Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
Malé pizzy - "pizzinky"

Malé pizzy - "pizzinky"

Potřebné ingredience

Mražené plátkové listové těsto - kupuji, vnitřek , - kečup, šunka, můžete i salám, rajče, sýr, oregano nebo bazalka

Postup přípravy

rozválíme si těsto, dáme na těsto přísady a zabalíme do ruličky. nakrájíme asi na 1 cm silné kolečka. posypeme lehce oregánem pro chuť. Pečeme cca na 200 - 220 stupňů. Výborné,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Podmáslový celokváskový chléb

Podmáslový celokváskový chléb

Potřebné ingredience

chlebový kvásek, mouka, voda, sůl, podmáslí, cukr, olej, kmín

Postup přípravy

Inspirováno stránkami primapekarna.estranky.cz.
100g aktivního kvásku (mám ho zatím 3 měsíce, základ jsem koupila v pekárně), 300 - 350 ml vlažné vody, 300g žitné celozrnné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba bez hnětení

Chleba bez hnětení

Potřebné ingredience

Mouka, sušené droždí, kmín, sůl, voda

Postup přípravy

Pozn.1: chleba kyne 8-12 h, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak večer před ranním pečením. U jednotlivých kroků je čas, který vám to zabere, abyste…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba raz dva

Chleba raz dva

Potřebné ingredience

Nezkoumala jsem, jestli už tady tento recept není - mám ho od kamarádky - trochu jsem si ho upravila k obrazu svému. :-)

Postup přípravy

3 hrnky hladké mouky dám do mísy, přidám 1 lžičku sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu / pro obměnu můžeme přidat - usmaženou cibulku, česnek, bylinky, semínka,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí chléb

Domácí chléb

Potřebné ingredience

1 kg mouky (hladká obyčejná nebo špaldová mouka) 8 dl vody nebo syrovátky 1 sušené droždí (7 g, nebo 10 g) 25 g soli

Postup přípravy

Do mísy vysypeme mouku. Sůl a suché droždí přidáme každé zvlášť, sůl by mohla zabránit procesu kynutí!
Smícháme suché ingredience, přidáme vodu (nebo syrovátku) a znovu…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CELOKVÁSKOVÝ CHLÉB

CELOKVÁSKOVÝ CHLÉB

Potřebné ingredience

hrnek pravidelně krmeného žitného kvásku, 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (směs z mletého, drceného a celého) a do jednoho litru dosypu pšeničnou chlebovou mouku, můžeme přidat 2-3 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíci olivového oleje, 310 ml vody

Postup přípravy

Do jednolitrové odměrky namíchám tuto směs - 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (mám ve sklenici namíchanou směs z mletého,…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Můj recept na domácí chleba

Můj recept na domácí chleba

Potřebné ingredience

700g pšeničná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 300g žitná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 30g sůl 5g kmín (já mám raději mletý) 5g suchého droždí (já dávám francouzské – bílý sáček s vlaštovkou – má 10g, takže na vystačí na 2 bochníky) 35ml ocet (původně bylo méně, ale já mám radši kyselejší chlebík) 700ml vlažná voda

Postup přípravy

Smíchám všechny suché přísady a dobře promíchám. Přidám vodu a ocet. Robot vypracuje (pomocí háku na tuhá těsta) hladké těsto. V míse nechám kynout 40 minut. Já nechávám kynout v…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Výborný chléb

Výborný chléb

Potřebné ingredience

500g hl mouky 300 ml teplé vody 1 kostka droždí 1 malá lžička soli 1malá lžička kmínu 1 malá lžička cukru 1 velká lžíce octa,,,při pečení potírat slanou vodou a až chleba vyndáme položíme na něj mokrou utěrku pro lepší kůrku

Postup přípravy

zadělá se jako klasické kynuté těsto,,moc dobrý- u nás hned pryč!!!

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba

Chleba

Potřebné ingredience

2 hrnky vl. vody, 5 hrnku hldke mouky ja davam (3 hrn. hla. a 2 hrn. chlebove) , 2KL soli, 1 KL cukru ,1 droždí

Postup přípravy

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Nejlepší chléb

Nejlepší chléb

Potřebné ingredience

200 g žitné chlebové mouky, 300 g pšeničné chlebové mouky, 1/2 droždí, 400-450 ml vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 dcl oleje

Postup přípravy

Do mísy si dáme polovinu droždí 100 g žitné mouky a 350 ml teplé vody a rozmícháme na kaši, necháme přes noc kynout na kuchyňské lince. Ráno do směsi /nelekejte se, směs je docela…

Zobrazit více...

Kategorie