Ovocný páv na narozeninovou dětskou oslavu
Potřebné ingredience
Hruška, jahody, červené/růžové hroznové víno, bílé hroznové víno, případně jiné ovoce dle chuti a na "barvu", dlouhé špejle,
Postup přípravy
Hrušku přepůlíme a vydlabeme jádřinec, na dlouhé špejle dle chuti a fantazie napícháme ovoce a to pak naskládáme kolem hrušky jako "paví ocas". Tato alternativa byla…
Dokonalá šťáva zastudena z černého rybízu (recept…
Potřebné ingredience
2,5 kila černého rybízu\r\n2 dkg kyseliny citrónové\r\n2-2,5 litru vody
Postup přípravy
Ovoce očistíme, rozmačkáme (já si pomohla tyčovým mixérem), přidáme převařenou schladlou vodu a sáček kyseliny citrónové. Necháme 24-48 hodin stát v chladu. Poté přecedíme a na 1…
Broskvová přesnídávka
Potřebné ingredience
1 kg pokrájených a oloupaných broskví 120 g cukru (lépe třtinového ) zvírazní více chuť ovoce pár kapek citronu 1 vanilkový puding
Postup přípravy
Broskve oloupeme a nakrájíme, dáme do hrnce s troškou vody a rozmixujeme ponorným mixerem, přidáme cukr a pár kapek citronu dle chuti, povaříme (vlastně nevařím, jen nechám…
Výborná povidla
Potřebné ingredience
1 kg švestek /třešní, meruněk.../ , 18 dkg krupicového cukru, 2 lžíce octa, špetka skořice
Postup přípravy
Většinou to dělám z dvojité dávky.
Ovoce dáme na plech /větší kusy ovoce pokrájím/ posypeme cukrem, zalijeme octem a přidáme skořici, trošku promícháme a necháme do druhého…
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
kolik jahodové šťávy (ideálně z odšťavňovače, nebo rozmixované jahody přeceděné přes plátýnko) tolik vody a tolik krystalového cukru, na litr vody dvě lžíce kyseliny citronové dr oetker a zarovnaná kávová lžička pomůcky ke konzervování dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší trvanlivostí/
Postup přípravy
vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru. Stejně uděláte i sirup pomerančový, jablečný.... podle štávy :-)
RYCHLOVKA - Jablka s pudinkem (aneb co stále s jablky?)
Potřebné ingredience
Na 8 misek asi 1kg jablek, 1vanilkový cukr, 1 skořicový cukr, 4 lžíce cukru krupice, pudink (jakýkoliv, my nejraději vanilkový), někdy i rum na chuť
Postup přípravy
Jablka nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, podlijeme asi do půlky vodou (jablka samy pak ještě pustí šťávu), přidáme cukr krupici (asi 4 lžíce, jak kdo rád sladké) a 1…
PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
2KG OVOCE-JÁ DALA,POMERANČ,JABLKA,HRUŠKY,BEZINKY,JAHODY,PŘÍRODNÍ CUKR 20DKG,ŠTÁVU Z JEDNOHO CITRONU,DVĚ LŽÍCE MEDU,4KS HŘEBÍČKU A LŽÍCE SKOŘICE
Postup přípravy
VŠE NAKRÁJET NA KOUSKY,POMERANČ JSEM OLOUPALA,DÁT NA PLECH A HODINKU PEČEME NA 180,PAK DÁME DO SKLENIC A OBRÁTÍME VÍČKEM DOLU ABY SE ZATÁHLY,DÁVÁME DO HRNEČKU LŽÍCI-2 A ZALÍVÁME…
Zimní / pečený čaj
Potřebné ingredience
2 kg ovoce , 1 kg cukru písek půl sáčku skořice 8 ks hřebíčků hřebíček sklenice na zavařování
Postup přípravy
pokud máme ovoce ze zahrádky a už vás ty bublaniny nudí, vyřešte to tímto čajem.
ingredience jsou na 2 kg různého ovoce.
ovoce si omyjeme, případně…
Jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
3kg očištěných a pokrájených jablek,1/2l vody,40dkg cukru,2 vanilkové pudingy.
Postup přípravy
Jablka dusíme do rozvaření ve vodě,potom rozmixujeme a přidáme cukr-povaříme. Do dalšího 1/2l studené vody rozmícháme pudingy,vlijeme do rozmixovaných jablek a necháme projít…
Fantastický pečený kompot
Potřebné ingredience
Jablka, skořice, hřebíček, máslo, vanilkový cukr, voda
Postup přípravy
Jablka zbavíme slupky a jádřince a nakrájíme na osminky.
Dáme do zapékací misky, pocukrujeme dle chuti a kyselosti jablek, přidáme skořici, kterou nešetříme a několik…