Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

maďarský guláš - tv prima

0.0
maďarský guláš - tv prima

Potřebné ingredience

vepřové maso, sůl, majoránka, cibule, paprika mletá, kečup

Postup přípravy

Maďarský guláš

500 g vepřového masa (plec­ko, krkovička), olej (nebo sla­nina či sádlo), 2 větší cibule, 1/2 lžičky mleté pálivé papriky (1-2 čerstvé papriky, velmi mírně pálivé), 2 lžíce kečupu (či 2 rajčata), 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, 1 strou­žek česneku, 1/2 lžičky drce­ného kmínu, špetička majo­ránky, 2 lžíce hladké mouky.

Jak na to:
Na rozpáleném tuku (rozpuště­né slanině) osmahneme na kost­ky nakrájené maso (asi 2 minu­ty). Teprve potom přidáme na drobno pokrájenou cibuli, mleté papriky (nebo na proužky nakrá­jené čerstvé papriky), kečup (pří­padně oloupaná rajčata), roze­třený česnek, kmín, majoránku.

Minutu vše na větším plameni podusíme, podlijeme trochou vody, zasypeme hladkou moukou a necháme za stálého míchání zasmahnout. Mícháme a postup­ně zaléváme vývarem - vodou s 1/2 kostky masoxu.

Vše dělá­me v papiňáku, dusíme 40 minut. Dosolíme a dochutíme, aby měl guláš příjemnou ostřejší chuť.

Příloha:
houskový i brambo­rový knedlík, vařené brambory, krupicové noky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie