moravské koláče
Potřebné ingredience
250ml mléka , 100g krupicového cukru, 30g droždí, špetka soli, 500g polohrubé mouky, 100g másla žměklého, 3 žloutky, 1vejce na potření, 320g tvarohu +2 lžíce cukru 250g povidel na drobenku: 80g másla, 80g cukru krupice,100-120g hrubé mouky
Postup přípravy
z malého množství mléka,cukru a nadrobeného droždí zadělejte kvásek.Mouku nasypte do mísy, přidejte k ní špetku soli a máslo, ve zbytku mléka našlehejte 3žloutky a spolu s kváskem…
(((((((((((( MUFFINY ))))))))))))
Potřebné ingredience
1 Hera,1 Tvaroh,4 Vejce,1 Kypřík,1 Vanilkový cukr,20 dkg Cukru krupice,30dkg Polohrubé mouky,Citronová kůra,Oříšky(jemně rozdrcené,ne mleté),Barevné zdobení(kuličky..).
Postup přípravy
Smíchat vše sypké.
Pak přidat ostatní(kromě oříšků,ty až nakonec a pouze zamíchat).
Vyšleháme ručním šlehačem.
Nandáme do papírových košíčků a dáme do muffinového pekáče.…
Kynuté koláče
Potřebné ingredience
1/2 kg hladké mouky ,10 dkg cukru ,2 vejce ,2 dcl oleje ,1 kostka droždí ,3 lžíce rumu ,mléko podle potřeby ,sůl
Postup přípravy
Připravím si kvásek (kdo dělá rovnou ,nemusí)
Do mísy dám mouku ,cukr ,sůl ,vejce ,olej ,rum a vliju vykynutý kvásek ,míchat ,až se těsto přestane lepit.
Rum je důležitý,…
Tvarohové řezy se sněhem
Potřebné ingredience
Těsto: 230g polohr. mouky, 100g másla, 70g cukru, 1 vejce, 1 žloutek, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva - Náplň: 1/2 l mléka, 2 tvarohy ( kostky ), 1 dcl oleje, 1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr, cukr dle chuti, 3 žloutky, rum - Sníh: 4 bílky a asi 3 PL cukru
Postup přípravy
Těsto: na vál si dáme všechny ingredience a spojíme je v těsto, které pak namačkáme na vyyší plech a vytvoříme i okraje. Na náplň si dáme vše do mísy a vyšleháme - rumem nešetříme…
ŽELATINOVO-PUDINKOVO-OVOCNÁ
Potřebné ingredience
2 HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY, 1/2 HRNKU OLEJE, HRNEK MLÉKA, HRNEK CUKRU, 2 VEJCE, PRÁŠEK DO PEČIVA. RÚZNÉ OVOCE( I Z KOMPOTU). DVA PUDINKY LITR MLÉKA, DVĚ ŽELATINY (ČERVENÉ V SÁČKU)
Postup přípravy
Z mouky, mléka, vajec, cukru,oleje a prášku do pečiva uděláme těsto, které vylijeme na plech vyložený pečícím papírem --papír dejte širší--buchta pěkně nakyne---a dáme upéct cca…
♥ Jahodová domácí zmrzlina ♥
Potřebné ingredience
50 - 70 dkg jahod, asi 125ml smetany na šlehání 33% - tekuté, přidala jsem asi 100ml mléka, nemusí být, 1/2 konzervy salka( je na vás, kolik množství, podle chuti, cukr už nepřidávám ), šťávu z 1/2 středního citronu.
Postup přípravy
Jahody jsem jen pomačkala šťouchadlem na brambory, nechala jsem větší kousky, smíchala se smetanou, mlékem, salkem.
Dala mrazit a každou hodinu jsem míchala. Zhruba 10h.…
Muffiny s trojí čokoládou
Potřebné ingredience
250 g hladké mouky, 25 g kakaa, 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 85 g čokolády na vaření (nasekané), 85 g bílé čokolády (nasekané), 100 g mléčné čokolády (nasekané), 2 vejce, 285 ml zakysané smetany, 60 g cukru krupice, 85 g rozpuštěného másla
Postup přípravy
V míse smícháme mouku, PDP, kakao, sodu a všechnu čokoládu nasekanou na kousky (lze použít v podstatě jakoukoliv čokoládu, super jsou i vánoční figurky :-). V jiné misce…
Jemný tvarohovo-makový koláč s třešněmi
Potřebné ingredience
Těsto: 200 g hladké mouky, 50 g cukru moučka, 1 vejce, 80 g másla, ½ lžičky prášku do pečiva, ½ lžičky citronové kůry, špetka soli. Náplň: 500 g měkkého tvarohu v alobalu, 400 g zakysané smetany, 2 vejce, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 100 ml oleje, 50 g mletého máku. Dále: 150 g třešní (dala jsem rozmražené).
Postup přípravy
Milovníci tvarohu a máku si na tomto koláči opravdu pochutnají.
Z uvedených surovin na vále vypracujeme hladké těsto, které rozválíme a pokryjeme jím dno i boky vymazané…
Čokoládový cheesecake nepečený
Potřebné ingredience
Korpus: Bebe sušenky tmavé, 100g másla. \r\nNáplň: 1 mascarpone, 1 šlehačka, 1 tvaroh, 200g hořké čokolády
Postup přípravy
Do rozemletých nebo válečkem jemně rozválených sušenek přidáme rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto, které se nebude ani lepit a ani drolit. Namačkáme do formy vyložené potrav.…
Koblihy z trouby
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 žloutek, 40 g cukru, 50 g másla nebo hery, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 kostka droždí (42 g) náplň: marmeláda nebo povidla na potření: kousek másla, 1-3 lžíce rumu (podle chuti)
Postup přípravy
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, v domácí pekárně nebo ručně.
Vykynuté těsto po částech rozválíme a vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček dáme marmeládu nebo povidla,…