Malé pizzy - "pizzinky"
Potřebné ingredience
Mražené plátkové listové těsto - kupuji, vnitřek , - kečup, šunka, můžete i salám, rajče, sýr, oregano nebo bazalka
Postup přípravy
rozválíme si těsto, dáme na těsto přísady a zabalíme do ruličky. nakrájíme asi na 1 cm silné kolečka. posypeme lehce oregánem pro chuť. Pečeme cca na 200 - 220 stupňů. Výborné,…
Podmáslový celokváskový chléb
Potřebné ingredience
chlebový kvásek, mouka, voda, sůl, podmáslí, cukr, olej, kmín
Postup přípravy
Inspirováno stránkami primapekarna.estranky.cz.
100g aktivního kvásku (mám ho zatím 3 měsíce, základ jsem koupila v pekárně), 300 - 350 ml vlažné vody, 300g žitné celozrnné…
Chleba bez hnětení
Potřebné ingredience
Mouka, sušené droždí, kmín, sůl, voda
Postup přípravy
Pozn.1: chleba kyne 8-12 h, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak večer před ranním pečením. U jednotlivých kroků je čas, který vám to zabere, abyste…
Chleba raz dva
Potřebné ingredience
Nezkoumala jsem, jestli už tady tento recept není - mám ho od kamarádky - trochu jsem si ho upravila k obrazu svému. :-)
Postup přípravy
3 hrnky hladké mouky dám do mísy, přidám 1 lžičku sušeného droždí, 2 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu / pro obměnu můžeme přidat - usmaženou cibulku, česnek, bylinky, semínka,…
Domácí chléb
Potřebné ingredience
1 kg mouky (hladká obyčejná nebo špaldová mouka) 8 dl vody nebo syrovátky 1 sušené droždí (7 g, nebo 10 g) 25 g soli
Postup přípravy
Do mísy vysypeme mouku. Sůl a suché droždí přidáme každé zvlášť, sůl by mohla zabránit procesu kynutí!
Smícháme suché ingredience, přidáme vodu (nebo syrovátku) a znovu…
CELOKVÁSKOVÝ CHLÉB
Potřebné ingredience
hrnek pravidelně krmeného žitného kvásku, 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (směs z mletého, drceného a celého) a do jednoho litru dosypu pšeničnou chlebovou mouku, můžeme přidat 2-3 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíci olivového oleje, 310 ml vody
Postup přípravy
Do jednolitrové odměrky namíchám tuto směs - 300 ml žitné mouky, 2-3 lžíce špaldové, 5 lžic polohrubé, 3 lžičky soli, 3 lžičky kmínu (mám ve sklenici namíchanou směs z mletého,…
Můj recept na domácí chleba
Potřebné ingredience
700g pšeničná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 300g žitná chlebová hladká mouka (vyzkoušeno Penam z Kauflandu, nebo Ramill z Globusu) 30g sůl 5g kmín (já mám raději mletý) 5g suchého droždí (já dávám francouzské – bílý sáček s vlaštovkou – má 10g, takže na vystačí na 2 bochníky) 35ml ocet (původně bylo méně, ale já mám radši kyselejší chlebík) 700ml vlažná voda
Postup přípravy
Smíchám všechny suché přísady a dobře promíchám. Přidám vodu a ocet. Robot vypracuje (pomocí háku na tuhá těsta) hladké těsto. V míse nechám kynout 40 minut. Já nechávám kynout v…
Výborný chléb
Potřebné ingredience
500g hl mouky 300 ml teplé vody 1 kostka droždí 1 malá lžička soli 1malá lžička kmínu 1 malá lžička cukru 1 velká lžíce octa,,,při pečení potírat slanou vodou a až chleba vyndáme položíme na něj mokrou utěrku pro lepší kůrku
Postup přípravy
zadělá se jako klasické kynuté těsto,,moc dobrý- u nás hned pryč!!!
Chleba
Potřebné ingredience
2 hrnky vl. vody, 5 hrnku hldke mouky ja davam (3 hrn. hla. a 2 hrn. chlebove) , 2KL soli, 1 KL cukru ,1 droždí
Nejlepší chléb
Potřebné ingredience
200 g žitné chlebové mouky, 300 g pšeničné chlebové mouky, 1/2 droždí, 400-450 ml vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 1 dcl oleje
Postup přípravy
Do mísy si dáme polovinu droždí 100 g žitné mouky a 350 ml teplé vody a rozmícháme na kaši, necháme přes noc kynout na kuchyňské lince. Ráno do směsi /nelekejte se, směs je docela…