Kančí medailonky
Potřebné ingredience
kančí maso, koření (nejlépe čerstvý tymián, rozdrcené nové koření, pepř, bobkový list), worchester, česnek, sůl, olej, žampiony, slanina, smetana, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme, zlehka naklepeme a naložíme s kořením a česnekem do oleje alespoň přes noc, nesolíme. Odležené maso zprudka orestujeme, až se zatáhne posolíme, hotové medailonky…
Svíčková z daňka
Potřebné ingredience
dančí maso špek cibule kořneová zelenina halali máslo tymián, celý pepř, nové koření, sůl, koření divočina, bobkový list smetana hl. mouka citron cukr
Postup přípravy
Maso prošpikujeme, na máslo dáme cibuli na půlkolečka, na to kořenovou zeleninu, cukr, citron, opečeme maso ze všech stran, přidáme koření, trochu halali, podlijeme a dáme péct do…
Bažantí směs
Potřebné ingredience
1 bažant, 60 g slaniny, 60 g másla, 2 dl červeného vína, cibule, mouka, 80 g žampionů ( mohou být i sušené houby) 1 lžíce rybízové marmelády, worcester, bobkový list, pepř, tymián, sůl
Postup přípravy
Bažanta stáhneme a pečlivě vykostíme. MAso nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpustíme část másla, přidáme na drobné kostičk ynakrájenou slaninu a když zesklovatí vložíme nadrobno…
DAŇČÍ ŘÍZKY
Potřebné ingredience
DAŇČÍ KÝTA 2 STROUŽKY ČESNEKU 1 LŽICE OLEJE 1 LŽÍCE CITRONOVÉ ŠTÁVY PEPŘ VEJCE MLÉKO DLE POTŘEBY HLADKÁ MOUKA STROUHÁNKA
Postup přípravy
PLÁTKY MASA NAKLEPEME A OPEPŘÍME JÁ NESOLÍM.V HRNEČKU SMÍCHÁME OLEJ,CITRONOVOU ŠTÁVU A PROLISOVANÝ ČESNEK.SMĚSÍ POTŘEME PLÁTKY MASA.NAROVNÁME DO MISKY A NECHÁME ODLEŽET JÁ…
Kančí ragú na jalovci - výborné!
Potřebné ingredience
600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citronu, sůl, cukr podle chuti
Postup přípravy
Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citronu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině…
Kančí špízy na rozmarýnu
Potřebné ingredience
kančí maso,anglická slanina,paprika,cibule,sůl,pepř,rozmarýn,divoké koření,olej
Postup přípravy
Knačí maso nakrájíme na malé kousky,anglickou slaninu máme nakrájenou na plátky,papriku nakrájíme na kousky,cibuli můžeme na kolečka a nebo na plátky.
Nakrájené maso v misce…
Kančí řízky na smetaně
Potřebné ingredience
řízky z kančí kýty, 2 velké mrkve, 2 petržele, kousek celeru, 2 cibule, kousek másla, kelímek smetany, 2 lžičky plnotučné hořčice,2 lžičky cukru, 2-3 lžíce hladké mouky,citronová šťáva, 2 lžičky octa, 3 bobkové listy, 8 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, špetka tymiánu, sůl, vývar na podlití
Postup přípravy
Plátky masa osolíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme na jemno. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme zeleninu a cibuli a osamhneme do zlatova. K zele…
kančí ragů
Potřebné ingredience
kančí kýta či plec, slanina, mrkev s celerm-klasika mražený pytlík, 4 cherry rajčátka, 2 stroužky česneku, cibule, 5-6 žampionů,2dc červeného vína, trocha kečupu, příloha těstoviny
Postup přípravy
maso odblaníme a nakrájíme na kostičky, osolíme opepříme, + lžička koření gril koření a zvěřiny, zamícháme, zprudka orestujeme, přidáme slaninku na kostičky, orestujeme poté…
Kančí medailonky se švestkovou omáčkou a bramborovými…
Potřebné ingredience
Kančí kýta,koření na zvěřinu, olej. Rajčatový protlat, švestky,uvařené brambory, sůl, 2 vejce, pol.mouka.
Postup přípravy
Medailonky. Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, posypeme kořením a zalijeme olejem. necháme na druhý den odležet.
Švestková omáčka. Dáme vařit rajčatový protlak, švestky a…
SVÍČKOVÁ ZE ZVĚŘINY
Potřebné ingredience
Maso z divočáka nebo srnky,špek,kořenová zelenina,sůl,celý pepř,bobkový list,nové koření,jalovčinky,ocet,tymián,
Postup přípravy
Maso odblaním,prošpikuji slaninou, a uvařím si mořidlo-asi na kilo masa třičtvrtě l.vody a slabě okyselim octem,přidám koření a povařím ,necháme vychladnout.Maso osolím a dáme do…