Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
DORTY
Paprika

Paprika

Potřebné ingredience

společné dílko s mojí mamkou pro bráchu-milovníka paprik :-D

Postup přípravy

***

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
+++PAPRIKA V OLEJI+++

+++PAPRIKA V OLEJI+++

Potřebné ingredience

3 KG PAPRIK¨ 1 1/2 L VODY 1/2 L OCTA 1/8 L OLEJE 1/4 KG CUKRU 10 PEPŘŮ 10 DKG SOLI do každé sklenice kolečko cibule

Postup přípravy

Rozpočet je na 3 kg paprik.
PAPRIČKU NASKLÁDÁME DO SKLENIC , PŘIDÁME CIBULI A ZALIJEME NÁLEVEM. uZAVŘEME , STERILUJEME 20 MINUT PŘI 80°C
V PŮVODNÍM RECEPTU S EPAPRIČKY PŘED…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Cizrnový salát s pečenými paprikami

Cizrnový salát s pečenými paprikami

Potřebné ingredience

Cizrna, 2 - 3 papriky, česnek, bylinky a koření podle chuti, olivový olej, kvalitní ocet a sójová omáčka, sýr Feta nebo balkánský sýr

Postup přípravy

Celé papriky potřeme olivovým olejem a pečeme do mírného zhnědnutí v troubě vyhřáté na 250 stupňů cca 25 minut. Poté papriky dáme do sáčku, aby se zapařily a šly dobře oloupat.…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Paprika v nálevu od okurek

Paprika v nálevu od okurek

Potřebné ingredience

Čerstvou nakrájenou papriku, množství odhadem tak, aby paprika pak byla v nálevu ponořená, nálev od sladkokyselých okurek, trochu cukru a malinko soli.

Postup přípravy

Čerstvou nakrájenou papriku povařím v nálevu od okurek. Vařící papriku i s nálevem dám do čisté sklenice, uzavřu víčkem, po uležení za pár dnů mám sladkokyselou papriku.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hlivový paprikáš

Hlivový paprikáš

Potřebné ingredience

hliva ustricová (ja kupujem v takom papierovo drevenom košíku v Bille) + soľ + zeleninový bujón + mleté biele korenie + cibuľa + olej + bobkový list + šľahačková smotana + mletá rasca + múka + olej + biele víno + citrónová šťava

Postup přípravy

Hliva ustricová je veľmi zdravá a kedže ju nikde do varenia nepoužívame, tak robíme aspoň toto jediné jedlo, v ktorej sa hliva vyskytuje ako hlavná surovina.

POSTUP:

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
PAPRIKAŠ

PAPRIKAŠ

Potřebné ingredience

maso (libovolné - kuřecí, vepřové, hovězí, uzené, .. cokoliv kromě ryb), brambory, mrkev, popřípadě další zelenina podle chuti - hrášek, kukuřice, porek, .... sůl, pepř, mletá sladká paprika, hladká mouka.

Postup přípravy

Ahoj,

Když se řekne slovo Paprikáš, spousta z vás, si asi představí, váš tradiční Český paprikáš.

U nás v Bosně a Hercegovině paprikáš představuje něco jiného,…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Opečená paprika-rýchla a vynikajúca!!!!!

Opečená paprika-rýchla a vynikajúca!!!!!

Potřebné ingredience

Paprika(ja používam zelenu,ale myslím že to je jedno aká),soľ,cesnak

Postup přípravy

Papriku si nakrajam na hrubšie kusky(jadierok sa zbavím),na malom množstve oleja ju opražim z obidvoch strán,posolím,prikryjem pokličkou a nakoniec(až na tanieri) pridám cesnak.K…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Omáčka z vepřové plece se sterilovanými paprikami a smetanou

Omáčka z vepřové plece se sterilovanými paprikami a…

Potřebné ingredience

cca 800g vepřového plecka , dvě střední cibule, 1 smetana nebo šlehačka, olej, 1 masox, mletá sladká paprika, dvě malé skleničky ( nebo jedna velká ) sterilovaných paprik (nudliček) , sůl, pepř, instantní jíška

Postup přípravy

Na oleji si osmahneme na jemno nakrájené cibule, až zesklovatí, přidáme maso a mícháme. Když se maso zatáhne a pustí šťávu, tak ho poprášíme sladkou paprikou, já dávám cca půlku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na paprikách a smetaně

Krkovička na paprikách a smetaně

Potřebné ingredience

6 plátků krkovičky 1 plechovka žampionů 1 velká cibule 2 slovácké papriky 1 červená kapie 1 kelímek smetany hořčice 1 velké rajče gril.koření sladká paprika sojovka worcestr sůl,pepř,kmín

Postup přípravy

Připravíme si pekáček a pokapeme ho olejem,na dno pekáčku rozprostřeme pokrájenou
cibuli na kousky,rajčata na kolečka,kapii na kostičky (část si necháme)slovácké
papriky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový guláš paprikáš

Vepřový guláš paprikáš

Potřebné ingredience

750g vepřového masa (používám plecko), olej, 3 středně velké cibule, 1 velká červená kapie, 2 lžičky drceného kmínu, 2 lžíce sladké červené papriky, 2 lžíce rajského protlaku, sůl, pepř, trocha hladké mouky nebo střídka starého chleba na zahuštění

Postup přípravy

1/ Maso zbavit blan, kližek apod. a nakrájet na větší kostky (cca o hraně 2cm). Osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet nahrubo, papriku (kápii) na čtverečky o hraně asi 1cm.
3…

Zobrazit více...

Kategorie