Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

Kančí ragú na jalovci - výborné!

0.0
Kančí ragú na jalovci - výborné!

Potřebné ingredience

600g kančí plece nebo masa bez kosti, 100g kořenové zeleniny, 50g cibule, 80g margarínu, 30g hladké mouky, 10g rajského protlaku, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření), tymián, 8 kuliček jalovce, půl citronu, sůl, cukr podle chuti

Postup přípravy

Maso pokrájíme na malé kostičky, osolíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, cibuli najemno, z citronu oloupeme žlutou kůrku, odstraníme bílou slupku a dřeň pokrájíme. Na polovině tuku osmažíme postupně zeleninu, cibuli, maso, vsypeme koření, cukr, citronovou kůru, a dřeň a vmícháme rajský protlak. Vše zalijeme asi půl litrem vody a vaříme doměkka.

Ze zbývajícího tuku připravíme s moukou jíšku. Z masa vybereme kuličky koření a bobkový list a vše zahustíme jíškou. Dochucujeme během provaření (asi 15 minut). Ragú má nasládlejší chuť.


Doporučená příloha: Hotového ragú je asi 1 litr (pro 4 osoby) a podáváme nejlépe s vídeňským knedlíkem a červeným vínem:-) Já ho dělala i s bramborovým knedlíkem i s těstovinami.-)
Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Klaudovka 11. 3. 2013, 12:40
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
bubloš 14. 2. 2013, 13:46
Gábi, výborný !!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Určitě znovu udělám, je to mňamka ! |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie