, 250 g mascarpone, cukr moučka dle chuti, kakao na poprášení.

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do mrkve zamícháme žloutky, mléko a olej. Zvlášť smícháme mouku, cukr, kakao, prášek do perníku a sůl. Sypké suroviny…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffiny s mrkví a kvasem

Muffiny s mrkví a kvasem

Potřebné ingredience

60g cukru, 80g mléka, 50g kefíru, 30g oleje, 150g žitného kvasu (den předem nakrmeného)150g špaldové mouky, sůl, 1 lžička sody, 150g jemně strouhané mrkve, 1 vejce, skořice, čokoláda, kakaové boby,...

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme mokré ingredience, poté přimícháme suché a nakonec mrkev. Pečeme na 180°C asi 20 - 30min.

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bánánovo-ovesné placičky

Bánánovo-ovesné placičky

Potřebné ingredience

1 zralý banán, asi 1/2 hrnku ovesných vloček, trochu mléka

Postup přípravy

Banán, mléko a vločky mixujeme do hladké konzistence, aby vzniklo těsto podobné lívancovému (trochu tužší). Poté na lívanečníku na troše přepuštěného másla smažíme placičky. Z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský mléčný chléb

Japonský mléčný chléb

Potřebné ingredience

Na tanzghong: 20g hladké mouky, 100g vody. Těsto: 330g hladké mouky, 20g cukru, 18g sušeného mléka, sůl, 5g sušeného droždí, 1 vejce (cca 50g), 95g vody, 25g měkkého másla

Postup přípravy

Den předem připravíme tanzghong - mouku rozmícháme ve vodě a uvaříme řídkou kaši, necháme vychladnout. Poté smícháme vše ostatní s kaší, kromě másla a vyhněteme těsto. Po cca 5-10…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Obalované rohlíčky

Obalované rohlíčky

Potřebné ingredience

120g vody, 70g cukru, 100g měkkého másla, 3 lžíce rozinek v rumu, sůl, 2 žloutky, citrónová kůra, 400g hladké mouky, 20g droždí. Na obalení: - bílky, lžíce moučkového cukru, sekané mandle nebo ořechy, popřípadě hrubý třtinový cukr a skořice

Postup přípravy

Z poloviny vody, poloviny cukru, droždí a 50g mouky uděláme kvásek a necháme asi 30 min. pracovat. Poté přidáme zbytek surovin, vypracujeme těsto a necháme kynout asi hodinu.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuře s dýňovým pyré

Kuře s dýňovým pyré

Potřebné ingredience

kuře (stehna, horní stehna, paličky...), pár plátků schwarzwaldské šunky, směs koření na kuře (sůl+paprika+česnek+pepř+rozmarýn), ½ muškátové dýně, 2-3 malé brambory, 2 malé cibule, 3 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, máslo na vymazání hrnce, 50 ml vody na podlití, trocha smetany do pyré, dýňový olej na dochucení pyré

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- dýni nakrájet na kostky
- brambory nakrájet na kostky
- cibuli pokrájet nahrubo
- česnek pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bulgur s dýní hokaido

Bulgur s dýní hokaido

Potřebné ingredience

Ořechový olej, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, půl dýně hokaido, 2 petržele, 2 hrsti hub, 1 lilek, bulgur, sýr grana padano nebo parmazán, pár snítek rozmarýnu, sůl, pepř.

Postup přípravy

Na pár lžících oleje orestujeme cibulku na půlkolečka a plátky česneku, přidáme dýni nakrájenou na kostičky a chvilku dusíme, pak přidáme petržel nakrájenou na kolečka, 2 větší…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šoulet

Šoulet

Potřebné ingredience

kroupy (větší půlka balení), fazole (3dcl sklenice), cibule, česnek, slanina, sůl, pepř, majoránka

Postup přípravy

Kroupy propláchneme a namočíme na 30 minut do vody. Dáme vařit fazoli, až měkká. Kroupy uvaříme ve slané vodě, cca 30 minut. Osmažíme cibuli, česnek a slaninu. Smícháme s fazolí a…

Zobrazit více...

Kategorie