Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Potřebné ingredience

Kdysi dávno jsem tohle zelí jedla a bylo tak výborné, že jsem se několik let pokoušela sehnat recept. Nakonec jsem si ho vymyslela po mnoha pokusech sama a protože se blíží sezóna nakládání zelí, určitě jej vyzkoušejte, budete nadšené :-))))) Na dvě sklenice 0,7 litru potřebute: 1kilo bílého zelí (čistá váha bez košťálu), 1 větší cibule, 100g cukru krystal, 100g oleje, 15g kopru (cca 4 snítky) nebo 1 šálek strouhaného křenu, 50g deka (nebo stejné množství soli), 35g jablečného octa (pokud dáváte klasický, dejte jej méně, je kyselejší)

Postup přípravy

Zelí a cibuli najemno nakrouháme, přidáme na drobno nakrájený kopr a ostatní ingredience, ve velké míse promícháme a napěchujeme do sklenic. Zavíčkujeme, nezavařujeme, jen necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestková marmeláda

švestková marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg vypeckovaných švetsek 2 velké banany cukr dle želírovacího prostředku ( 3:1 / 2:1 / 1 : 1) kyselina citronova

Postup přípravy

švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a s cukrem povaříme pár minut, stáhmeme rozmixujeme, přidáme banány a opět rozmixujeme ( ne uplně do hladka ) přidáme želirovací…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HALALI-ZELENINA NA SVÍČKOVOU

HALALI-ZELENINA NA SVÍČKOVOU

Potřebné ingredience

0,4kg mrkve 0,35gceleru 0,25g petržele vše umlít nebo na kostičky. Nálev-0,25g soli 0,25l octa do 1 l vody

Postup přípravy

zeleninu očistím,umyji a vše umelu .Svařím nálev,naplním sklenice a zaliji nálevem.zavařím na 100st.c a vyndám.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
čalamáda - rychlá a moc dobrá

čalamáda - rychlá a moc dobrá

Potřebné ingredience

NAKROUHAT : 1 kg okurek - kolečka,1/2 kg mrkve - nudličky . NAŘEZAT : 1 kg paprik - nudličky, 1 kg cibule - kolečka. NÁLEV : 1 l vody, 1/4 kg cukru, 1/2 l octa, 7 lžiček soli - přivedeme do varu. Množství je na 7 ks sklenic. Recept máme od našeho ,,šéfa,, z práce.

Postup přípravy

.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z květů černého bezu

Med z květů černého bezu

Potřebné ingredience

25 květů černého bezu 1 velký citron 1 litr vody 1 kg cukru

Postup přípravy

tento med dělám moc ráda a moc nám chutná.

Citron oloupeme a nakrájíme na plátky.Květy opereme pod vodu a ostříháme velké stonky.Květy s citronem dáme do většího hrnce…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně

Dýně

Potřebné ingredience

dýně,voda,ocet,cukr,hřebíček,skořice,citrony,ananasové aroma nebo sirup

Postup přípravy

na 3-4kg: 1.den-oloupeme a nakrájíme dýni na drobno,zalejeme 3l vody a 1/2l octa
2.den-dýni propláchneme a dáme do hrnce,potom přidáváme-asi 1a1/2l vody,1kg cukru,hřebíček a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup

Domácí kečup

Potřebné ingredience

4kg rajčat na čtvrtky, 40dkg cukru, 2dcl octa, 0,5kg oloupaných jablek na čtvrtky, 0,5kg cibule také na čtvrtky, 20 ks hřebíčku, 20 ks pepře, 15 ks nového koření, 10ks bobkového listu, 2 lžičky sladké či pálivé papriky, 1 lžičku skořice, 3 lžičky soli.

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme ve velkém hrnci a vaříme 3-4hodiny na mírném ohni, občas promícháme, až se objem zredukuje o třetinu. Ještě horký rozmixujeme a propasírujeme přes sítko.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Zelenina v soli bez sterilování, vydrží dlouho

Potřebné ingredience

množství očištěné zeleniny je v dekagramech, toto množství je na 1kg soli (ale stačí i 80 dkg soli, není to tak slané. Méně soli ale rozhodně ne, mohlo by se to kazit) 90 celer, 90 mrkev, 40 kapusta, 40 květák, 60 petržel, 50 kedlubna, 40 cibule, 20 pór, 6 česnek, 10 nať celeru, 8 nať petržel

Postup přípravy

Udaná čísla nejsou dogma.. pokud mám něčeho méně, jiný druh přidám, místo petržele lze dát pastinák, kedlubnu používám gigant, celerovou nať nahrazuji řapíkatým celerem. Lze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dětská domácí přesnídávka

Dětská domácí přesnídávka

Potřebné ingredience

3 kg ovoce,1 l.vody , 20dkg cukru, 3 vanil.cukry, 1 vanil.puding.

Postup přípravy

Očištěné ovoce povařit ve vodě,rozmixovat,přidat cukry a van.puding,ještě 2 min.povařit. Dát do lahviček a sterilujeme 80 st.C-20min.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vařená švestková povidla bez míchání

Vařená švestková povidla bez míchání

Potřebné ingredience

2,5 kg švestek, 0,5 kg cukru, 1 dcl octa

Postup přípravy

Vypeckované švestky v hrnci zasypeme cukrem, a octem a necháme 24 hod odležet (lépe pouští šťávu).

Vaříme BEZ MÍCHÁNÍ !!!!!!!!!!!!!!! ( mícháním se způsobuje stříkání a…

Zobrazit více...

Kategorie