Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Pizza čtyř chutí

Pizza čtyř chutí

Potřebné ingredience

Těsto Droždí 20 g Cukr 1 lžička Hladká mouka 300 g Vejce 1 ks Sůl Mouka na vál a tuk na plech Náplň Brokolice 150 g Šunka 150 g Pórek 1 ks Žampiony 300 g Rostlinný olej 2 lžíce Česnek 4 stroužek Rajčatový protlak 4 lžíce Oregáno 2 lžička Plátkový sýr 100 g Strouhaný sýr 100 g

Postup přípravy

Rozdrobené droždí, cukr, lžíci hladké mouky a trochu vlažné vody promícháme a necháme vykynout. Do mísy prosijeme zbylou mouku, přidáme vejce, sůl, kvásek a dobře propracujeme v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Italská pizza

Italská pizza

Potřebné ingredience

Hladká mouka 400 g Droždí 20 g Voda 200 ml Olivový olej 100 ml Žloutek 1 ks

Postup přípravy

Těsto zaděláme a necháme 2 hodiny kynout. Rozdělíme na 2 bochánky a dáme do lednice na 10 minut vychladit. Potom rozděláme na plech a potřeme kečupem, poklademe salám, sýr apod.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Ananasová pizza

Ananasová pizza

Potřebné ingredience

Těsto: Hladká mouka 350 g Droždí 20 g Cukr 1 lžička Sůl 1 lžička Olej 20 ml Voda 150 ml Vlažné mléko 50 ml Náplň: Rajčatové pyré Česnek Oregáno Sůl 1 špetku Eidam sýr - strouhaný 200 g Šunka 200 g Ananasový kompot kostky 1 plec

Postup přípravy

Uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme prosátou mouku se solí, přidáme kvásek a olej a postupně vodu. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout v teple půl…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Malé pizzy - "pizzinky"

Malé pizzy - "pizzinky"

Potřebné ingredience

Mražené plátkové listové těsto - kupuji, vnitřek , - kečup, šunka, můžete i salám, rajče, sýr, oregano nebo bazalka

Postup přípravy

rozválíme si těsto, dáme na těsto přísady a zabalíme do ruličky. nakrájíme asi na 1 cm silné kolečka. posypeme lehce oregánem pro chuť. Pečeme cca na 200 - 220 stupňů. Výborné,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Podmáslový celokváskový chléb

Podmáslový celokváskový chléb

Potřebné ingredience

chlebový kvásek, mouka, voda, sůl, podmáslí, cukr, olej, kmín

Postup přípravy

Inspirováno stránkami primapekarna.estranky.cz.
100g aktivního kvásku (mám ho zatím 3 měsíce, základ jsem koupila v pekárně), 300 - 350 ml vlažné vody, 300g žitné celozrnné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba bez hnětení

Chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

Mouka, sušené droždí, kmín, sůl, voda

Postup přípravy

Pozn.1: chleba kyne 8-12 h, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak večer před ranním pečením. U jednotlivých kroků je čas, který vám to zabere, abyste…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba raz dva

Chleba raz dva

Potřebné ingredience

Nezkoumala jsem, jestli už tady tento recept není - mám ho od kamarádky - trochu jsem si ho upravila k obrazu svému. :-)

Postup přípravy

3 hrnky hladké mouky dám do mísy, přidám 1 lžičku sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu / pro obměnu můžeme přidat - usmaženou cibulku, česnek, bylinky, semínka,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chléb

Domácí chléb

Potřebné ingredience

1 kg mouky (hladká obyčejná nebo špaldová mouka) 8 dl vody nebo syrovátky 1 sušené droždí (7 g, nebo 10 g) 25 g soli

Postup přípravy

Do mísy vysypeme mouku. Sůl a suché droždí přidáme každé zvlášť, sůl by mohla zabránit procesu kynutí!
Smícháme suché ingredience, přidáme vodu (nebo syrovátku) a znovu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CELOKVÁSKOVÝ CHLÉB

CELOKVÁSKOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

hrnek pravidelně krmeného žitného kvásku, 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (směs z mletého, drceného a celého) a do jednoho litru dosypu pšeničnou chlebovou mouku, můžeme přidat 2-3 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíci olivového oleje, 310 ml vody

Postup přípravy

Do jednolitrové odměrky namíchám tuto směs - 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (mám ve sklenici namíchanou směs z mletého,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Můj recept na domácí chleba

Můj recept na domácí chleba

Potřebné ingredience

700g pšeničná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 300g žitná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 30g sůl 5g kmín (já mám raději mletý) 5g suchého droždí (já dávám francouzské – bílý sáček s vlaštovkou – má 10g, takže na vystačí na 2 bochníky) 35ml ocet (původně bylo méně, ale já mám radši kyselejší chlebík) 700ml vlažná voda

Postup přípravy

Smíchám všechny suché přísady a dobře promíchám. Přidám vodu a ocet. Robot vypracuje (pomocí háku na tuhá těsta) hladké těsto. V míse nechám kynout 40 minut. Já nechávám kynout v…

Zobrazit více...

Kategorie