Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

čokoládovýdort s jahodami

0.0
čokoládovýdort s jahodami

Potřebné ingredience

255g hladké mouky
prášek do pečiva
20 g kakaa
špetka jedlé sody a soli
350g krupicového cukru
3 velké vejce
175 ml slunečnicového oleje
175 ml mléka
na krém :
500 g maskarpone
3 šlehačky ke šlehání 33%
4 vanilkové cukry
na ozdobu:
trubičky 4 balení
jahody
čokoládové bonbony

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C, u plynové na stupeň 4. KORPUS: Do mísy nasypte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte cukr. Našlehejte vejce s olejem a mlékem, zalijte hmotou suchou směs a dobře promíchejte. Hmotu nalijte do vyložené dortové formy. Pečte ve středu trouby 1¼ - 1½ hodiny, nebo dokud nebude těsto na dotek uprostřed pevné.
Korpus vyndejte z trouby, vyklopte ho na desku, pečící papír ponechte pod těstem a nechte vychladnout. Převrácení na vrchní stranu pomůže vyrovnat případné vyklenutí, které při pečení vzniklo. Pokud korpus i po vychladnutí hodně kopulovitý, odřízněte vršek.
poté jsem si namočila jahody v čokoládě ,dala jsem ztuhnout do lednice , a připravila si krém: šlehačku jsem vyšlehala s cukrama, a postupně zašlehávala maskarpone do šlehačky , namazala , pokladala jsem ještě na plátky jahodama a opět potřela krémem , celý dort jsem rozkrojila dvakrát a ještě mi zbyl krém na potřní celého dortu .
Potřela jsem celý dort zbytkem krému , rozehřála čokoládu a polila jsem vršek dortu , dala jsem na chvíli stuhnout do lednice . poté jsem na bok dortu poskládala trubičky 4 balení, navrch jsem poskládala jahůdky a přidala čokoládový bonbóny do mezer , ozdobila stuhou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

katka 777 4. 12. 2016, 16:38
(clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie