Lepší bramborové knedlíky jste nejedli
Potřebné ingredience
Ingredience: Na těsto: 100 g krupice 700 g brambor – vařených ve slupce den předem 2 vejce 150 g hrubé mouky 80 g najemno umleté strouhanky náplň: 250 g slaniny nebo uzeného masa 1 velkou cibuli Olej na osmažení
Postup přípravy
postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme sypké přísady a rozšlehaná vejce. Vypracujeme jednotné těsto, které nelepí.
Těsto přendáme na…
Moravský vrabec se špenátem a žitno-bramborovými…
Potřebné ingredience
* VRABEC: 500 g vepřové plece, 1 cibule, 6 stroužků česneku, sůl, drcený kmín, pepř, 100 ml vody, hladká mouka; * ŽITNO-BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY: 500 g syrových oloupaných brambor, 100 g žitné celozrnné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, 1 vejce, sůl; * ŠPENÁT: špenátové listy (nebo protlak), cibule, smetana, vejce, česnek, sůl
Postup přípravy
Moravský vrabec:
Připravit suroviny - maso nakrájet na kostky, cibuli nakrájet na kostičky, česnek prolisovat a utřít se solí.
Cibuli vložit na dno hrnce.
Maso důkladně…
Kolínko s křenem a špaldovými knedlíky
Potřebné ingredience
* KOLENO: vepřové koleno, sůl, pepř,mrkev, hrášek, křen, smetana, hraška na zahuštění (nebo jíška, mouka...), případně na dochucení sůl, cukr a citrónová šťáva; * KNEDLÍKY: 1 vejce, ½ hrnku mléka, ½ hrnku špaldové mouky (hladké, celozrnné nebo směs obou v různém poměru), 1 rohlík (obyčejný nebo celozrnný), ½ lžičky soli, hrst čerstvé petrželky, tuk na vymazání hrnků (máslo, olej...)
Postup přípravy
Koleno lehce osolit a opepřit.
Na dno hrnce dát pokrájenou mrkev a hrášek, na to položit koleno.
Pomalit 7 hodin na LOW (3,5l hrnec), pokud je koleno velké, tak i více -…
Pohankové bezlepkové knedlíky
Potřebné ingredience
2 vejce, 500g tvarohu (v alobalu), asi 400-450g pohankové mouky, 50g měkkého másla, sůl. Ovoce
Postup přípravy
Tvaroh, máslo a vejce zamícháme, poté postupně přidáváme mouku, dokud nevznikne téměř nelepivé těsto. Necháme chvíli odpočinout. Poté do kousků těsta zabalíme ovoce a uvaříme ve…
Knedlíky ovocné z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Suroviny: 470 ml mléka 30 g rozpuštěného másla 2 žloutky 2 lžíce cukru krupice špetka soli 750 g hrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Nejdříve tekuté - mléko, žloutky, tuk+sypké - mouka, cukr, droždí a na stranu sůl
Prsty nebo pomocí rozvalovacího válečku…
Knedlíky z krupicové kaše
Potřebné ingredience
3/8 litru mléka, 10 dkg krupice, 1 vejce, špetka soli, 2 dkg cukru, 15 - 20 dkg hrubé mouky
Postup přípravy
Z mléka a krupice uvařit husou kaši. Do prochladlé kaše vmíchat vejce, sůl, cukr a tolik mouky, aby vzniklo hladké těsto. V ruce vytvořit placičky, do kterých lze vložit jakékoliv…
plecko s bramborovým knedlíkem a zelím
Potřebné ingredience
500 g vepřového plecka nakrájeného na větší kostky, 2 nadrobno nakrájené cibule, 3 prolisované stroužky česneku, 1/4 kávové lžičky mletého pepře, 1/4 kávové lžičky pálivé papriky, 1/2 kávové lžičky sladké papriky, 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru 1 kávová lžička celého kmínu, 2 polévkové lžíce oleje, 200 ml masoxu (rozvařené ve vodě...)Na bramborové knedlíky: - uvařené brambory solamyl hrubá mouka sůl vejce
Postup přípravy
V kastrolu, který je vhodný i na pečení promícháme kostky masa se všemi shora uvedenými surovinami (až na vývar) a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet, aby maso hezky…
Domácí vepřová pečínka,krémové zelí,hrníčkové knedlíky
Potřebné ingredience
1 kg krkovice,sůl,kmín,česnek,pivo,olej,1 lžičku medu,1 cibuli na krémové zelí:1 menší hlávka zelí,1 větší cibule,olej,sůl,zázvor,mletá paprika,drcený kmín,1 lžíce kukuřičného škrobu na hrníčkové knedlíky:500 g hrubé mouky,1/2 l mléka,3 rohlíky,2 vejce,sůl,máslo na vymazání hrníčků
Postup přípravy
Pečené maso:Maso prošpikujeme klínky česneku,nasolíme ze všech stran.Smícháme med ,trochu piva a kmín,zázvor a tím maso potřeme a dáme na dva dny do ledničky odležet.Odleželé maso…
švestkové knedlíky z tvarohového těsta polité karamelem
Potřebné ingredience
TĚSTO: 1 nízkotučný tvaroh ( zelená vanička z Penny)250g, špetka soli, 2 lžíce pol. mouky, 1 vejce, 175 g krupice či krupičky OMÁČKA: 150 g cukru krystal, 1 lžička skořice, 20 g másla, 150 ml švestkové šťávy( z umixovaných švestek s vodou-cca 10 ks) NÁPLŇ: švestky cca 18 ks
Postup přípravy
přísady na těsto ušlehám v těsto ručním šlehačem, nechám odstát chvilku, mezitím umeji a vypeckuji švestky, část jich namixuji na šťávu, zbytek dám stranou na náplň. Na vál…
ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY SYPANÉ STROUHANÝM PERNÍČKEM
Potřebné ingredience
Suroviny na kynuté těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 lžička cukru, ½ kostky droždí, 1 vejce, špetka soli. Ostatní suroviny: Ovoce, perník na strouhání, moučkový cukr, máslo.
Postup přípravy
Perník ve všech podobách pro mě odjakživa vždy představuje mimořádnou záležitost.
Je i výtečný nastrouhaný na ovocných knedlících, kde příjemně ladí se švestkovou, nebo…