Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Potřebné ingredience

2rajské protlaky,máslo,olej,hl.mouka,koření:hřebíček,ml.skořice,bobkový list,sůl,cukr.Bujon.kostka.-to vše na omáčku.Ml.maso,vejce,koření na ml.masa,prolis.česnek,trochu strouhanky,olej-ze všeho uděláme směs a tvoříme kuličky,ty opečeme na oleji,nakonec je vložíme do hotové omáčky.

Postup přípravy

Z másla a trochy oleje a hl.mouky uděláme jíšku,přidáme rajs.protlaky a dolejeme přiměřeně vodou,pořádně rozmícháme metlou!Dáme pár hřebíčků,lžíci cukru,trochu osolíme,vhodíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuře na paprice

Kuře na paprice

Potřebné ingredience

2 kuřecí stehna 1 cibule 4 kuličky nového koření 4 kuličky pepře 2 bobkové listy 1 smetana 33% sladkou papriku sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na drobno a dáme osmahnout na oleji jak začne za chvilku
cibulka barvit a přidáme stehna zbavená kůže a na cibulce je osmahneme z obou stran.
Posypeme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavská omáčka s krůtím masem

Bratislavská omáčka s krůtím masem

Potřebné ingredience

60-70dkg krůtích prs, 1 velká nebo 2 malé cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 2-3lžíce sterilovaného hrášku, 1 sterilovaná okurka, mléko, 150-200ml smetany, sůl, mletý pepř, hladká mouka na zahuštění, citronová šťáva,

Postup přípravy

Maso osolit, opepřit. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.Polijeme trochou vývaru nebo horké vody, dusíme pod…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RYCHLOPTÁČCI +++

RYCHLOPTÁČCI +++

Potřebné ingredience

50 dkg Vepřové nebo hovězí maso,1cibule,olej nebo sádlo,sůl,pepř,1 lžice plnotučná hořčice, trošku červené papriky,2 vařené vejce,okurky,párek,salám.

Postup přípravy

Nejprve orestujeme cibuli potom přidáme maso ,osolíme ,opepříme, přidáme nakrájený salám,párek ,okurky, vajíčko, plnotučnou hořčici, zalijeme vodou a vaříme do měka.Až je maso…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s masovými kuličkami

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Potřebné ingredience

mleté maso..3/4 kg-1 kg,2 vejce,sůl,pepř,strouhanka,2 rajčatové protlaky,bobkový list,nové koření,olej,mletá skořice,cukr,voda,hladká mouka+příloha: knedlík

Postup přípravy

NEJPRVE SI UDĚLÁME KULIČKY,MLETÉ MASO OSOLÍME,OPEPŘÍME,PŘIDÁME 2 VEJCE A STROUHANKU A DOBŘE PROMÍCHÁME A KDYŽ SE NÁM HMOTA KRÁSNĚ SPOJUJE,DĚLÁME KULIČKY.POKUD SE TO JEŠTĚ MOC LEPÍ…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Večerníčková rajská omáčka

Večerníčková rajská omáčka

Potřebné ingredience

1 rajčatový protlak (lépe tekuté rajčatové pyré v papírové krabičce) Půl lžičky skořice Kapka citronu 5 lžíc cukru moučky 4 PL hladká mouka Cibulka úplně nadrobno Lžíce oleje nebo plátek másla Sůl, pepř. Půl litru vody na 500 ml rajčatového pyré (může být také perník nebo perníkové koření) Můžeme dát 1 bobkový list Metlička na šlehání omáčky

Postup přípravy

1) Na oleji nebo na másle nechám zesklovatět velmi najemno nakrájenou cibulku.
2) Přidáme rajčatové pyré a cca půl litru vody. Rozmíchám metličkou. Přidám bobkový list.
3)…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Segedin

Segedin

Potřebné ingredience

Vepřové maso /já měla kýtu/, cibule, 1x kysané zelí, 1x sladké zelí, sladká paprika, sůl, pepř, hladká mouka, smetana.

Postup přípravy

Opíct cibulku, maso na kostičky nechat zatáhnout, osolit, opepřit, posypat paprikou a zalít vodou. Přidat celé sladké zelí, kupuju ve sklince a polovinu kysaného z pytlíku. Vaříme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

HOUBOVÁ SMETANOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

plátky vepřové pečeně (asi 60 dkg), velká cibule, sádlo, 2 velké hrsti hub, smetana, hl. mouka, sůl, pepř, kmín, sladká paprika /5-6 porcí/

Postup přípravy

Menší plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme, na pánvi opečeme na sádle (jen nechat maso "stáhnout")
V hrnci si necháme na sádle jemně zrůžovět nakrájenou cibuli,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

**Přílohové domácí bramborové knedlíky**

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: * 750g brambor ** 1 vejce **1 1/2 lžičky soli * * 250g hr.mouky * * 2 lžičky solamylu (maizeny) **

Postup přípravy

Postup:
1. Brambory vařte ve slupce patnáct až dvacet minut doměkka. Nechte chvíli vychladnout, pak oloupejte a v širší nádobě na struhadle nastrouhejte najemno.
2. Přidejte…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh

Velice rychlý a dobrý ,,Katův šleh

Potřebné ingredience

1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa...výborné je i kuřecí...) , 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča ( ty bez klobásy) , 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté ( může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli ( podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.

Postup přípravy

Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na kousky ( asi jako na guláš), osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naleji celý kečup obě sklenice leča…

Zobrazit více...

Kategorie