Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 838 návštěvníků)

Perníčky p. Řezníčkové - hladké, oblé, drží tvar a hned k jídlu

0.0
Perníčky p. Řezníčkové - hladké, oblé, drží tvar a hned k jídlu

Potřebné ingredience

650 g hladké mouky, 240 g moučkového cukru, 4 celá vejce, 100 g medu, 50 g tuku (nejlépe Omega nebo jakýkoli 100% rostlinný tuk), 1 polévkovou lžíci skořice a 1 polévkovou lžíci směsi koření do perníku ( anýz, hřebíček, badyán, fenykl, nové koření - prodává se již hotová směs ), 1 malá lžička jedlé sody, 2 až 3 lžíce kakaa, chcete-li tmavší těsto. Nedávat žádný kypřící prášek do perníku !!!! Poleva: 1 bílek, 150 až 200 g moučkového cukru, 1 lžička citrónovéšťávy.

Postup přípravy

Sypké ingredience prosejte na vál, přidejte vejce, med a rozehřátý tuk a postupně přisypávejte mouku. Pracujte od středu ke kraji. Dobře vypracované těsto musí být pevné a pěkně hladké. Vyválíme placku asi 3 mm silnou. Plechovými vykrajovačkami utvořené kousky pečte při 180 °C - 8-10 min. na plechu s pečícím papírem. Perníčky určené ke zdobení polevou potřete ještě za horka ihned po vytažení z trouby rozšlehaným celým vejcem. Chcete-li je mít k jídlu, nechte je odpočinout přinejmenším do dalšího dne v přikryté nádobě nebo v sáčku, aby byly pěkně vláčné.
Poleva: Cukr v první řadě prosejte několikrát přes jemné sítko. Polevu pak vymíchejte ručně doběla, musí být pěkně hustá. Hustotu vyzkoušíte, když uděláte párátkem tečku na linku a drží -li tvar a neroztéká se, je poleva akorát na zdobení.
Rady: těsto si můžete udělat i např. 14 dní dopředu, jen mu to prospěje.

a poslední kousek letošní

Moje dnešní várka jen z poloviny tohoto receptu a ještě mi je vnouček baští, tak asi nebude co zdobit :-))

Teď dozdobené a budou pro děti na stromeček, snad se mi podaří je uchovat a nesníst :-)))

další várka, ty budou už na stromeček :-)

A chaloupka z tohoto těsta

:-)

