Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 114 návštěvníků)

Mleté kuličky ve svíčkové omáčce

0.0
Mleté kuličky ve svíčkové omáčce

Potřebné ingredience

Mleté maso
kořenová zelenina
máslo
cibule
jíška světlá nebo mouka s vodou (šlehačkou)
šlehačka
citronsůl, solamyl, tymián, celý pepř, sůl

Postup přípravy

mleté maso smíchám se solí a trochou solamylu, udělám kuličky, větší, dám na rozpálené máslo s cibulí a kořenovou zeleninou (mrkev, celer, petržel - může být mražená), opeču kuličky ze všech stran, dám nové koření, celý pepř, tymián, podliji, dusím, po změknutí masa kuličky vyndám omáčku zahustím, vymačkám citron,přidám šlehačku a přecedím na ty kuličky.

Můj syn ji miluje :-)))

V míse smícháme maso, solamyl, sůl a tymián a uděláme kuličky

Dáme na základ, který máme připravený z másla, kořenové zeleniny, cibule a koření. Kuličky na něm opečeme. Pak zalijeme a dusíme.

Opečené a podušené kuličky vyjmeme.

Doděláme omáčku.

Hotová zahuštěná a dochucená omáčka

A tak to vypadá na talíři.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zlatá rybka 5. 11. 2006, 11:32
tak zrovna tuhle svíčkovouu vařím z kuřete a dnes jsem jí zkusila z mletého a fakt suprovka maso tomu dodalo zase jinou chuť takže 1 (*) (*) (*)
bubík4 5. 11. 2006, 17:53
@zlatá rybka Káťo, tak to jsem moooc ráda, že chutnalo!!! ;-) :-)
katiana 26. 10. 2006, 13:17
Dobrý den, nedávno jsem také narazila na tento recept a dnes jsem ho využila. Jen jsem si to ještě trochu upravila. Protože se mi nechtělo stát u sporáku, tak jsem dala do hrnce olej, na to syrovou zeleninu, koření a připravené kuličky masa úještě syrové/, trochu jsem to podlila vodou, přikryla poklicí, dala do trouby a šla na nákup. Ani ne za hoďku jsem se vrátila, zelenina byla měkoučká, masové kuličky hezky do zlatoučka, tak jsem to vypla a šla s malým ven. Když jsem se vrátila, tak jsem vyndala kuličky, zbytek kastrolu i s kořením /kromě bobkového listu/ jsem šupla do mixeru, rozmixovala, přidala mouku a smetanu, ještě trochu promixovala a dala zpátky do hrnce a chvilenku povařila. Pak jsem do hotové omáčky přidala masové kuličky a ochutila. Bylo to úžasně rychlé a moc dobré. Svíčkovou jsem nikdy s mletým masem nevařila, byla jsem příjemně překvapena, že to také jde. :-P
bubík4 (upraveno) 26. 10. 2006, 17:35
@katiana Fantazii se meze nekladou, jsem ráda, že Vám chutnalo i takhle. Já bych tam olej nedala, ale důležité je, že jste byli spokojeni ;-) V troubě dělám klasickou svíčkovou. S touhle jsem to zatím nezkoušela.
Magdik 23. 10. 2006, 11:09
Máme dneska na oběd a je to výborné :-) (F) (Y)
bubík4 23. 10. 2006, 11:26
@Magdik Jé tak to jsem ráda, že Vám taky chutná ;-) (Y) :-$
nasta77 22. 10. 2006, 15:12
Jani tak jsem vyzkoušela ten váš recept a měl móóóc veliký úspěch. Svíčkovou jsem nikdy nevařila. Měla jsem strach, že to zkazím. Po přečtení vašeho receptu jsem dostala kuráž to zkusit a opravdu toho nelituji. Je to skvělý recept (Y) (*) (Y) (*) (Y) (*) (Y) (*).
bubík4 22. 10. 2006, 20:30
@nasta77 Jé tolik chvály :-$ Ale jsem ráda, že Vám chutnalo!!! Děkuju moc za pochvalu. Nám to taky moc chutná a je to celkem rychle hotové a většinou mám všechny tyhle suroviny doma. Tak zkoušejte dál. ;-) :-)
Silvie1 12. 8. 2006, 11:39
Tak jsem dnes dělala, akorát kuličky jsem osmažila na jiné pánvi, protože se mi tam všecky nevešly a to jsem měla obr kastrol.jinak dobroučké a rychlé.
bubík4 12. 8. 2006, 12:43
@Silvie1 Tak to jsem moooc ráda, že vám chutnalo. ;-) Máme to taky moc rádi. Zkoušejte dál receptíky a napište, jak vám chutnaly :-P
bubík4 10. 8. 2006, 13:21
Houskový knedlík. ;-) Malej a i my to máme moc rádi. Když není čas dělat klasickou svíčkovou......tak je to bezva. :-)
radkin 10. 8. 2006, 13:20
Líbí se mi Váš recept, o prázdninách vařím doma každý den pro své dva syny, určitě zkusím. Nikdy jsem nedělala ani svíčkovou omáčku, manžel omáčky moc nemusí. Napište mi co k tomu dáváte za přílohu. ^o)
radkin 10. 8. 2006, 13:20
Líbí se mi Váš recept, o prázdninách vařím doma každý den pro své dva syny, určitě zkusím. Nikdy jsem nedělala ani svíčkovou omáčku, manžel omáčky moc nemusí. Napište mi co k tomu dáváte za přílohu. ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie