Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Italské lasagne podle prima vařečky :-) Pro 4 osoby

0.0
Italské lasagne podle prima vařečky :-) Pro 4 osoby

Potřebné ingredience

Lasagne Panzani (i jiné mohou být), 500g ml. masa, cibule, olej, česnek, sůl, pepř, bazalka, konzervovaná sekaná rajčata (když nemám, dávám kečup), petrželka kudrnka, smetana, muškát. oříšek (nemusí být), 2 kostičky taveného sýra Apetito, polohr.mouku, mléko, sýr eidam, kukuřice Místo všeho koření, dám koření třeba na špagety, nebo do mletých mas :-)

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a přidáme krájená rajčata a kukuřici. Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou. Odstavíme a připravíme si bešamel:
Dáme vařit smetanu, tavené sýry a deci mléka, jakmile přichází do varu zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou. Pak přidáme sůl, pepř a trochu muškátového oříšku (nemusí být) a provaříme. Vymastíme si pekáček, na dno dáme vrstvu lasagní, masovou směs, strouhaný sýr, opět lasagne, masovou směs a strouhaný sýr. Až pekáček zaplníme, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme bešamelem. Pečeme cca 30 minut na 150. Hotovo je, když se na povrchnu začnou z bešamelu tvořit hnědavé bublinky.
Pozn: Když dělám lasagne, připravuji je s alespoň hodinovým předstihem a po upečení je nechám odpočinout, aby nasákly přebytečnou šťávu. Dobře se pak krájejí a servírují. Samozřejmě je pak nutné je trochu ohřát :) nejlépe v MW. Pokud servírujeme hned, může se stát, že se lasagne trochu rozjedou a to právě v případě, že máme v masové směsi hodně šťávy. Ale na chuti to nijak neubere :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

HavovaKatka 13. 4. 2011, 13:30
Dobrý den, receptík je úžasný (Y) (Y). Lasagne jsme zdlábli na posezení (pl) (pl) (pl)! Jen jsem v nich měla trošku víc čťávičky... :-(. Ale to bude asi tím, že jsem neměla sekaná rajčata a dala místo nich piré :-(. Jinak byly Božské!!!
Diochi 14. 4. 2011, 8:25
@HavovaKatka Dobrý den paní Kateřinko (F) :-$ Šťavička určitě ničemu nevadí (Y) Určitě musely být mňamózní, nejspíš udělám zase doma lasagne [A] [A] [A] Děkujeme za krásný komentík a budeme moc rádi, když budou i ty další lasagne chutnat celičké Vaší rodince |:o) Přejeme krásný dník (L) (L) (L) (L) (L) (child8)
Pesinka (upraveno) 26. 11. 2010, 17:43
Právě jsme dojedli Mariko,recept je úžasný (Y) |:o) |:o) |:o) Jsme velcí papálci a celá rodina lasagne milujeme,takže jsme dělali z 1 kg masa ,-)Muškát.oříšek jsem teda nedala,dcerka by u toho brblala a sýr jsem dala eidam s bazalkou,protože bazalka mě už na balkóně umřela ,-)Recept všem milovníkům lasagní DOPORUČUJI!!!!!!!!!!!!!!!!! (Y)Je to velká MŇAMKA :-)
Diochi 25. 11. 2010, 15:19
@Pesinka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) To jsme mocinky rádi, že chutná - já je mám zrovna od včera na sporáku a jsou naprosto báječnýýýý (pl) (pl) (pl) (pl) Já taky si receptík pokaždé obměňuju a dělám jiný :-) Sem tam dám i jiné koření a někdy se to experimentování vymstí a jindy je to báááájo (jidlo) (jidlo) Vy jste jako já.....těm bylinkám se u nás také nedaří :-( Mějte se krásně a báječný zbytek dníku (L) (L) (L) (L) (L) (L) A děkujeme za krásný komentík - potěšilo nás to (F) (pusa)
gabka74 13. 6. 2010, 19:47
Dobrý večer,lasagne vaříte předem nebo je prokladáte syrovými.Děkuji Gabka (Y)
Diochi 15. 6. 2010, 19:31
@gabka74 Ani jsem si čoveče nevšimla, že i u receptíků jsou možné komentáře :-$ Proto se omlouvám za pozdní odpověď (L) (L) (L) Dávám je tam syrové - nevařím předem!!! :-)
Hankiska (upraveno) 4. 6. 2010, 11:33
Lasagne jsou vynikající!! Já bych se pro ten muškátový oříšek přimlouvala, protože mi tam moc chutná. A to ho tam dávám docela dost. Jedině že by ho někdo přímo neměl rád. Jo a do masa přidávám kupované koření provensálské, je tam taky moc dobré, bazalka samozřejmě také, ale sušená mi připadá mdlá a čerstvá se dost prodraží-tedy hlavně v zimě. To jen tak pro info. (Y)
Diochi 15. 6. 2010, 19:30
@Hankiska Ani jsem si čoveče nevšimla, že i u receptíků jsou možné komentáře :-$ Proto se omlouvám za pozdní odpověď a poděkování (L) (L) (L) Je pravda, že ta bazalka je super čerstvá, ale když se to nedělá často, tak to ten rodinný finanční rozpočet nijak nenabourá (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie