Zobrazit přihlášovací formulář

Výsledky hledání

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )

ČERVENÉ ZELÍ - PŘÍLOHA ( ŠVÉDSKÝ RECEPT )

Potřebné ingredience

Půl střední hlávky, čerstvého červeného zelí, máslo, cibuli, hnědý cukr, ale může být krystal, šťáva z jednoho citrónu a 2 jablka oloupaná, na plátky nakrájená.

Postup přípravy

Odstraníme košťál a tvrdší z listu a nakrájíme zelí. Dáme ho chvilinku orestovat, podusit na kousek másla ( ne olej ), Přidáme nastrouhanou větší cibuli ( opravdu nastrouhat,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového (plecko nebo krkovice), olej, cibule, 1 větší sklenice zeleninového leča, sladká paprika, červená feferonka nebo chilli.

Postup přípravy

Zpěníme cibuli na oleji, zasypeme paprikou - mícháme, aby se nepřipálila, osmahneme, přidáme maso nakrájené na kostky - orestujeme.Přidáme lečo, feferonku, sůl, lehce podlijeme a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Guláš z kapra

Guláš z kapra

Potřebné ingredience

Seznam ingrediencí:
1 ks kapra
2 ks větších cibulí
2 stroužky česneku
250 ml Rama Cremefine zakysaný krém
250 ml rybího vývaru nebo vody
2 ks žloutků
špetku mleté papriky
špetku mletého pepře
špetku soli

Postup přípravy

Postup přípravy:
Kapra rozkrojíme na poloviny a velké kosti s páteří odstraníme.
Pak ho nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji. Zvlášť zpěníme…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

1/3lmléka
100g cukru
kostka kvasnic
2 celá vejce
0,5dcl oleje
asi půl kila polohrubé mouky

Postup přípravy

mléko ,cukr a kvasnice uděkáš kvásek,do mísy dáš ostatní přísady naliješ kvásek dobře vymísíš,necháš vykynout a pak děláš knedlíky a plníš ovocem,zase necháš nakysat,můžeš použít…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Plněná kuřecí kapsa

Plněná kuřecí kapsa

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa s křidlem,nápln:hermelín,klobása,česnek,cibule,žampiony a paprika,kořeni(masala-tandoori,steakové kořeni,sul)

Postup přípravy

Rozřízneme kuře podél prsni kostia oddělíme prso i s křídlem,prsičko nařízneme a rozklepeme.Na plátek dáme nápln a uděláme kapsu(naplnime obdobně jako ovocne knedlíky),okořenime a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ

SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe hovězí,dělám i z vepřového a krůtího, , 4-5 mrkví , 4 petržele, 1cibule, kousek celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i kysaná) 1-2 masoxy, 1/2 másla.

Postup přípravy

Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Svíčková

Svíčková

Potřebné ingredience

hovězí maso,balíček mražené zeleniny pod svíčkovou,když máte zeleninu svoji tak mrkev ,petrže, a celer,jednu cibuli nakrájet na proužky,lžička tymiánu 4 bobkové listy

Postup přípravy

Maso dáme do hrnce a k němu přidáme zeleninu a koření,zalijeme vodou a přidáme 1 kostku masoxu,přikryjeme pokličkou a necháme v ledničce aspon přes noc odležet,já ji nechávám…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Játrová omáčka

Játrová omáčka

Potřebné ingredience

1/2 kg kuřecích jater,sádlo,cibuli,pepř,mletá sladká paprika,mletý kmín,sůl,1/2 l vody,mouku

Postup přípravy

Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli,papriku a kmín a přidáme kuřecí játra. Prudce osmahneme,osolíme a opepříme. Zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut.Uvařená játra vyjmeme z…

Zobrazit více...
KRÁLIČÍ MASO
Králík na smetaně s knedlíkem

Králík na smetaně s knedlíkem

Potřebné ingredience

kralik naporcovaný,cibule, maslo, sul,koření dame do pytlíčku --10kuliček černého pepře, 7 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, a lžičku tymiánu.smetana ke šlehání s hl. moukou(asi 1 lžice)

Postup přípravy

Cibulku zpěníme na másle a dáme osmahnout králíka, podlieme vodou, osolíme, přidáme pytlíček s kořením a dusíme do mekka. vyjmeme kralíka
potom přidáme šlehačku s moukou,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ptáčky trochu jinak

Hovězí ptáčky trochu jinak

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 plátky hovězího zadního, 100 g tvrdého sýra, 50 g šunky nebo moravského uzeného, 2 sterilované okurky, hořčice, sůl, pepř, worchestrová omáčka, 1 cibule, 1/4 l zakysané smetany, lžička mouky, 2 lžíce kečupu, olej nebo sádlo

Postup přípravy

Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo…

Zobrazit více...

Kategorie