Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Mátová rebarbora

Mátová rebarbora

Potřebné ingredience

na 4 sklenice á 250 ml: 500g rebarbory, 500g želírovacího cukru, 1 svazek máty

Postup přípravy

Oloupanou rebarboru nakrájíme na kousky. Omytou, osušnou mátu jemně nasekáme. Všchny přísady a cukr podusíme na 2 lžících vody, až se rebarbora rozvaří. Naplníme do uzavíratelných…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červený rybíz jako brusinky

Červený rybíz jako brusinky

Potřebné ingredience

Na jednu várku potřebujeme: 1kg obraného a vypraného rybízu, 1kg cukru krupice a 1dcl rumu

Postup přípravy

Opraný rybíz dáme vařit do hrnce, ajkmile se začne vařit, přisypeme všechen cukr a dobře promícháme. Když se sněs začně znovu vařit je hotovo, teď již jen přilijeme 1dcl rumu, já…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí kečup podle babičky

Domácí kečup podle babičky

Potřebné ingredience

2 kg rajčata 3 jablka 200 g cibule 100 g cukr krupice 140 ml ocet 1 lžíce sůl 5 zrnek pepř 2 hřebíček 3 kuličky nové koření kousek zázvor kousek skořice celá 1 lžíce voda

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli oloupeme. Rajčatovou slupku nařízneme do kříže, rajče spaříme v horké vodě a sloupneme. Pak vše i se zázvorem nakrájíme na malé kousky
Nakrájená…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pravá domácí OŘECHOVKA

Pravá domácí OŘECHOVKA

Potřebné ingredience

24 ořechů,15 g celé skořice,8 g hřebíčku,4 g muškátového květu (nebo oříšku),1 l kořalky (koňak, líh, vodka nebo slivovice),0,5 kg cukru.

Postup přípravy

Ořechy se trhají 24. června, aby neměly tvrdé skořápky.Ořechy nakrájíme na tenké plátky, přidáme skořici, hřebíček, muškátový květ, kořalku a dáme do 5ti litrové láhve pod celofán…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Ovocný pečený čaj

Ovocný pečený čaj

Potřebné ingredience

Potřebujeme 2 kg ovoce různého druhu (kdo má jaké rád) - Např. jeřabiny, maliny, rybíz, borůvky, pomeranče, citrusy, jablka... prostě.co les, zahrádka a obchod dá :o) 1,2 kg cukru (může být i méně) 3 hřebíčky 1/2 lžičky skořice 1/8 litru rumu (1 a 3/4 decky)

Postup přípravy

Očištěné ovoce si nakrájíme na malé kousky (borůvky, jeřabiny necháme celé), hřebíčky nadrtíme a vše smícháme ještě se skořicí a cukrem. Dáme na 1/2 hodiny péci (nejlépe na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborný nálev na okurky

Výborný nálev na okurky

Potřebné ingredience

2 litry vody 1,2 dcl octa 70 dkg cukru 12 dkg soli

Postup přípravy

Pro urychlení dávám vodu uvařit do konvice 1,7 l a do hrnce 0,3 l .Když se voda vaří nasypu cukr , sůl a když je vše rozpuštěno tak ocet.
Teplé leju do sklenic na okurky. Do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HALALI-ZELENINA NA SVÍČKOVOU

HALALI-ZELENINA NA SVÍČKOVOU

Potřebné ingredience

0,4kg mrkve 0,35gceleru 0,25g petržele vše umlít nebo na kostičky. Nálev-0,25g soli 0,25l octa do 1 l vody

Postup přípravy

zeleninu očistím,umyji a vše umelu .Svařím nálev,naplním sklenice a zaliji nálevem.zavařím na 100st.c a vyndám.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňový kompot

Dýňový kompot

Potřebné ingredience

Cukr 0,5 kg ,Citron 1 , Hřebíček 5 , Skořice 1 , Vanilka 1 / popř. vanilkový cukr ... Dá se přidat trochu kyseliny citronový z prášku navíc..

Postup přípravy

Strašně dlouho sem sháněla recept na sladký kompot z dýně, jako znám od babičky .. A sehnala sem od paní Terezky , tak vkládám pro inspiraci ... Je jednoduchý a výýýýýýborný....…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3kg vypeckovaných švestek,0,125l octa,500g cukru

Postup přípravy

Švěstky dáme na kutchan,zalejeme octem,přidáme cukr,zamícháme a dáme na 24hodin odstát.
Poté vložíme na 200C do trouby a pečeme asi 3 hodiny a další 3-4 hodiny na 150C.
Za…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kořenova zelenina v soli na zimu

Kořenova zelenina v soli na zimu

Potřebné ingredience

petržel,mrkev,celer a kdo má rád i libeček,sůl

Postup přípravy

poměr mám od oka,nikdy nedělám stejné množství.Kořenovku oškrábu,nastrouhám na robotu,dám do lavora a prosypu solí,nechám přes noc tak a druhý den plním do skleniček.V zimě dávám…

Zobrazit více...

Kategorie