Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Pesto genovese-jak doma udělat výborné bazalkové pesto na těstoviny

0.0
Pesto genovese-jak doma udělat výborné bazalkové pesto na těstoviny

Potřebné ingredience

špetka velkozrné soli, 50g listů čerstvé bazalky, lžice -cca 15g piniové oříšky,můžeme nahradit vlašskými,ale není to ono,100ml oliv.olej,2 stroužky česneku,100g strouhaný sýr grana padano nebo gran moravia

Postup přípravy

Nejlepší je listy bazalky neumývat(ztratí prý chuť)ale jen je očistit vlhkým hadříkem, do hmoždíře dáme česnek se soli a rozdrtíme,do vzniklého krému přidáme listy bazalky,rozdrtíme na krém,jakmile bazalka pustí zelenou štávu přidáme oříšky a pokračujeme v hnětení,do krému přidáme postupně sýr a až nakonec olej,neustále mícháme.........takto připravené pesto použijeme na těsttoviny,nebo gnocchi.........v lednici vydrží pár dnů........
můžeme připravit i v mixeru,ale chut už nebude tak výrazná,mixujeme co nejpomaleji a pokud možno plastovým nožem,ten železný naruší chut bazalky,ale i tak není k zahozenímám vyzkoušeno :-)
dobrou chuť

pesto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 20. 6. 2014, 21:06
mám bazalku ,vyzkouším (Y) |:o)
iwis8 25. 6. 2011, 13:59
Tak toto musím vyskúšať, len najprv musím zohnať riadny mažiar, aj keď možno nevydržím a skúsim s mixérom (zip)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie