Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Kečup domácí - originál

Kečup domácí - originál

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 1 kg nakyslých jablek, 80 dkg cibule, 80 dkg cukru krupice, 1/4 lt octa, 5 ne vrchovatých, tedy zarovnaných polévk. lžic soli, 1 - 2 lžičky skořice, 3 polévk. lžíce sladké papriky, 1 nebo 2 feferonky, používám sušené, nebo 1 lžička pálivé papriky, 5 až 7 hřebíčků, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření.

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli nakrájím na čtvrtky, přidám ostatní ingredience a vařím za občasného zamíchání 1,5 hod., až se odpaří co nejvíce vody. Po rozvaření nechám trochu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zavařování v mikrovlné troubě

Zavařování v mikrovlné troubě

Potřebné ingredience

Když jsem se o této možnosti prvně dozvěděla, nevěřila jsem vlastním uším. Tak jsem hledala na netu - našla a vyzkoušela :-) a podělím se o příspěvky, které jsem k tomu našla. Skutečně to funguje !!! Jen raději doporučuji používat pouze šroubovací víčka. Přece jen je tlak v MT větší než při klasickém způsobu zavařování.

Postup přípravy

Ivanika:
Dají se sterilovat okurky, kompoty, marmelády, jako normálně v hrnci.
Základní poměr je:
0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když máš víc sklenic, čas násobíš.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová pomazánka na topinky

Cuketová pomazánka na topinky

Potřebné ingredience

6 cibulí, 1,5kg nastrouhané cukety bez semínek, 6 stroužků česneku, 6 lžic sojové omáčky, 1 lžíce zázvoru (já nedávám, ale takhle zní orig.recept), 1 lžíce sladké papriky, trochu pálivé papriky, olej, kečup, sůl.

Postup přípravy

Cibuli nákrájíme a zpěníme na oleji. Pak přidáme nastrouhanou cuketu, prolisovaný česnek (cuketu i česnek jsem letos namlela na masomlýnku a bylo to rychlejší a zdá se mi to k…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ

Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

1kg meruněk, 500g cukru, velký panák rumu

Postup přípravy

Do pekáčku pokrájíme zralé meruňky, zalijeme panákem rumu a dle chuti osladíme cukrem. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Za častého míchání pečeme cca 1 hod do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE POTŘEBUJI SI HO ULOŽIT JAKO RECEPT, TAK PROTO HO ZNOVU UVÁDÍM :o)

JAHODOVÁ MARMELÁDA - RECEPT Z MMB, Z KOMENTÁŘŮ, ALE…

Potřebné ingredience

Marmeláda: 1 kilo jahod rozmačkám / nechám i větší kousky / přimíchám 0,5kg cukru krupice a dám 24 hodin do lednice. Druhý den svářím na pánvi / na dvou je to rychlejší / naleju 2-3 naběračky a když se dělají cestičky je hotovo. Nic jiného se tam nepřidává. Jde to rychle. Pak naliji do skleniček a zavařím 20 min na 80st. Děláváme to již několik let a je moc dobrá.

ZAVAŘENINY
Zavařovaný bůček

Zavařovaný bůček

Potřebné ingredience

Bůček, sůl.

Postup přípravy

Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Luxusní povidla-krásně tmavá a skoro bez práce :-)

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek, 500 g cukru,1,5 dcl octa,4 lžíce rumu,špetka skořice

Postup přípravy

Švestky opláchneme pod tekoucí vodou a vypeckujeme.Dáme do většího hrnce,zasypeme cukrem a zalijeme octem.Necháme v chladu odpočívat.Poté dáme na sporák a vaříme na malinkém…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová Uncle bens

Cuketová Uncle bens

Potřebné ingredience

Pokud Máte velkou úrodu cuket, tak Vám tento recept přijde vhod. Dostala jsem ho loňi od sousedky na chaťě. Budete potřebovat: 1kg očištěné a od jader zbavené cukety, 1/2kg vyčištěné červené papriky, 1/2kg zelené nebo žluté vyčištěné papriky, 1/2kg cibule, 420g anansu na kostky v plechovce( štávu dáte dětem) 2 lžíce cukru, sůl 1 celou lžičku, 1a 1/2 dcl oleje, 1l kečupu sladkého, 1/2l kečupu ostrého, skleničky nejlépe tatarkové.

Postup přípravy

Vše nakrájíme na drobné kostičky a smícháme ve velkém hrnci s ostatními přísadami. Vaříme za občasného promíchání 30min. Horké plníme do skleniček a pak sterilujeme 20min. Je…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajský protlak

Rajský protlak

Potřebné ingredience

2kg rajčat, 250g cibule, 2 bobkové listy, 1 malá lžička mleté skořice, 4 roztlučené hřebíčky, 1 polévková lžíce mleté sladké papriky, 1 polévková lžíce soli, 300g krystalového cukru, 125 ml octa

Postup přípravy

Rajčata umyjeme, nakrájíme a dáme vařit bez vody. Hned přidáme nakrájené cibule a bobkové listy. Vše vaříme do měkka, až se vydusí voda. Pak rozmixujeme ponorným mixerem a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá

Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá

Potřebné ingredience

rybíz, cukr

Postup přípravy

Nejjednoduší příprava rybízové marmelády. Dělám ji již spoustu let, nekazí se, je dokonalá na vánoční cukroví. Je rychle udělaná. Jen se otrhá rybíz, omyje / i se stopkami/,…

Zobrazit více...

Kategorie