v dárkovém balení

Perníkový adventní věnec

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Keiti 20. 11. 2010, 6:21
Šikulka,jsou překrásné. (Y) (Y) (Y)
sburicova 20. 11. 2010, 12:10
@Keiti Děkuji (F) (F) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
Sumaika 20. 11. 2010, 0:16
Jsou krásnéRáda bych se zeptala,jak a kde je nejlepší preníčky uchovávat? (Y)
sburicova 20. 11. 2010, 1:27
@Sumaika Děkuji, já je nechávám v igelitu v krabici zabalené v chladné místnosti (F) (L) (hello) (hello) (hello)
mlsounka 20. 11. 2010, 0:14
(Y) (Y) (Y) krásné, musím je letos vyzkoušet (L)
sburicova 20. 11. 2010, 1:28
@mlsounka Zkuste, právě jsem dodělala další várku (F) (F) (L) (hello) (hello)
bubík4 20. 11. 2010, 0:05
To je prostě krása!!!! (Y) (Y) (Y)
sburicova 20. 11. 2010, 1:35
@bubík4 Děkuji moc (F) (L) (hello) (hello)
aleval 19. 11. 2010, 14:13
Perníčky jsou nádherné, ale všimla jsem si ,že tam máte předtištěné kytičky to je kvůli zdobení ? (Y) (Y)
sburicova 19. 11. 2010, 18:03
@aleval Díky, já si do některých jen tak vytisknu ornamenty a ty nechávám bez zdobení polevou (F) (F) (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
blaxa 19. 11. 2010, 11:52
tak už je poslední várka v troubě. Musím je rychle schovat. Dítě mi na ně chodí. Ještě večer skusím tu chaloupku. Moc děkuji za perfektní recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).
sburicova 19. 11. 2010, 18:02
@blaxa Ivet, to je supr, že se vám recept líbí a že chutnají, díky (F) (F) (F) (L) (hello) (hello) (hello)
mikot 17. 11. 2010, 14:55
(Y)
sburicova 18. 11. 2010, 23:43
@mikot Díky (F) (L) (hello) (hello) (hello)
Diblisek 16. 11. 2010, 23:13
Nejlepší perníčky co jsem kdy pekla :) Velice děkuji za recept a hlavně za radu! Už si u mě objednala i rodina na Vánoce několik várek ,-) (Y) (Y) (Y) (clamp) Mohu jedině doporučit a mockrát děkuji (hello) (clamp) (clamp)
sburicova 17. 11. 2010, 21:49
@Diblisek Tak to mám Dani radost, že se povedli a chutnají, tak přeji pěkné pečení pro rodinu (F) (F) (F) (F) a děkuji (L) (hello) (hello) (hello) (hello)
JITULE40 (upraveno) 12. 11. 2010, 16:10
perníčky jsou nádherné,jen se chci zeptat zda místo omegy můžu použít třeba jiný tuk,děkuji *-) *-) *-) *-)
sburicova 17. 11. 2010, 21:51
@JITULE40 Jituš, chtělo by to spíš tu Omegu nebo Ivu, jinak jsou i recepty s máslem atd., ale neručím za 100% výsledek (F) (hello) (hello) (hello)
lussis 11. 11. 2010, 20:23
Super, určitě zkusím, jen se chci zeptat, za jak dlouho po upečení se zdobí a jakou si mám koupit zdobičku (náčiní) :-)Moc, moc, moc děkuji, Lucka (L)
sburicova 23. 11. 2011, 19:06
@lussis (F) (L) (hello) (hello)
lussis 24. 11. 2011, 16:17
@sburicova (Y) (Y) (Y) (Y)Dělala jsem už loni, letos budu dělat zas a hned z dvojité dávky. Dávala jsem i na stromeček a u dětí se to velice osvědčilo (zajic) (zajic) (zajic)
sburicova 12. 11. 2010, 8:18
@lussis Luci, děkuji, většinou jeden den peču a druhý den zdobím. A k té zdobičce, já si koupila tu tubovou, ale není to nic moc, takže lepší je pořád igelit. sáček a odstřihnout růžek dle potřeby, čím menší dírka, tím lépe. Také prodávají v dom. potřebách zdobící sáček se špičkou už přímo na perníčky. Hezký den (F) (F) (hello) (hello) (hello)
woodluc 7. 11. 2010, 22:40
(Y) (Y) (Y)
ivča45 7. 11. 2010, 10:00
Můžu se zeptat čím zdobíte perníčky? Děkuji
sburicova 7. 11. 2010, 16:49
@ivča45 Bílková poleva: 1 bílek, 20dkg moučk. cukru asi 3x přesátého přes jemné sítko a trošku citr. šťávy ( asi lžičku ). Ručně utřít přibližně 15-20 min. dohusta. (L) (hello) (hello) (hello)
róčáci 5. 11. 2010, 21:57
Perníčky vypadají super,ale jsem asi natvdlá-chápu lžíci skořice,potom lžíci té směsi koření a nebo tam má být od každého koření lžíce?(to by bylo asi moc aromatické ne?)Mockrát děkuji za odpověď na můj trochu přihlouplý dotaz. (L)
