Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Koprová omáčka

Koprová omáčka

Potřebné ingredience

Olej, hladká mouka, mouka, kopr, ocet, sůl

Postup přípravy

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přiléváme mléko po troškách, aby se krásně spojila s jíškou a nevznikly hrudky. Osolíme, přisypeme nakrájený kopr, povaříme. Pak dochutíme…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Nivová omáčka

Nivová omáčka

Potřebné ingredience

Niva, smetana, cibule, bílá paprika, kuřecí maso nebo jen salám, tavený sýr

Postup přípravy

Zpěníme cibulku, přidáme papriku, maso nebo salám ( maso si okořeníme třeba gril. kořením, koř. na čínu, paprikou, prostě co vás napadne a máte rádi :), potom přidáme nivu ,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

400g vepřového masa, 1 cibule, olej, 2 vajíčka, 2 kyselé okurky, 2 párky, 2 mrkve, hořčici (1-2 lžice), drcený kmín, sůl, pepř, trochu oleje, hl. mouku na zahuštění, vývar

Postup přípravy

Nakrájenou cibuli osmažíme do hněda, přidáme kousky masa a zprudka osmažíme, ochutíme solí, pepřem, trochou drceného kmínu, hořčicí a podlijeme vývarem. Necháme dusit cca hodinku,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
RAJČATOVÁ OMÁČKA-ZELENINOVÝ ZAKLAD

RAJČATOVÁ OMÁČKA-ZELENINOVÝ ZAKLAD

Potřebné ingredience

HOVEZÍ PŘEDNÍ,DIVOKE KOŘENÍ,SUL,CELÁ SKOŘICE,MOUKA,CUKR,CITRONOVÁ ŠTAVA-ČERSTVÁ,KOŘENOVÁ ZELENINA,CIBULE,LOUPANA RAJČATA- NEBO ČERSTVÁ,PROTLAK, TĚSTOVINY ČI KNEDLÍK

Postup přípravy

OPEČEME CIBULKU DO ZLATOVA,PAK NA NI PŘIDÁME OČIŠTENOU NAKRÁJENOU ZELENINU,MRKEV PETRŽEL,OPEČEME,STÁHNEME KOUSEK DÁL A S TROŠKY CUKRU UDELÁME SKORO KARAMEL ,V TEŽE HRNCI,
PAK…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

1 sklenice sterilovaných fazolek ve sladkokyselém nálevu 2 lžíce hladké mouky 1 l mléka 1/4 l smetany na šlehání nebo smetany 1 cibule sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájím najemno, zpěním na tuku, až začne zlátnout, tak zasypu hladkou moukou a udělám zásmažku. Za stálého míchání zaliji lákem z fazolek a zředím mlékem. Vařím asi 10…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Prastará houbovka

Prastará houbovka

Potřebné ingredience

350 g houby 750 ml voda 1 cibule 5 bobkový list 8 kuliček nové koření 1 smetana zakysaná 1 smetana sladká 200 ml mléko 5 lžic mouka hladká špetka sůl špetka pepř 2 lžičky ocet

Postup přípravy

Nakrájené houby zalijeme asi 500 ml vody a vaříme 10 minut. Pak houby vyjmeme a dáme je do misky.
Do zbylého vývaru z hub přidáme 250 ml vody‚ bobkové listy‚ nové koření‚…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Hrnkový houskový knedlík z MW

Hrnkový houskový knedlík z MW

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby: 2 hrnky hrubé mouky, sůl, 2 hrnky mléka, 2 vejce (bílek, žloutek zvlášť), 2 hrnky nakrájené tvrdší housky, máslo na vymazání hrnků, hrubá mouka na vysypání hrnků

Postup přípravy

Pět čtvrtlitrovách rovných hrnků vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme hrubou mouku, trochu soli, mléko, žloutky a umícháme řídké těsto. Vysypeme nakrájenou housku…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Dušené fazolky na smetaně-DĚKUJI LENCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 1 konzerva naložených fazolových lusků i s nálevem, 1 kelímek (250ml) smetany 12%, hladkou mouku podle potřeby, sůl, pepř, sladká paprika .JÁ JEŠTE UVAŘILA HOVEZÍ MASO

Postup přípravy

Postup
Uděláme si jíšku, přisypeme trochu sladké papriky, přidáme lusky i s nálevem(NEDALA NÁLEV ALE VÝVAR Z MASA), povaříme, přidáme sůl, trošku pepře a nakonec smetanu.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

Ingredience: 4 větší mrkve, ¼ malého celeru, 1 menší petržel, 1 bobkový list, 2 kuličky nového koření, máslo, 200 ml sladké smetany, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce celozrnné mouky, Solčanka

Postup přípravy

Postup:
Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka s hovězím masem - recept

Rajská omáčka s hovězím masem - recept

Potřebné ingredience

Suroviny:500 g předního hovězího masa, 1 menší cibule,2 lžíce másla,4 kuličky pepře,2 kuličky nového koření,1 ks bobkového listu, 200 g rajského protlaku,200 ml kečupu,sůl,cukr podle chuti,perníkové koření

Postup přípravy

Postup:Maso omyjeme, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou, abychom měli asi 1…

Zobrazit více...

Kategorie