Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

♣♣♣Segedínský guláš♣♣♣

0.0
♣♣♣Segedínský guláš♣♣♣

Potřebné ingredience

1 kg plecka,500 g kysaného zelí,šlehačka,sůl,pepř,sladká paprika,hladká mouka,drcený kmín,sádlo,2 cibule,

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nasekanou cibulku,přidáme na kostky nakrájené maso,prudka osmahneme,pak ztlumíme,zaprášíme paprikou,pepřem a kmínem,lehce osolíme a opékáme do poloměkka,pak přidáme pokrájené zelí,podlijeme vývarem,osolíme,pod poklicí dusíme doměkka.Nakonec ve smetaně rozmícháme mouku a zahustíme,jak máme rádi,nebo uděláme klasickou jíškou,kterou vmícháme do guláše,podáváme s houskovým knedlíkem

Na sádle osmahneme nasekanou cibulku

Pak vhodíme na kostky nakrájené plecko,zprudka osmahneme až se zatáhneme,ztlumíme plamen

Posypeme paprikou,osolíme,opepříme,okmínujeme,lehce osmahneme

Přidáme pokrájené zelí,zalijeme vodou s masoxem,přiklopíme a dusíme doměkka asi hod a půl až dvě

Dusíme doměkka,pak si rozkvedláme ve smetaně mouku

Nalijeme do guláše,povaříme si 10 minut,aby se vytratila chuť mouky,dochutíme solí,cukrem a podáváme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evicka-móda 3. 6. 2015, 10:50
(Y)Zrovna se vaří ^o)Děláme již po několikátý a je skvělý |:o) (jidlo)Díky za inspiraci (F)
KáKá 7. 6. 2015, 21:02
@Evicka-móda děkuji vám moc (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie