Zobrazit přihlášovací formulář

Nápoje, drinky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 52 návštěvníků)

Kopřivový sirup

0.0
Kopřivový sirup

Potřebné ingredience

100 ks vršků mladých kopřiv 3 ks citrónů 3 kg cukru krystal 3,5 l vody 5 lžiček kyseliny citrónové

Postup přípravy

1. natrhat 100 ks vršků mladých kopřiv (cca 5 cm od vrcholu kopřivy)
2. vodu svařit s důkladně omytými a na kolečka nakrájenými citróny a nechat vychladnout
3. do citrónového nálevu přidat důkladně proprané vršky kopřiv a nechat 24 hodin louhovat
4. přecedit, poté přidat cukr a kyselinu citrónovou, zamíchat a přivést téměř k varu, ihned odstavit - NEVAŘIT!
5. vychladlý sirup nalít do lahví.


Sirup lze používat buď jako sirup - šťávu s vodou nebo jen občasně užívat k pročištění organismu. My pijeme denně jako šťávu, resp. vodu se sirupem.
Kdo chce mít výraznější kopřivovou chuť, může natrhat kopřiv víc nebo je trhat delší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

teplákovka 4. 5. 2016, 20:06
Právě jsem ho nalila do lahvi od vína na šroubový závit ,dělám to už 3 rok je výborný (Y) (Y) (Y) a nekazí se to (D) (D) (D)
lidare 19. 5. 2015, 11:57
(Y) :-) (clamp) (clamp)
Pekuku 19. 5. 2015, 10:46
Dělám každoročně....naliji do klasických zavařovacích šroubovacích sklenic, otočím na chvíli na víčko jako marmelády. Vydrží celou zimu. Jednu pak vždy otevřu a naliji do lahve od sirupu (Jupí atd.) dobře se pak nalévá do skleniček. Pak už nechám v lednici. Jenže u nás se vypije do dvou dnů :-)...tak otvírám další :-) Dělám stejným systémem sirupy třešňové. Otvírám vždy jen jednu na spotřebu. Ostatní dřepí ve sklípku vedle marmelád .
avynka 24. 5. 2014, 19:04
Tak jsem ho právě dodělala :-). Mám 3 litry a je lepší než jsem čekala (Y) (Y) (Y)
Lelulka 8. 5. 2012, 14:05
dobrý den já mám ve všech lahvích po týdnu plíseň.Byly dobře umyté.Nevíte kde se stala chyba?Je moc dobrý,ale nám se zkazil.
Hanijava 12. 7. 2012, 22:39
@Lelulka Dobrý večer, sice pozdě ale přece :-$, já sirup liju do plastových lahví s platovým víčkem i skleněných s hliníkovým uzávěrem a plíseň jsem měla jen jednou v jedné láhvi a proč, to netuším :-S A co tam zkusit přidat takový ten přípravek na zavařování proti plesnivění. Dává se ho jen na špičičku nože, ale bohužel nevím, jak se jmenuje :^) Ale v obchodě jistě poradí :-)
Jana V. 1. 5. 2012, 8:07
luxusní, děkuji za recept. (Y)
EvčaD 15. 5. 2011, 15:09
nekazí se, prosím ?
LucKaH25 14. 5. 2011, 14:09
Dobrý den, chtěla bych tento sirup zkusit, chci se jen zeptat, když ten sirup se lije vychladlý do sklenic, tak můžou být i plastové lahve a ještě něco, když to nebudu vařit zhoustne ten sirup??předem děkuji za odpověd, s pozdravem Lucie
dadulka19 9. 5. 2010, 21:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o)
Anturka 6. 5. 2010, 14:08
TAKY JI DĚLÁM JE OPRAVDU MOC DOBRÁ . (clamp)
monka229 6. 5. 2010, 13:48
výborný, děláme od jara do podzimu (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie