Zobrazit přihlášovací formulář

Pečeme vánoční cukroví

Avatar
Odesláním formuláře souhlasíte s pravidly diskusí
vlastaz 8. 12. 2019, 8:49
Zbyly mi tu bílky a laskonky už mám... nemáte nějakýý zajímavý recept, aby to nebylo podobné těm laskonkám? Dík
janka 8. 12. 2019, 19:57
@vlastaz kokosky?
maršmeloun 8. 12. 2019, 15:08
@vlastaz Vlasti, když zbydou bílky ušlehám s cukrem a umletými orechy , dělám malé pusinky a peču do růžova . Nám to opravdu chutná (jezisek).
sympatie 8. 12. 2019, 14:45
@vlastaz Bílky můžete zamrazi t, po rozmrazení se použijí jako čerstvé.
poupe 8. 12. 2019, 13:29
@vlastaz Kokosky, recept odtud. Jsou to ty nejlepší kokosky, co jsem kdy dělala. Kokosky z roku 1930 ,
danca60 8. 12. 2019, 12:52
@vlastaz Dělám křupinky - 3 bílky vyšleháme do tuhá s 120 cukru, pak vmícháme 120 hl. Mouky a 100-120 celých ořechů - dávám vlašský. Dám do vymazané a vysypané formy na bisk. Chlebíček. Peču 170 st. Cca25 min. Hned vyklopit. Nechám cca 2 dny zestárnout, krajim tenké chipsy a dosušim v troubě 5-7 minut. Do růžova. Milujeme to. Vůbec to není preslazene, a krásně křupavé. Trvanlivé, ale nikdy dlouho nevydrží
Kujeba 8. 12. 2019, 12:28
@vlastaz u nás vždycky padnou zbylé bílky na cikánské řezy
danima3 8. 12. 2019, 10:01
@vlastaz Štafetky, plněné kokosky
vlastaz 8. 12. 2019, 10:28
@danima3 Štafetky jsem nikdy nepekla, můžu t upéct už teď a plnit až před vánoci?
danima3 8. 12. 2019, 10:43
@vlastaz No těžko říct, jak ty platy uchovat?
vlastaz 8. 12. 2019, 11:27
@danima3 myslela jsem, že bych to hned rozkrájela na čtverečky a pak jen spojovala
karma75 8. 12. 2019, 12:07
@vlastaz To by nebylo ono. Dejte bílky do mrazáku a upečte až těsně před svátky. Děkám to takhle také, bílkům nic není, krásně se vyšlehají. Nebo můžete udělat bílkový chlebíček, ten vydrží.
motji 8. 12. 2019, 13:33
@karma75 bílkový chlebíček teda u nás nikdy nevydrží +o( +o( ,-)
Venunka 8. 12. 2019, 11:46
@vlastaz jestli mohu, tak ted je ještě brzy-ony vysychají, ale příští víkend to již půjde (L) dělám https://www.mimibazar.cz/recept/119/svatecni-stafetky a opravdu moc dobré
vlastaz 8. 12. 2019, 11:52
@Venunka A nemusela bych plnit hned, nechat to až na poslední víkend? Nemám důvěru ke krémům tak dlouhou dobu. Poslední víkend toho ale budu mít už hodně - plnění a cukroví, které fakt nejde dělat dopředu, tam už bych je péct nechtěla...A fakt 11-12 bílků? Tolik jich teda nedám...
Venunka 8. 12. 2019, 12:58
@vlastaz tak leda upéct z poloviční dávky a pak udělat 1 + 1/2 placky, také to tak občas dělám, když jich potřebuji méně. Z celé dávky jich je 60 z půlky 30 (F) A jinak bohužel plnit hned, ony fakt vysychají, ale když je třeba dnes-zítra upečete, překryjete vlhkou utěrkou a necháte do druhého dne, tak to potom ještě v pohodě naplníte, pak nechávám 24hod. zatížené v lednici....a pak bych to dala do potravinářské folie a v té lednici to nechala do té doby co to budete chtít krájet a máčet. To já dělám 17-18. 12. a vydrží až přes silvestra (F)
pavka5555 8. 12. 2019, 9:43
@vlastaz Dělám sněhové rohlíčky obalené v ořechách.
Lennie 8. 12. 2019, 11:27
@pavka5555 Prosím recept (F)
SarinaK 8. 12. 2019, 8:52
@vlastaz u nás makronky a pusinky s nastrouhanou čokoládou Vlasti máte recept na ty laskonky odsud?
vlastaz 8. 12. 2019, 9:01
@SarinaK Netuším, odkud ho mám - mám napsaný v sešitě. Poměr je: 3 bílky 160 g cukr krupice vyšlehat do hustého sněhu, potom vmíchat 80 g mletý cukr a 110 mletých ořechů. Na papír dělám přes formu laskonky, suším v troubě na 100-110 °C cca hodinu, dávám tam rovnou víc plechů naráz. Dělala jsem i bez formy , jen sáčkem, jde to, ale naskočí mi moc do výšky. Makronky nemůžem, ty moje potvory vyžadujou jen malinové se smetanovým krémem, jiné nechtějí a ty mají trvanlivost tak 2 dny, než se rozpadnou. Můžu recpet na ty pusinky s čokoládou?
SarinaK 8. 12. 2019, 9:06
@vlastaz Děkuju. Dělám to podle oka a chuti, ušlehat sníh, krupicový cukr, pak moučkový cukr a nastrouhat hořkou čokoládu, pak klasika - stříkat pytlíkem a upéct/usušit do růžova.
SarinaK 8. 12. 2019, 8:49
poradíte nějakou jednoduchou čokoládovou polevu? Potřebuju namáčet, tak nechci tu rozehřívací v obalu. (F)
marki 8. 12. 2019, 10:15
@SarinaK Já místo polevy rozpustím ve vodní lázni Ledové kaštany. Namáčím do toho i polévám a ztuhne to parádně. Nic jiného k nim nepřidávám (žádné máslo apod.)
Nikis. 8. 12. 2019, 11:02
@marki To může být výborné, díky za tip, vyzkouším.
SarinaK 8. 12. 2019, 11:01
@marki Potřebuji jen hořkou polevu, i ty hořké jsou “sladké”, ale budu si to pamatovat, že to jde.
lucijee 8. 12. 2019, 10:51
@marki Já také dělám z ledových kaštanů, ale tuk přidávám..jinak mi to přijde strašně hutné.
Venunka 8. 12. 2019, 9:25
@SarinaK pokud chcete aby byla úplně+ tuhá, tak 100% tuk (používám Omegu) a čokoládu na vaření (nejlepší je z Lídlu) Ale pokud vám nevadí, že to nebude úplně tuhé, ale zase se třeba lépe krájí, tak s tím máslem nebo šlehačkou (F)
johnynka 8. 12. 2019, 11:16
@Venunka vendy, dělala jsem marokánky, co jsi dávala odkaz a jsou luxusní. ale ubrala jsem teda cukru, na nás moc přeslazené (Y)
SarinaK 8. 12. 2019, 12:49
@johnynka Ivetko prosím tě, dáš mi taky odkaz? ,-) mám v plánu zítra
johnynka 8. 12. 2019, 13:17
@SarinaK https://www.mimibazar.cz/recept/540/marokanky ale upravila jsem si je. Do smetany dám rovnou cukr, po rozpuštení přidám mouku a pak až ty oříšky, kandované. A cukru jsem dala jen 80g a je to na nás akorát. Tam je psáno 1/4 cukru a to je podle mě 250g, původně jsem dala 140g a taky to bylo moc sladké. A neroztekly se mi vůbec, ale my to tak máme rádi, když to není křupavé, ale spíš žvejkavé. Aha, tak kontroluji recept a já jsem si opsala 60g mouky, tak proto se mi neroztekly :-D ale ukládám si je s tou chybou, páč jako vyšší mi vyhovují víc
SarinaK 8. 12. 2019, 14:23
@johnynka děkuju moc, dáváš prosím tě krupicový nebo moučkový? asi taky uberu cukru.
johnynka 8. 12. 2019, 15:12
@SarinaK píší krupici. Ale fakt nedávej teěch 250 g, to je strašně moc
SarinaK 8. 12. 2019, 15:42
@johnynka nedám, dám jako ty, mám sušené meruňky, švestky, brusinky, bude to sladké i tak. (F)
Venunka 8. 12. 2019, 11:44
@johnynka jj, fakt jsou (Y) u nás je peče manžel a recept si za ty leta také malinko upravil, ale stále je mohu doporučovat (clamp) jsem ráda, že chutnají i u vás (L)
petˇka 8. 12. 2019, 9:20
@SarinaK Šari, ja dělam v pare rozpustim cokoladu a 2 lzice slehacky a namacim nebo polevam (F)
SarinaK 8. 12. 2019, 9:21
@petˇka šlehačka zní ještě líp, tak zkusím tak. (F) děkujiiiii
petˇka 8. 12. 2019, 9:29
@SarinaK Pokud budete pouzivat slehacku, tak si ji vyndejte vcas z lednice (F)a zavidim, ze uz mate upeceno (Y)ja letos nestiham, leda tak mezi praci, treninky, zavody a horami ,-)si poridim nejakou prenosnou troubu na baterky a budu to patlat v aute ,-)
Zrušený účet 8. 12. 2019, 9:04
@SarinaK Rozpustit čokoládu na vaření , přidat kousek másla (F)
vlastaz 8. 12. 2019, 9:34
@ Mě to s máslem nikdy úplně neztuhne, pořád je to trošku měkké, nevím proč...
SarinaK 8. 12. 2019, 9:08
@ Děkuju. Měla jsem pocit, že se to dělá s nějakou yvou nebo takovým umělým tukem.Máslo je mi sympatičtější.
Zrušený účet 8. 12. 2019, 11:56
@SarinaK Nesmí ho tam přijít moc...
danima3 8. 12. 2019, 9:19
@SarinaK Mně se to s máslem vždy zdrcne. Ale já jsem extra nešikovná, co se zdobení týče ,-). Musím jedině s Ivou.
motji 8. 12. 2019, 9:34
@danima3 mě taky, proto už máslo nedávám a jen Lukanu stoprocentní. Ale dávám jí málo.
SarinaK 8. 12. 2019, 9:21
@danima3 já právě taky,, zdobení není moje silná stránka. Se píše iva, já jsem zblblá z Yvouše zde, napsala jsem yva ,-)
Zrušený účet 8. 12. 2019, 12:00
@SarinaK Když necháte čokoládu troch zhoustnout dá se do ní pěkně namáčet a neteče https://www.mimibazar.cz/recept/120256-41508/linecke-s-varenymi-zloutky
SarinaK 8. 12. 2019, 12:48
@ ty jsou krásný. já tu polevu nikdy nemám lesklou. *-)
Zrušený účet 8. 12. 2019, 12:52
@SarinaK Když bude matná přidejte kapku horké vody (H)
danima3 8. 12. 2019, 9:59
@SarinaK To je zase jiná Yva ,-). Leda by mi to nějaká Iva nazdobila, to by bylo super mít takovou Ivu nebo Yvu
Zrušený účet 8. 12. 2019, 8:10
Ženy, prosím, co pečete z mletých mandlí? Nějak se mi tu vyskytly a potřebovala bych je zpracovat (pernicek) (banky)
marcuska 8. 12. 2019, 17:47
e-sladkyspanek.cz 8. 12. 2019, 17:11
@ Škoda do cukroví. Výborne jsou do jogurtu , zeleninových salátů. Posypat na maso a zapéct. Nebo jen sežrat hole
Švárinka 8. 12. 2019, 16:55
@ Vanilkové rohlíčky - 21 dkg másla, 7 dkg cukru moučka, 28 dkg hladké mouky, 10 dkg mletých mandlí, 1 žloutek, citronová kůra. Péct na 150 st. horkovzduch cca 8-10 min podle velikosti. Já z toho množství mám 4 plechy (F)
Zrušený účet 12. 12. 2019, 9:36
@Švárinka Leni, děkuji za recept, jsou výborné |:o) (L)
Švárinka 12. 12. 2019, 15:19
@ Díky (L)
SarinaK 8. 12. 2019, 8:47
@ cokoli, kde jsou oříšky, já mandlemi nahrazuju všechno. Rohlíčky jsem letos zkusila s lískovýma a musela jsem udělat nové, mandlové. Neprošly ,-)
Zrušený účet 8. 12. 2019, 11:09
@SarinaK A jaký máte recept na rohlíčky, prosím? Já mám od babičky s ořechama, ty udělat musím, tak aspoň aby to bylo trochu jiné *-)
Járinkaa2 8. 12. 2019, 8:41
Zrušený účet 8. 12. 2019, 11:07
@Járinkaa2 Díky (F)
raďulí 7. 12. 2019, 10:07
Holky prosím máte některá osvědčený recept na pracny?budu je dělat poprvé, manžel je nutně potřebuje. děkuju předem všem
danca60 7. 12. 2019, 11:29
@raďulí Recept po mojí prababičce - tedy letý odzkoušeny - 350 hl.Mouky, 200 cukru, 250 másla či Hery, 1 vejce, 140 mletých ořechů kakao. Dělám půl dávky bez kakaa. Jsou výborné. Na jarmarku chci všichni recept (kolednici)
Zrušený účet 6. 12. 2019, 18:19
Jak nebo čím prosím rozbijete lískové ořechy? Mám poprvé ze zahrady a ta skořápka je hrozně tvrdá. Díky. (F)
plamenek 6. 12. 2019, 20:41
anib 6. 12. 2019, 20:18
Dedida 6. 12. 2019, 19:57
@ Mám louskáček - houbu (ze dřeva). Letos jsem si přivezla od tchánovců ořechy, krásně jsem je vylouskala.
renka1 6. 12. 2019, 19:42
@ Nasypu do látkové tašky nebo povlaku na polštář, položím na tvrdou podložku a rozbíjím kladívkem tak aby z nich nebyla drť, jen to luskne, pak nasypu do misky a jen přeberu. Nikde nelítají skořápky a za chvilku je hotovo (Y)
poupe 6. 12. 2019, 19:27
@ Pod utěrkou na prkýnku paličkou.
danca60 6. 12. 2019, 19:24
@ V létě, když byly oříšky, tak děda udělal do dřeva dolík a děti tam dali ořech a bouchaly ho kladívkem ,-)
MíšaC 6. 12. 2019, 18:57
@ Normálním louskáčkem.
