Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Frankfurská jemná polévka

Frankfurská jemná polévka

Potřebné ingredience

5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl

Postup přípravy

Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Česnečka - oukrop

Česnečka - oukrop

Potřebné ingredience

Brambory, česnek, sůl, drcený kmín, majoránka, solčanka, petrželová nať

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme nadrobno a vaříme v osolené vodě. Až jsou měkké, pomačkáme je na hladkou hmotu. Přidáme drcený kmín, majoránku, solčanku (lze koupit ve zdravé výživě).…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Jednoduchá polévka z kyselého zelí

Jednoduchá polévka z kyselého zelí

Potřebné ingredience

BIO Rýžové chlebíčky s amarantemrn400 g kyselého zelírn1 litr zeleninového vývarurn4 menší bramboryrn1 lžíce vepřového sádlarn2 lžíce hnědé pohankyrn1 středně velká cibulern2 stroužky česnekurn1 lžička mleté papriky maďarského typurnSůl, mletý pepř dle potřebyrnLístky čerstvé majoránky na ozdobu

Postup přípravy

Hnědou pohanku uvaříme v zeleninovém vývaru. Brambory vaříme samostatně ve slupce, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a opečeme na sádle dohněda. Po jejich vyjmutí na stejném sádle…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Brokolicovo-bramborový krém s opečeným kuřecím masem

Brokolicovo-bramborový krém s opečeným kuřecím masem

Potřebné ingredience

Olej, cibule, brokolice, brambory, sůl, pepř, zeleninový vývar, libeček, petrželka, smetana na vaření, kuřecí prsní řízek, grilovací koření, světlá jíška Knorr (nedělá hrudky)

Postup přípravy

Na troše oleje osmažit dozlatova na drobno nakrájenou cibuli, na to na kousky nakrájenou brokolici a dost brambor, aby byla hustá, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HOUBOVÁ - rychlá

HOUBOVÁ - rychlá

Potřebné ingredience

3 hrsti (300gr) na plátky nakrájených,omytých,očištěných hub,2 lžíce sádla,1 velká cibule,lžička kmínu,lžička soli,3 lžíce hladké mouky,1 litr vody,1 smetana (250 ml) 30%,lžička polévkového koření-nemusí být.

Postup přípravy

Na sádle orestujeme cibuli,přidáme kmín a houby.Dusíme 5 minut zaprášíme hladkou moukou,orestujeme.Zalejeme vodou,osolíme.Vaříme 10 minut,můžeme přidat lžičku polévkového koření…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Domácí masox

Domácí masox

Potřebné ingredience

Celer,petržel,mrkev,pórek,cibule - dohromady 1kg, 1 brambor, hrst čerstvých bylinek - majoránka, libeček, pezrželka, smil, nať z celeru. 200 g hovězího masa. 5 lžic olivového oleje, 150 g soli.

Postup přípravy

Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na kostičky pokrájené maso. Přidáme na drobno pokrájenou zeleninu, bylinky a orestujeme. Přidáme sůl a dusíme asi 1,5 hodiny. Poté…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hokkaido polévka s kari

Hokkaido polévka s kari

Potřebné ingredience

Hokkaido dýně, kari, olivový olej, mléko/smetana, sůl, pepř, vývar/voda

Postup přípravy

Od někoho dostaneme Hokkaido dýni :), dobře omyjeme, zbavíme vnitřních semínek a nakrájíme i se slupkou na malé kostičky. V hrnci zahřejeme olivový olej, orestujeme kostičky dýně,…

Zobrazit více...
POLÉVKY
HRÁŠKOVÝ KRÉM SE SMETANOU A KRUTONY

HRÁŠKOVÝ KRÉM SE SMETANOU A KRUTONY

Potřebné ingredience

450 g mraženého hrášku 1 zeleninový bujón (nebo sůl a pepř) voda (nebo vývar) 1 velká cibule olej 1 smetana ke šlehání nebo na vaření rohlík na krutony máslo

Postup přípravy

1. Začneme tím, že si na oleji opečeme cibulku. Až bude hezky dozlatova, vysypeme k ní hrášek a podlijeme vodou, či vývarem. (Pokud podlíváte holou vodou, přidejte ještě kostku…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z cukety

Polévka z cukety

Potřebné ingredience

Olej,cibule, slanina, cuketa, sůl, majoránka, česnek.

Postup přípravy

Na troše oleje opečeme cibuli, dáme na kousky trošku slaniny, po chvilce dáme oloupanou a na kostky nakrájenou cuketu. Zalijeme vodu, osolíme a vaříme do změknutí. Potom…

Zobrazit více...
POLÉVKY
vyborna letni zelnacka

vyborna letni zelnacka

Potřebné ingredience

hlavkove zeli,rajsky protlak,cibule,cul,cukr,ocet,vyvar s masa

Postup přípravy

Udelame si vyvar s masa,ja pouzila veprove zebirka,pak pridame uvarene a ochucene hlavkove zeli(jako na prilohu),nechame povarit ,pridame rajsky protlak,sul,pepr a mirne zahustime…

Zobrazit více...

Kategorie