Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí zavařené maso

Domácí zavařené maso

Potřebné ingredience

2 kg vepřového bůčku i s kůží sůl,kmín celý voda

Postup přípravy

Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Potřebné ingredience

1 kg broskví, 500 g cukru, Gelfix 2 : 1, rum (dávám od oka cca 100 ml), 1 lžičku kyseliny citronové. Nyní mám vyzkoušeno i na jahody, kde přidávám ještě štávu z jednoho citronu (džem je pak hustší a také má lepší barvu, jahody tak neztmavnou).

Postup přípravy

Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Potřebné ingredience

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup přípravy

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pravá domácí OŘECHOVKA

Pravá domácí OŘECHOVKA

Potřebné ingredience

24 ořechů,15 g celé skořice,8 g hřebíčku,4 g muškátového květu (nebo oříšku),1 l kořalky (koňak, líh, vodka nebo slivovice),0,5 kg cukru.

Postup přípravy

Ořechy se trhají 24. června, aby neměly tvrdé skořápky.Ořechy nakrájíme na tenké plátky, přidáme skořici, hřebíček, muškátový květ, kořalku a dáme do 5ti litrové láhve pod celofán…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná marmeláda

Jablečná marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg zralých jablek 200 ml vody 500 g cukru krystal 1 citron 50 ml rumu 1-2 skořice vcelku 1 želírovací přípravek 2:1

Postup přípravy

1) Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kostky a v hrnci zalijte vodou. Přidejte nakrájený citron, skořici a rum. Vařte asi 20 minut.
2) Skořici a zbytky citronu vyjměte.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

rajčata a to je vše

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, oloupeme, nebo nemusíme, pokud to máme třeba na rajskou a stejně ji cedíme přes sítko. Naskládáme do skleniček, hodně to utlačíme, zavíčkujeme a sterilujueme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
nejlahodnější švestková čokoláda

nejlahodnější švestková čokoláda

Potřebné ingredience

1 kg švestek, 1 kg cukr krystal, 1 van. cukr, 4dkg hořkého tmavého kakaa (já používám holandské kakao), lžička skořice, rum

Postup přípravy

švestky vypeckujeme a dáme vařit do většího hrnce, klidně hned můžeme zasypat cukrem, vaříme cca 40min., pak přidáme kakao a skořici a převaříme. Podle chuti samozřejmě můžete…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p.Yvonny K.

Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p…

Potřebné ingredience

Na 1 litr vody-minimalne 25 velkych kvetu cerneho bezu,1 kg cukru,1 velky citron

Postup přípravy

Kvety opereme,odstrihame velke stonky....Citron oloupene a nakrajime na platky. Zalijeme vodou a povarima aspon 20 minut...Pote nechame 24 hod vylouhovat.
Druhy den precedime…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestkové povidlí - bez míchání!!!

Švestkové povidlí - bez míchání!!!

Potřebné ingredience

3kg vyloupaných švestek 500g cukru 2dl octa

Postup přípravy

Na vyloupané švestky nasypete cukr, nalijete ocet a necháte do druhého dne odležet. Pak dáte nezakryté vařit na 4h a NEMÍCHAT!!! Nebojte se toho!!! Nechte prostě vařit a čekejte.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz a lá brusinky

Červený rybíz a lá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček

Postup přípravy

1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz…

Zobrazit více...

Kategorie