Alla 4. 12. 2019, 11:48
Synek si prijede pro cukrovi uz tuhle nedeli, tak dnes cikanske řezy, išelské, kokosove do formicek. Jen ty cikani se mi nejak žouhly :-(
kamion 4. 12. 2019, 13:01
@Alla Mohu poprosit o recept na to kokosové do formiček?
Alla 4. 12. 2019, 20:40
@kamion 300g hladke mouky, 200g masla, 100g cukru, 1 vejce, 120g kokosu.Jde i do strojku.
kamion 6. 12. 2019, 13:25
@Alla Děkuji
Alla 6. 12. 2019, 18:13
@kamion Hlavne jdou krasne ven z formicek, ted vybouchavam kakaove rohlicky a desny. Potrebovala jsem bez orechu a s rostlinnym tukem.Hruza. ,-)
Silverwing1 3. 12. 2019, 21:55
Upekla jsem dneska várku Masarykova cukroví-teplé hezky obalila v moučkovém cukru a nechala ještě chladnout, aby šupajdilo na balkón...než jsem přišla ze sprchy skoro celá krabice pryč-děti a manžel se postarali (zurim) a můžu začít znova (jezisek)
Jitule64 5. 12. 2019, 10:19
@Silverwing1 Já jsem na tom podobně. Užírali ještě teplé, obalené a tak jsem teď zrovna dopekla druhou várku.
maršmeloun 4. 12. 2019, 13:46
@Silverwing1 Aspoň víte, že se povedlo ,-) já ďala Masarykovo loni poprvé a řadím mezi top cukroví (jezisek). Ja jednou upekla opravdu hodně cukrovi , dávám ho do zahradniho domku a pořád jsem říkala ať to jedí, že toho je a po vánocích to už jíst nebudou. Když jsem chtěla na štědrý den dát na stůl zbylo tam 5 slovy 5 kousků :^). Já tam ne chodila aby mně to nelákalo.
plamenek 4. 12. 2019, 13:40
@Silverwing1 Alespoň si pochutnali, já bych je zaměstnala u příprav :).
Labouche 4. 12. 2019, 13:36
@Silverwing1 mela byste, prosim Vas, recept? Dekuji (F)
maršmeloun 4. 12. 2019, 13:48
danca60 3. 12. 2019, 19:19
První vánočka už je v troubě |:o) se tááák těším (C)
Alla 3. 12. 2019, 21:04
@danca60 Ja chci v sobotu zas po x letech zkusit kváskovou. Nikdy se mi nezdařila, ale mam kojící snachu :-).
M.Lenka 5. 12. 2019, 11:34
@Alla Jéé, já peču kváskovou pořád, droždí doma vůbec nepoužíváme :-)
Alla 6. 12. 2019, 14:09
@M.Lenka Mne prostě to sladke kvaskove nejde, ale uz mi jede psenicny rozkvas, dam tomu jeste sanci. ,-)
toja 2. 12. 2019, 12:49
Prosím neví někdo jak se jmenuje cukroví-na spod bylo kolečko těsta na něm troška krému ,do středu toho krému se dávalo trošičku marmelády a na to se posadila kokoska,ta se kolem dokola potřela čokoládou,jako děti nám je dělala babička-děkuji,M
RenaeL 2. 12. 2019, 14:22
toja 3. 12. 2019, 10:03
@RenaeL Děkuji moc
macekd 2. 12. 2019, 12:59
toja 3. 12. 2019, 10:03
@macekd Moc děkuji..
neo 2. 12. 2019, 10:34
Šári, prosím tě, ty pistáciové stromečky děláš z jedné dávky? Kolik jich asi tak je? Mám tento recept. https://www.mimibazar.cz/recept/163743/pistaciove-stromecky A kolik tak krému na tohle množství? Jak dáváš asi poměr máslo a ta pasta? (F)
SarinaK (upraveno) 6. 12. 2019, 19:15
@neo Moni, čtu až teď. Jen z jedné, já ho nejím, jedí ho děti a je jich dost. Hezky se s tím těstem pracuje. Krém jsem dělala nějak jinak, nepamatuju si to už, nějak se s máslovým krémem neumím sžít (H) Letos je mám upečené, ale plnit je budu až těstně před.

Vybrali jsme pro vás

Kategorie