Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Vatiskánský chléb štěstí -(z mého hlediska buchta)

0.0
Vatiskánský chléb štěstí -(z mého hlediska buchta)

Potřebné ingredience

Darované těsto,500g krystalový cukr,mléko,750g polohrubou mouku,250ml olej,3vejce,1/2prášku do pečiva,1/2 lžičky sody jedné,1 vanilkový cukr,trochu sekaných ořechů,trochu skořice,hrozinek,nastrouhanou čokoládu nahrubo,2jablka(nebo také může být rebarbora,rybíz)Přesná dávka níže:Nebojte se toho je zajímavé sledovat kynutí a dávejte hned ze začátku do velké mísy na kynutí,nejvíce nabude ve čtvrtek a vždy ho mějte přikryté utěrkou

Postup přípravy

Darované těsto dámé do větší plastové mísy musíme počítat že hodně vykyne za týden, přikryjeme utěrkou a necháme v teple stát na kuchyňské lince.Těsto většinou dostaneme v sobotu nebo neděli neděláme s ním jinak nic až od pondělka přidáváme.
PO -přidáme 250g krystalového cukru a promícháme

ÚT -přidáme 250ml mléka a promícháme

ST -přidáme 250g polohrubé mouky a promícháme

ČT -promícháme ráno v poledne a večer

PÁ -přidáme 250g krystalového cukru,250ml mléka,250g polohrubé mouky a promícháme

SO -těsto rozdělíme na 4části a 3 části těsta rozdáme(pozor zvětší 2x objem)

NE -do zbytku těsta přimícháme 250ml oleje,250g polohrubé mouky,3vejce,1/2 kypřicího prášku do pečiva,1/2lžičkyjedlé sody,1vanilkový cukr,trochu nasekaných ořechů,trochu skořice,hrst hrozinek,nasekanou čokoládu nahrubo,2strouhaná jablka (jedla jsem i s rebarborou a rybízem)

Pečeme na vymaštěném a vysypaném plechu s vyšším okrajem nebo dáme pečicí papír.Troubu si předehřejeme na 180°C pak pečeme cca 35-40minutČerstvý chléb nebo-li spíš buchta přinese štěstí celé rodině,osobě která ho pekla splní velké přání.Konzumovatelný kdykoliv,ale peče se 1x za život.!!!Celý týden je těsto na kuchyňské lince.Nedávat do ledničky!!!Klidně napište vaše zkušenosti.Těsto jsem rozdala a každý by býval ještě chtěl ale měla jsem jen na rozdávání 3.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Schrek 30. 6. 2011, 23:12
(Y) (Y) (Y) Já ho právě mám ve fázy pěstování ,-) Péct budu v neděli!!!
margotka 30. 6. 2011, 18:46
Také jsem jej dostala (Y) :-),část rozdala a upekla (F) |:o)Moc dobré to bylo :-) :-)
Alíček 065 30. 6. 2011, 18:07
taky jsem ho dostala a bylo to moc dobrý snad budu mít štěstí (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kankalinka 27. 6. 2011, 14:30
...co když těsto od nikoho nedostanu..jak se dostanu na začátek..protože logicky někdo musí nějak vyrobit základ té buchty...?? hany (Y)
bedla7 27. 6. 2011, 14:00
Pekla jsem asi před měsícem a chutnal.Ta rebarbora mohla být také dobrá. Jen mi to v lednici než jsem v pondělí předala koleg.trochu uteklo,ale naštěstí jsem měla v igelt.sáčku tak stačilo jen dát do čisté a bylo to (Y)
macnel 27. 6. 2011, 13:51
(Y) (Y) Již jsem ho měla a nám tedy velmi chutnal. Snad přinese i to štěstí. (child8) (child8)
Alca1980 27. 6. 2011, 13:04
Tak jsem ho dneska také dostala.
Viko 30. 6. 2011, 23:06
@Alca1980 tak se pak taky pochlubte a ať se vydaří (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie