Trhací chléb - bylinky + česnek + sýr
Potřebné ingredience
* TĚSTO:: 340 g hladké pšeničné mouky, 50 g kvásku (dávám žitný), 4 g instantního droždí, 1 lžička cukru, 5 g soli, 2 celá vejce, 60 g rozpuštěného másla, 80 g mléka, 30-40 g vlažné vody; * NÁPLŇ: 60 g másla, 3 stroužky česneku, 2 lžíce čerstvých nebo mražených bylinek (bazalka, tymián, pažitka...), 250 g tvrdého sýra (Parmazán, Ementál, Cheddar...)
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto (fázi kynutí zkrátit na hodinu).
Zatímco těsto kyne, připravit si náplň:
- máslo rozpustit
-…
Fitness tvarohové placky bez mouky
Potřebné ingredience
250g nízkotučného tvarohu 4 vejce 1 sáček kypř. prášku koření, sůl, pepř
Postup přípravy
V míse smícháme tvaroh s vaječnými žloutky. Přidáme kypř. prášek, osolíme, opepříme.
V jiné míse uděláme sníh z bílků. Vmícháme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme, přidáme…
Křupavé rohlíky se sýrem
Potřebné ingredience
500g hladké mouky,1 lžička cukru,1 lžička soli,4 dkg kvasnic,250ml mléka,120ml oleje a 1 žloutek.
Tvrdý sýr na posypání. bílek na potření rohlíků.
Postup přípravy
Zaděláme klasicky těsto a necháme vykynout.Po vykynutí na vále vyválíme kulatou placku a půlíme,čtvrtíme na trojůhelníčky podle toho,jak je chceme veliké.Potřeme sádlem a stočíme…
Pizza jako z pizzerie
Potřebné ingredience
Těsto: 1 kg hladké mouky, v ní rozmíchejte dvě čajové lžičky soli, 1 čajovou lžičku cukru a rozdrobenou kostku droždí. Nátěrka: rajčatový protlak, česnek, bylinky (čerstvé nebo i sušené), masox (nebo jiný bujon). Na oblohu: cokoliv co vás napadne :o)
Postup přípravy
Těsto zalijte 1/2 litrem horké vody (ne vřící, to co teče z kohoutku, cca. 50 - 60 stupňů C), vypracujte těsto (stejnoměrné, konzistentní, vláčné, nelepí se, "promění se" - kdo…
Pizza - kuřecí se smetanou
Potřebné ingredience
Těsto:350 dkg hladké mouky,hrnek teplé vody,0,5 kostky droždí,3 lžíce oleje,špetka soli,lžička cukru Nápln:1 ks kuřecího prsa,15 dkg šunky,15 dkg eidamu,15 dkg nivy,200ml smetany 12%,2 stroužky česneku,olej,oregáno ,pepř,porek,brokolice,
Postup přípravy
Do hrnku teplé vody dáme cukr,droždí a necháme vzejít kvásek.
Poté smícháme s moukou ,solí a olejem.
Vypracujeme těsto a dáme přikryté utěrkou na teplé místo vykynout.
…
Neodolatelná pizza s postupem
Potřebné ingredience
Těsto na 1 pizzu: 3/4 hrnku hladké mouky, 1/3 vlažné vody, 1/2 lžičky cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sušeného droždí, 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Zaděláme těsto bez oleje - ještě musí lepit. PAk dáme 3 lžíce oleje a zapracujeme do těsta a nakonec zvrchu potřeme 1 lžící oleje a dáme kynout. Po vykynutí těsto rozprostřeme na…
Pravá italská pizza pro každého
Potřebné ingredience
Ingredience Hladká mouka 480 g Voda 240 g Sůl (vrchovatá) 1,33 lžička Droždí 6,67 g Olivový olej (kávové) 2,67 lžička Obloha Konzervovaná rajčata (nikdy ne kečup!) Mozzarella
Postup přípravy
Receptů na pizzu je na internetu hodně, bohužel musím říct, že naprostá většina z nich má od pravé italské pizzy velice daleko, hlavně ty, které používají v receptu tzv. kvásek. …
Jogurtová pizza - JEDNODUCHÉ A OSVĚDČENÉ TĚSTO
Potřebné ingredience
2 bílé jogurty, 1/2 kg hladké mouky, 2 vejce, 1 prášek do pečiva a špetka soli
Postup přípravy
Smícháme dohromady v těsto a pak vzniklé těsto vložíme na vymazaný plech a poklademe šunkovým salámem, pokrájenými rajčaty a paprikami, pokapeme česnekovým kečupem, osolíme,…
Domácí rohliky
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 20 g droždí, 10 g cukru, 3 dcl mléka, 50 g tuku, 1 vejce, sůl, vejce na potření, hrubá sůl, kmín, mák nebo sezamové semínko
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku a přimícháme sůl, uděláme důlek a do něho rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme částí vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěný…
Bráškův chleba
Potřebné ingredience
1 hrnek žitné (tmavé) mouky 1 hrnek hladké mouky 2 hrnky polohrubé mouky 1 lžička instantního droždí 1 lžička kmínu 2 lžičky soli Tyto ingredience promícháme v míse, pak přidáme : 1 lžičku octa 2 hrnky studené vody (plné po okraj)
Postup přípravy
Vše promícháme, zaprášíme hladkou moukou ( lehce na povrchu), mísu přikryjeme utěrkou a dáme kynout 12 – 18 hodin. Po uvedené době těsto propracujeme, můžeme přidat různá…