(recept
si oblíbilo 76 návštěvníků)
Medovník
Potřebné ingredience
3 vejce, 30 dkg cukru,1 ztužený tuk (Hera),3 lžíce medu,1 lžička jedlé sody,40 dkg hladké mouky, 1 karamelizované mléko Salko, 1 máslo, 2 zakysané smetany.
Postup přípravy
Vejce, cukr, ztužený rostlinný tuk, med, sodu, a mouku dáme do mísy a ve vodní lázni vše smícháme do doby, než hmota zkaramelizuje. Když máme hmotu hotovou, rozetřeme jí do kruhu na pečící papír. Vytvoříme 6 placek a každou zvlášť pečeme na 180 asi 5 - 10 min.
Máslo ušleháme s karamelizovaným Salkem.( pokud nemám přímo koupené, tak jej vytvoříme tak, že klasické Salko vařím přímo v uzavřených plechovkách velmi mírně 3hodiny)
V druhé míse zamícháme zakysanou smetanu s cukrem - moučkou ( stačí mírné množství )
Na upečené, vychladlé placky přiložíme talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu nameleme. Dáme na talíř a první placku natřeme krémem, přiložíme druhou a na ní rozetřeme smetanu. Takto pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý výtvor namažeme krémem i po obvodu a celé zasypeme mletým korpusem. V chladu necháme odpočinout minimálně 24hodin.
Je mnoho receptů na medovník, ale tento je dle mého názoru naprosto top. Po mnoha zkouškách jsem zakotvila u tohoto a jiný již nedělám. Přeji sladké pečení a dejte vědět jak chutná. :)
Máslo ušleháme s karamelizovaným Salkem.( pokud nemám přímo koupené, tak jej vytvoříme tak, že klasické Salko vařím přímo v uzavřených plechovkách velmi mírně 3hodiny)
V druhé míse zamícháme zakysanou smetanu s cukrem - moučkou ( stačí mírné množství )
Na upečené, vychladlé placky přiložíme talíř a podle něj vykrájíme stejná kola. Zbytek korpusu nameleme. Dáme na talíř a první placku natřeme krémem, přiložíme druhou a na ní rozetřeme smetanu. Takto pokračujeme až k poslední placce, kterou také potřeme. Nakonec celý výtvor namažeme krémem i po obvodu a celé zasypeme mletým korpusem. V chladu necháme odpočinout minimálně 24hodin.
Je mnoho receptů na medovník, ale tento je dle mého názoru naprosto top. Po mnoha zkouškách jsem zakotvila u tohoto a jiný již nedělám. Přeji sladké pečení a dejte vědět jak chutná. :)
a jeden narozeninový :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tulipanka
(upraveno)
30. 10. 2018, 19:51
Ukládám
Zrušený účet
(upraveno)
25. 10. 2016, 15:50
Tenhle medovník peču již mnoho let a vždy rovnou z dvojité nebo trojité dávky (zájemců je moc ). Sama jsem si tehdy vymyslela střídání krémů, aby nebyl tak sladký. Zakysanku míchám a ušlehanou šlehačkou a nesladím (kdyby někdo chtěl vyzkoušet méně sladkou variantu). A drobky na obalení míchám s mletými ořechy a trochou skořice. Zrovna zítra mě to čeká
lenule11111
(upraveno)
25. 10. 2016, 14:19
Anny84
(upraveno)
24. 10. 2016, 10:47
Dobrý den, dneska jsem vyzkoušela tento recept a medovník je naprosto luxusní S těstem se krásně pracovalo a krém také nemá chybu Zůstanu rozhodně u toho receptu Děkuji moc Anny
jankrn
(upraveno)
17. 11. 2013, 11:05
Také jsem udělala a medovníček byl LUXUSNÍ Doma opravdu uspěl Víc než cokoliv jiného Určitě budu dělávat často
bekorka
(upraveno)
7. 3. 2014, 20:59
@jankrn
Jani díky. U nás doma je v celku dort často, vzhledem k tomu, že peču, ale musím říct, že medovník je medovník. Naprosto vede nad potahovanými dorty. Jsem ráda, že chutnal.
cana
(upraveno)
14. 5. 2013, 11:05
laskonka333
(upraveno)
12. 3. 2013, 15:52
bekorka
(upraveno)
26. 3. 2013, 23:46
@laskonka333
Karamelka120
(upraveno)
12. 3. 2013, 13:06
Hmmm, medovníček, ten miluji vždy a všude. Svělý tip je potřít medové pláty mandlovým likérem, nebo pro děti černým časjem s mandlovým aroma - je pak okamžitě měkoučký a krásně voňavý po mandlích... Dělám ho takhle už léta a nikdo si nestěžoval: http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema-druhy-kremu/
bekorka
(upraveno)
15. 3. 2013, 8:54
@Karamelka120
Katko díky za typ. Určitě to někdy vyzkouším. Tak ono krapet alkoholu neuškodí nikde. - tedy pokud nebudou danou věc zrovna konzumovat
Lucie dvojčatová
(upraveno)
12. 3. 2013, 12:28
Dobrý den Maruško, včera jsem dělala medovník podle Vašeho receptu a musím říct, že měl velký úspěch, manžel je extrémně mlsný a vybíravý, takže pochvala od něj o to víc potěší . Jedli jsme ho již 2 hodiny po dokončení a byl krásně vláčný. Děkuji za skvělý recept, zítra se chystám na chleba podle Vás Zdraví Lucka+ &
bekorka
(upraveno)
15. 3. 2013, 8:52
@Lucie dvojčatová
Jsem moc ráda Lucko, že chutnal. Já už dělám medovníky téměř jak robot. . Všichni kolem je mají rádi a dá se říct, že čekají, kdy přijedeme na návštěvu ( vozím je jako pozornost ) Chlebík určitě vyzkoušejte, je moc dobrý, ale musím říct, že jsem nedávno zkusila tento: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=138378 a je zdá se mi ještě krapet lepší, hlavně díky tvaru jež mu dá mísa. Tak přeji příjemné pečení a spokojené strávníky. M.
manja
(upraveno)
16. 11. 2012, 10:13
vypada nadherne thyne ma narozky doufam ze ji takovy medovnik potesi dekuju
bekorka
(upraveno)
16. 11. 2012, 22:46
@manja
Není zač, i já se chystám na jeden velký patrový k 60. narozeninám mé tchýně. Má ho velmi ráda, tak jí vyrobím obzlášť velký. Přeji, aby jste udělala radost.
janelačka
(upraveno)
9. 11. 2012, 6:52
lidare
(upraveno)
4. 11. 2012, 13:58