Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S MRKVÍ-výborná,naše oblíbená...

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA S MRKVÍ-výborná,naše oblíbená...

Potřebné ingredience

květák, voda cca 2litry vody,strouhaná větší mrkev,cca 3vejce,sůl,na jíšku:2lžíce másla,2lžíce hladké mouky...

Postup přípravy

květék rozeberu,vložím do vody,osolím a vařím do změknutí.květák rozšťouchám v hrnci šťouchadlem na brambory,přidám strouhanou mrkev,zavařím jíšku,chvilku vařím,přidám rozkvedlaná…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Sýrová polévka - z Nivy

Sýrová polévka - z Nivy

Potřebné ingredience

150 - 200 g Nivy, 2 lžíce oleje, cibule, 3 lžíce hladké mouky, 150 - 200 g anglické slaniny, 2 stroužky česneku, 1 kelímek zakysané smetany, sůl, pepř, 1 kostka Masoxu, pažitka

Postup přípravy

Na oleji opražím na kostičky nakrájenou cibuli a angl. slaninu, ne moc do tmava, pak zasypu moukou a trochu si ji opražím jako jíšku. Zaliju asi 1,5 litrem horké vody, přisypu na …

Zobrazit více...
POLÉVKY
Zavářka do polévky-drožďové knedlíčky

Zavářka do polévky-drožďové knedlíčky

Potřebné ingredience

1 droždí,česnek 1 hlavička,majoránka,pepř,sůl ,1 vejce,strouhanka,tuk nebo olej.

Postup přípravy

Do rozehřátého oleje rozdrobíme droždí.Když napění,sundáme kastrůlek z kamen a přidáme prolisovaný nebo najemno nastrouhaný česnek,vejce,trochu pepře a majoránky,osolíme podle…

Zobrazit více...
POLÉVKY
MRKVOVÁ POLÉVKA-výborná...zachutná i těm,kteří vařenou mrkev nemají rádi:-)

MRKVOVÁ POLÉVKA-výborná...zachutná i těm,kteří vařenou…

Potřebné ingredience

2lžíce másla,4ks strouhané mrkve,1,5-2litry horké vody,6ks brambor nakrájené na kostičky,kelímek smetany,sůl,jíška:1lžíce másla+1,5lžíce hladké mouky..

Postup přípravy

v hrnci orestuji na dvou lžících másla strouhanou mrkev přibližně 10minut,zaliji horkou vodou,přidám brambory,pod pokličkou vařím cca 30minut.poté osolím,vliji smetanu,chvilku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Bílá houbová polévka

Bílá houbová polévka

Potřebné ingredience

300g čerstvých hub (můžou být i mražené) 2 vetší brambory kousek másla cibule 1L mléka polohrubá mouka vegeta,sůl zeleninový bujon 3 kuličky nového koření 3 kuličky celého pepře 1 bobkový list ocet

Postup přípravy

Na kousku másla osmahneme pokrájenou na drobno cibuli,po chvilce přidáme pokrájené čisté houby a krátce za stálého míchání podusíme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka s bramborem

Česnečka s bramborem

Potřebné ingredience

5 brambor Česnek dle chuti 1 cibule Kmín,sůl,pepř Majoránka Olej bujon Osmažený na kostičky chléb Nastrouhaný sýr na jemno

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na drobno a osmahneme do hněda na oleji,zalijeme horokou vodou

A přidáme pokrájené barambory na kostičky,sůl,pepř,kmín,bujon a vaříme doměkka.

Zobrazit více...
POLÉVKY
Uzená polévka s kroupy

Uzená polévka s kroupy

Potřebné ingredience

100g krup,1 cibule,2 mrkve,50g řapíkatého celeru,1 brambora,100g uzeného masa,sůl,,olej,zelená petrželka,vývar z uzeného masa 1,5l.

Postup přípravy

Kroupy si namočíme do studené vody na 2 hodiny a pak uvaříme do měkka.Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky.Na oleji orestujeme cibuli a přidáme zeleninu a pokrájené maso …

Zobrazit více...
POLÉVKY
ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

Potřebné ingredience

Mražený špenát 450g Smetana 250g Žloutek 4 ks Polévkové koření 1 lžíce Muškátový květ 1 ks Sůl,Pepř .Česnek...

Postup přípravy

Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku zahustíme zjemníme zároveň. Dále nevaříme jen krátce prohřejeme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Porková krémová polévka

Porková krémová polévka

Potřebné ingredience

porek, máslo nebo olej, mouka, sůl, pepř, muškátový oříšek, smetana, vejce

Postup přípravy

Porek nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji nebo másle. Zasypeme moukou a chvilku opražíme. Postupně zaléváme studenou vodou a dobře rozmícháme, aby nevznikly hrudky. Osolíme,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
zelňačka dle babiččina receptu

zelňačka dle babiččina receptu

Potřebné ingredience

Mleté maso-300 g, Kysané zelí-400 g, Brambory cca -5 ks, 2 Paprikové klobásy, 2 Cibule, 1lž Paprika - sladká, 1/2 lž Pálivá paprika, Pepř mletý, Bobkový lis, Slunečnicový olej Hladká mouka, 1 l Mléko, 1 Zakysaná smetana

Postup přípravy

Na drobno nakrájenou cubulku zpěníme na tuku a přidáme mleté maso, ochutíme solí, pepřem.
Orestujeme a přisypeme obě papriky, přidáme pokrájené bramnory + zelí, přidáme bobkový…

Zobrazit více...

Kategorie