Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 152 návštěvníků)

Výborný domácí chleba

0.0
Výborný domácí chleba

Potřebné ingredience

Domácí chleba 1 hrnek žitné mouky (dala jsem žitnou chlebovou) 1 hrnek hladké mouky (dala jsem jsem hladkou pšeničnou chlebovou) 2 hrnky polohrubé mouky (dala jsem obyč, polohr. mouku) 1 lžička kmínu 2 lžičky soli To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme : 1 lžička octa 2 hrnky studené vody ½ lžičky sušeného droždí / dala jsem celé

Postup přípravy

Promícháme, vznikne těsto(lepí se, ale nepřidávat nic:-). Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě kynout 12 až 18 hodin (nejlépe přes noc). Potom promísíme, posypeme moukou a necháme 30 minut odpočinout. Zatím si rozpálíme troubu na 230 stupňů a vložíme do ní prázdný kastrol 21 – 23cm průměr (já pekla ve sklokeramické misce), necháme rozpálit 30 minut. Do horkého suchého hrnce vyklopíme stěrkou těsto, zakryjeme poklicí a pečeme na 230 stupňů 30 minut, pak odkryjeme a pečeme na 220 stupňů dalších 30 minut. Chleba se nepřichytne a krásně se vyklopí.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

milenah 25. 12. 2021, 19:58
Dnes jsme dělali poprvé chleba a je opravdu luxusní,nikdy jsme lepší nejedli (Y) (Y) |:o)
Helena545 29. 4. 2020, 11:30
Musím pochváliť. pečiem už niekoľký krát a je fakt super! Mám teda čerstvé droždie, ale inak postupujem rovnako :)
Thrill 8. 2. 2017, 19:49
Výborný chléb! Nezkoušel někdo z kvásku? Nevíte, jaký by pak byl přepočet z droždí?
saskie77 9. 8. 2016, 19:28
(Y) (Y) (Y) (Y)
gabb 8. 3. 2015, 7:01
(Y) (Y) (Y)
zakovar 27. 1. 2015, 21:11
Skvělý chleba, hned napoprvé se mi povedl,rozhodně doporučuji všem vyzkoušet!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp)
kudrlinka01 26. 1. 2014, 22:07
Dnes večer jsme jej vyzkoušeli a je opravdu skvělý, moc děkuji za perfektní recept (Y) :-) (Y) Petra
evatk 8. 10. 2013, 8:28
Chleba jsem zkousela uz nekolikrat, je super, jen bohuzel posledni dve peceni dopadla tak, ze se mi prichytl, docela dost, prisl jsem o cely spodek. Nevite, cim to muze byt?
sisima 27. 5. 2013, 13:58
No teda švagrová, ten vypadá 100x lépe než kupovaný!!! Musím taky někdy vyzkoušet!! Pak mi musíš poradit! (clamp) (Y) (clamp)
uplnejinaolga 24. 5. 2013, 21:16
(clamp) (Y) dnes upečeno ....super recept ... díky za rady .... je fakt bezvadný a moc dobrý ....brzy zopakuju ..... mějte se krásně
cozumel 14. 4. 2013, 17:38
Výborný - povedl se. Jen ho mám trochu placatý - pekla jsem v římském hrnci. Příště si vyberu menší nádobu (Y)
koloska 15. 4. 2013, 10:17
@cozumel Ano zkuste menší nádobu, nebo kamarádka dělá dvojitou dávku (jsou 5ti člená rodina :-) Každopádně jsem ráda, že se povedl :-) Hezký den
martina.in 24. 3. 2013, 17:42
Výborný recept, lepší chleba jsem zatím nepekla. Moc chválím. (Y) (Y) (Y)
koloska 27. 3. 2013, 21:16
@martina.in díky díky díky, taky pečem obden a ještě se nám nezmrzel :-)
novackova 11. 3. 2013, 13:58
to prubnu (F)
Pangea 8. 3. 2013, 23:04
Dělám každý 3. den. Mouky obměňuji podle toho, jestli chci chléb celozrnný, či ne. Nejradši mám: 1 hrnek špaldové, 1 hrnek polohrubé pšeničné, 1 hrnek žitné a 1 hrnek grahamové. Před pečením do těsta přisypu 2 lžíce ovesných vloček a lžíci slunečnicových semínek. Už nejím jiný chléb.
koloska 11. 3. 2013, 12:11
@Pangea To Vám věřím, taky bych si přimíchala semínek, ale rodina mi to nechce, tak pečem takhle, ale opravdu s kupovaným sme už zkončili :-)
mandel 8. 3. 2013, 21:13
Můžu použít i čerstvé droždí (a kolik)? Se sušeným moc nekamarádím, obvykle mi to moc nenaskočilo, tak už se mi nechce kupovat... Dík předem za odpověď! Hanka
majča 10. 4. 2013, 19:35
@mandel Dovolím se přidat do diskuze :-) Tento recept zmám asi týden, dnes peču potřetí, a ze dvou dávek, a používám čerstvé droždí 1/2 kostky. Pekávala jsem v pekárně, ale ztratila výkonnost a tendle recept nemá chybu, tak že milé maminky "Pečení zdar!" Majča (D)
koloska 11. 3. 2013, 12:09
@mandel Dobrý den, s čerstvým sem to nezkoušela, ale opravdu se toho sušeného nebojte, taky sem s ním neměla dobrou zkušenost, ale tady naprosto v pohodě a to sem použila nějaké to levnější a bylo OK, doporučuji ještě jednou zkusit :-)
lidare 7. 3. 2013, 21:33
(Y)ten je perfektně upečený,paráda (clamp) (clamp) (clamp)
koloska 11. 3. 2013, 12:13
@lidare Díky moc :-)
jajulik 7. 3. 2013, 20:10
(Y) (Y) (Y)
fojaa 7. 3. 2013, 19:27
(Y)další pekařka (Y)taky se těším až v sobotu večer zadělám :-) (hello)
Česťa kuba 7. 3. 2013, 17:10
v čem ho pečete, že ja jako kupovaný? Já jsem dávala do kulatého hrnce a byl vzhledově nic moc. Za to ta chuť!!!!! Kupovanej se může jít zahrabat (F)
koloska 11. 3. 2013, 12:12
@Česťa kuba DD, taky sem ho pekla ve sklokeramice, jak píše paní níže, ale peču i v kulatém nerezovém hrnci a je taky povedený :-)
Žirafka1 7. 3. 2013, 21:52
@Česťa kuba :-$ Já peču buď ve skleněné zapékací nádobě s poklopem a nebo můžete v litinovém hrnci (to je prý ještě lepší) (flower) (hello)
koblizek63 7. 3. 2013, 15:15
Se vám Leni povedl (Y) (Y) (Y),dělám podobný,mám ho v receptech.Dnes zkusím zadělat podle vašeho receptu.Přidávám nějaké semínka.Kupovaný chleba se může jít zahrabat ,-).Hezké pečení (F)
koloska 11. 3. 2013, 12:16
@koblizek63 Jani děkuji, písněte pak, jak Vám chutnal? Díky L.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie