Zobrazit přihlášovací formulář
CUKROVÍ
Medové linecké

Medové linecké

Potřebné ingredience

100g medu, 200g másla, 300g špaldové celozrnné mouky

Postup přípravy

Z ingrediencí vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a necháme do druhého dne odležet. Vyválíme plát, vykrájíme, upečeme, slepujeme marmeládou.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Quinoa placičky

Quinoa placičky

Potřebné ingredience

Větší miska uvařené quinoi (cca 3 velké hrsti), 2 vejce, 2 hrsti posekané rukoly, sušený česnek, sůl, hrst parmazánu, 2 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžíce tamari nebo shoyu, pepř, strouhanka

Postup přípravy

Vše smícháme dohromady, nakonec přidáváme strouhanku, aby vznikla hmota konzistencí podobná karbanátkům. Tvoříme placičky (pomocí vykrajovátka) e pečeme ve vyhřáté troubě na 180 -…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kváskový mazanec od Maškrtnice

Kváskový mazanec od Maškrtnice

Potřebné ingredience

200g pšeničného kvasu, 100g cukru, 310g hladké mouky, citrónová kůra, 1 vejce, 1 žloutek, 90g másla, 3g soli, rozinky v rumu, 70g mléka s vodou. Popřípadě mouka na oživení kvasu

Postup přípravy

Středa 6:30 hod. rozkvas: 20g žitného kvasu + 40g vody + 40g pšeničné hladké mouky, nechat přikryté v teple 4 - 6 hodin.
Středa 12:00 hod. druhý rozkvas: 30g kvasu z…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zmrzlina stracciatella

Zmrzlina stracciatella

Potřebné ingredience

150g cukru, 5g škrobu, 570g plnotučného mléka, 1 šlehačka, sůl, 80g čokolády, olivový olej, kakaové máslo

Postup přípravy

Ve 380g mléka rozmícháme škrob a cukr, směs zahřejeme k bodu varu za častého míchání, od bodu varu vaříme 1 minutu. Poté přes cedník přelijeme do mísy, hned přidáme zbytek mléka,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Panenka na jablkách

Panenka na jablkách

Potřebné ingredience

1 vepřová panenka, 2 jablka, olivový olej, sůl, pepř, 1 stroužek česneku, bílý vinný ocet, javorový sirup, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, škrob

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Na troše oleje maso orestujeme, vyjmeme a zakryjeme alobalem. Do pánve dáme klínky oloupaných jablek, chvíli…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Trhanec

Trhanec

Potřebné ingredience

150g plnotučného mléka, 3 vejce, 90 g hladké mouky, sůl, 3 - 4 lžíce másla, 2 - 3 lžíce cukru, hrst rozinek v rumu

Postup přípravy

Mléko prošleháme se žloutky, přidáme mouku, sůl a promícháme metlou. Necháme asi 20 min. odpočinout. Poté přidáme sníh vyšlehaný se lžící cukru. V pánvi nebo hrnci o průměru asi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí v kedlubnách

Hovězí v kedlubnách

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky), 1 cibule (nakrájená na drobno a orestovaná, nebo sušená), 2 kedlubny (pokrájené na plátky), drcený kmín, černý pepř, sůl, kousek másla na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění (hraška, škrob, jíška...)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na kostky
-cibuli pokrájet na kostičky a orestovat (nebo použít sušenou)
- kedlubny pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PIZZA od Laury

PIZZA od Laury

Potřebné ingredience

těsto: 1kg hladká mouka 3 větší špetky soli 625 vlažný vody 30g medu (popřípadně cukru) 1 kostka droždí sugo: 1 konzerva krájenejch rajčat 3 stroužky česneku lžička bazalkového pesta 1. smícháš a rozmixuješ

Postup přípravy

PIZZA od Laury
těsto:
1kg hladká mouka
3 větší špetky soli
625 vlažný vody
30g medu (popřípadně cukru)
1 kostka droždí
1. smícháš mouku se solí
2.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Fougasse

Fougasse

Potřebné ingredience

Preferment: 150g vody, 150g hladké mouky, 1 g droždí. Těsto: 170g vody, 25g oleje, cukr, 2 lžičky soli, 150g pšeničné chlebové mouky, 150g hladké mouky, 50g žitné mouky, 8g droždí

Postup přípravy

Preferment připravíme 10-12 hodin předem. Poté ze všech ingrediencí vypracujeme kynuté těsto. Necháme kynout asi hodinu. Opatrně vyklopíme na pomoučený vál, zlehka roztáhneme na…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Potřebné ingredience

1 tresčí játra, 2 lžíce pomazánkového másla, 2 lžíce lučiny, sůl, pepř, 1 lžička dijónské hořčice, petrželka

Postup přípravy

Vše, kromě petrželky, umixujeme dohladka, přidáme petrželku a necháme vychladit.

Zobrazit více...

Kategorie