sburicova 5. 11. 2010, 22:36
@róčáci Tak jsem ten recept upravila, aby byl srozumitelnější (F) (hello) (hello) (hello)
sburicova 5. 11. 2010, 22:31
@róčáci 1 lžíci skořice a 1 lžíci směsi koření , v pohodě, je to tam trochu šalamounsky napsané (F) (L) (hello) (hello)
sburicova 5. 11. 2010, 21:03
Jak zdobí přímo p. Eva Řezníčková, autorka receptu (F) http://www.youtube.com/watch?v=Fz1rRdUXuu8&feature=related
hanka.p. 5. 11. 2010, 19:46
Vypadají super (Y) (Y) (Y) (Y) nemáte náhodou fotku vánočních pro inspiraci? Moc se mi líbí Vaše zdobení, jste moc šikovná |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
sburicova 5. 11. 2010, 20:13
@hanka.p. Hani, dole píšu, že to nejsou moje perníčky jen to těsto používám už léta a je supr. Dole je i video se zdobením přímo perníkářkou, moje vlastní mám u adv. věnce v receptech, ale letos nic moc, zkoušela jsem novou zdobičku a byl to průšvih. (F) (hello) (hello) (hello) (hello)
hanka.p. 6. 11. 2010, 8:52
@sburicova jé, tak to jo. Paní je teda ohromně šikovná :-o také se raději chodím někam inspirovat. Teď jsem si koupila nová vykrajovátka z Ikei a docela si nevím rady http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=38868220&tab=6 s trpaslíčkem a sobem, tak jsem hledala inspiraci jak na to ,-)
sburicova 6. 11. 2010, 9:51
@hanka.p. Dole jsem nějaké mamince napsala pár odkazů na zdobení perníčků, tak jukněte. A je tady i nové video, pa (Y) (hello) (hello) (hello) (hello)
Antony59 5. 11. 2010, 16:48
Tohle těsto asi letos vyzkouším :) KOukala jsem na video paní, jak krásně zdobí, jde ji to od ruky...mě se u toho třepou ruce jako kdyby mě někdo za to bil (6) Akorát mě zajímá, musí tam být ta lžíce směsi koření? To jsou koření, které mě, moc neříkají.... :^)
sburicova 5. 11. 2010, 20:10
@Antony59 Mirko, to koření ( 1 lžíce směsi ) tam být musí i ta 1 lžíce skořice a prodávají ho ve větších marketech jako koření do perníku ( ne kypřící prášek do perníku - tam je místo toho ta soda !! ) už namíchané a mleté, takže žádný problém, jen dejte ty suroviny stejně a je OK (F) (hello) (hello) (hello) (hello)
Antony59 5. 11. 2010, 22:30
@sburicova Takže perníkové koření *-) No uf...jsem si říkala na co mi bude pytlík toho, pytlík toho a toho, když použiju nepatrné množství (H) Hned jsem zase o něco chytřejší ,-) A ještě by mě tak zajímalo..brouzdala jsem na netu ale nikde nic.. Nemá p. Řezníčková svoje webovky? Já potřebuju u zdobení obrázky, jelikož má fantazie a umělecký um..................... :-( :-D :-S
bubík4 20. 11. 2010, 0:04
@sburicova nádhera!!!!
sburicova 5. 12. 2010, 8:39
@bubík4 děkuji (F) (L) (hello) (hello) (hello)
Miszka3 5. 11. 2010, 12:47
Perníčky vypadají moc lákavě. Kdy začínáte perníčky péct, aby byly na Vánoce už uleželé?
sburicova 5. 11. 2010, 13:21
@Miszka3 Míšo, já už pečeu od teď, ale protože je prodávám, jinka stačí měsíc až 3 týdny před vánocemi (F) (hello) (hello) (hello)
Miszka3 5. 11. 2010, 13:55
@sburicova Moc děkuji, určitě je vyzkouším. (F)
chalupnicka 4. 11. 2010, 14:09
vypadají moc pěkně (clamp) (clamp) (clamp)
sburicova 4. 11. 2010, 22:01
@chalupnicka Je to nejlepší recept, jsou krásně hladké a oblé a moc chutnají (Y) (F) (hello) (hello) (hello)
Hnědovláska 3. 11. 2010, 16:49
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
sburicova 4. 11. 2010, 22:02
@Hnědovláska Já pouze předala osvědčený recept, není můj, ale je nepřekonatelný (F) (hello) (hello) (hello)
lajdák007 3. 11. 2010, 9:06
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
sburicova 4. 11. 2010, 22:04
@lajdák007 Díky, je to převzatý recept od cukrářské mistryně v perníčcích p. Řezníčkové (F) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie