Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Veganské těstoviny

Veganské těstoviny

Potřebné ingredience

250g těstovin, 3 hrsti hrášku, olivový olej, sůl, 3 žampiony, 1 stroužek česneku, 2 hrsti špenátu. Omáčka: 60g kešu (předem namočeným alespoň na 3 hodiny), 100g dýňového pyré, lžíce lahůdkového droždí, 2 lžičky sójové omáčky, pepř. Na posypání: opražená strouhanka s česnekem, olivovým olejem a bylinkami

Postup přípravy

Scezené kešu rozmixujeme s ostatními přísadami a asi 80ml vody na pastu, osolíme a opepříme. Špenát spaříme. Na pánvi orestujeme žampiony s česnekem a nakonec přidáme špenát a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pečené bramborové placky

Pečené bramborové placky

Potřebné ingredience

750g nastrouhaných brambor (předem uvřených ve slupce, 50g pohankové mouky, 100g hladké mouky, sůl. K podávání marmeláda, zakysaná smetana,...

Postup přípravy

Z brambor, mouky a soli vypracujeme těsto. Odkrajujeme kousky, které rozválíme na placičku. Pečme na 180°C dozlatova. V polovině pečení obrátíme. Po upečení můžeme hned lehce…

Zobrazit více...
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Medovníčky bez tuku

Medovníčky bez tuku

Potřebné ingredience

350gr hladkej múky 1 vanilínový cukor 200 gr práškového cukru 2 vajcia 70gr medu 1/2-1 lyžička sódy bikarbóny (alebo prášok do pečiva) korenie napr. škorica, klinčeky, atď

Postup přípravy

Video ako na to: https://www.youtube.com/watch?v=b9sfL70PgZQ

Najprv si zmiešam všetky suché ingrediencie, následne pridám vajíčko a med. Vypracujem cesto. Vyvaľkám cca na…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

KAŠTANOVÝ KOLÁČ z Toskánska

Potřebné ingredience

500 g jemné kaštanové mouky, 650-750 g vody, 80 g piniových semínek, 150 g rozinek, 100 g vlašských ořechů (hrubě nasekaných), 4 PL extra panenského olivového oleje, malá špetka soli, snítka rozmarýnu.

Postup přípravy

Kaštanovou mouku si lze připravit i doma, je velmi vhodná pro přípravu chutných palačinek či lívanečků a také všech dalších cukrářských výrobků v kombinaci s ostatními druhy…

Zobrazit více...
DORTY
zlatá svadba

zlatá svadba

Potřebné ingredience

x

Postup přípravy

x

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Růžičkové buchty

Růžičkové buchty

Potřebné ingredience

Těsto: 200 ml mléka, 21 g droždí, 120 g Hery, 2 žloutky, 400 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 50 g cukru, ½ lžičky soli; Maková náplň: 100 g máku, 200 ml mléka, ½ balíčku perníku na strouhání, 2 lž cukru, 2 lž rumu, 2 lž švestkových povidel

Postup přípravy

Ze surovin na těsto zaděláme kynuté těsto a necháme vykynout.

Maková náplň: Mléko přivedeme k varu, vsypeme mák a za stálého míchání povaříme. Pak přidáme nastrouhaný…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Řepový burger

Řepový burger

Potřebné ingredience

3 větší uvařené červené řepy nahrubo, kousek mrkve najemno,hrnek vloček najemno rozdrcené, já drtim ve starém El.mlýnku na kafe, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, majoránka. Na zahuštění otruby, trochu strouhanky

Postup přípravy

Vše dobře promícháme, nechat cca 30 min odpočinout, opéct pomalu placky, opéct rozřízlou ham.housku, naplnit co má strávník rád.,

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémový květák

Krémový květák

Potřebné ingredience

500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .

Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar…

Zobrazit více...
DIETY
Lososové bramboráky/placky

Lososové bramboráky/placky

Potřebné ingredience

300g brambor, 200g filetu z lososa, 2 žloutky, 1 lžička dijonské hořčice, 60g ovesných vloček, půl lžička soli, půl lžička pepře

Postup přípravy

Oloupeme si brambory a dáme vařit do měkka. Následně brambory slijeme, rozmačkáme vidličkou a necháme vychladnout.

Do předehřáté trouby na 180 st. vložíme lososa a pečeme…

Zobrazit více...
DORTY
SRDCE S RŮŽEMI

SRDCE S RŮŽEMI

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: vanilkový
KRÉM: čokoládovo smetanový s rumovou esencí
KRÉM NA OBMAZÁNÍ CELÉHO DORTU: máslovo bílkový
FONDÁN: bílý, domácí výroba
ZDOBENÍ: vymodelované růžičky…

Zobrazit více...

Kategorie