Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
třešnová marmeláda s hořkou čokoládou

třešnová marmeláda s hořkou čokoládou

Potřebné ingredience

1 kg třešní, 350 g cukru, 1 gelfix 3:1, 1 tabulka hořké čokolády, podle zhoustnutí možno přidat 1-2 lžičky kys. citronové

Postup přípravy

třešně vypeckujeme, mixneme v robotu a dáme do pekárny na to nasypeme odvážený cukr, přisypeme pytlíček gelfixu a rozdrobíme tabulku hořké čokolády ... obměna....3 Pl pravého…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro přípravu 1-2 porcí

Brambory v mikrovlnce - Superrychlé řešení pro…

Potřebné ingredience

5 středních brambor, 1/4 lžičky soli, (kmín, libeček - podle chuti), 1 lžíce vody

Postup přípravy

Brambory oloupejte, nakrájejte na 1/4, vložte do zavařovací sklenice (720 ml), trošku osolte, přidejte podle chuti kmín (libeček - já dala trošku čerstvě semletého chilli).…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ

Pečená meruňková marmeláda - VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

1kg meruněk, 500g cukru, velký panák rumu

Postup přípravy

Do pekáčku pokrájíme zralé meruňky, zalijeme panákem rumu a dle chuti osladíme cukrem. Vše promícháme a vložíme do vyhřáté trouby na 190°C. Za častého míchání pečeme cca 1 hod do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná pečená povidla-bez míchání!!!

Výborná pečená povidla-bez míchání!!!

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 2 lžíce octa, 0,5 kg cukru- krystal či krupice, 4-6ks celé skořice(je to jedno balení z Vitany), 6ks badyánu(může i nemusí být), 1 lžíčka hřebíčku, 4 lžíce rumu, plech na pečení

Postup přípravy

Švestky vypeckujeme, pokapeme octem tak, aby se dostal všude.-) a spolu s kořením dáme na pekáč do trouby péci na 225 `C a to na 30 minut. poté přidáme polovinu cukru a bez…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
ĎÁBELSKÉ TOUSTY

ĎÁBELSKÉ TOUSTY

Potřebné ingredience

1kg paprik (1 kg po odstranění jádřince), 1kg rajčat, 3 velké cibule, 3 paličky česneku, 1/2 balení Deko, 5-7 feferonek, 1 kg pečeného masa (my dáváme bůček).

Postup přípravy

Všechnu zeleninu pomeleme na masovém strojku a povaříme asi 1,5 hodiny aby se odpařila voda. Pak přidáme upečené a umleté maso, Deko a ještě trochu povaříme. Dáme trochu…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá

Rybízová marmeláda- jednoduchá, rychlá

Potřebné ingredience

rybíz, cukr

Postup přípravy

Nejjednoduší příprava rybízové marmelády. Dělám ji již spoustu let, nekazí se, je dokonalá na vánoční cukroví. Je rychle udělaná. Jen se otrhá rybíz, omyje / i se stopkami/,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané okurky  ( chutné jako Znojemské)

Nakládané okurky ( chutné jako Znojemské)

Potřebné ingredience

Okurek kolik si koupíte,nebo posbíráte na zahradě.Kopr,cibule,mrkev.Koření: Nové koření,kuličky pepře,sůl.ocet,sacharin - sladidlo. A sklenice. (750ml )

Postup přípravy

Do zavařovačky dáte mrkev a cibuli na kolečka, nezapomeneme na kopr,který je velice důležitý ,dáme 4 ks.sacharínu,4 ks.nového koření,4ks.pepře,1lžičku kávovou soli a 1lžičku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku zmrzlina, klevela, nebo marmeláda

Výborná třešňová šťáva (sirup) s postupem a ze zbytku…

Potřebné ingredience

1,5 kg tmavých třešní, 0,75 litru vody a cukr v množství podle obsahu získané šťávy. na 0,5 litru šťávy přidáme 0,4 kg cukru a 7 g kyseliny citrónové Já jsem asi ze 3 kg třešní udělala 2,5 litru šťávy

Postup přípravy

Napíšu 2 varianty postupu-toto bude varianta č. 1. kdy chcete mít jen šťávu:

Třešně namočíme do vody a necháme vyplavat červíky, pokud jsou tam(asi hoďku)
1,5 kg tmavých…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestková marmeláda

švestková marmeláda

Potřebné ingredience

1 kg vypeckovaných švetsek 2 velké banany cukr dle želírovacího prostředku ( 3:1 / 2:1 / 1 : 1) kyselina citronova

Postup přípravy

švestky vypeckujeme, nakrájíme na kousíčky a s cukrem povaříme pár minut, stáhmeme rozmixujeme, přidáme banány a opět rozmixujeme ( ne uplně do hladka ) přidáme želirovací…

Zobrazit více...

Kategorie