Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Hořčicová s kuřecím masem

Hořčicová s kuřecím masem

Potřebné ingredience

4 kuřecé prsa 150-200ml smetany 4-5 lžic hořčice 1 cibule kousek másla trocha hl.mouky sůl,pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na kousky,opepříme,osolíme a obalíme v hl.mouce,dáme osmahnout na kousku másla.
Osmahnuté maso vyjmeme a vložíme na výpek nasekanou cibulku,krátce osmahneme a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
rajská

rajská

Potřebné ingredience

Rajská omáčka - postup od profikuchaře POTŘEBNÉ PŘÍSADY Kořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl, skořice, nové koření, celý pepř, bobkový list POSTUP PŘÍPRAVY 1) Ve velkém hrnci: na oleji orestujeme kořenovou zeleninu, petržel a celer lehnce do hněda (viz.foto), přidáme koření (i skořici). Restujeme. 2) Pak teprve přidáme cibuli, restujeme, přidáme cukr - necháme zkaramelizovat (když se povede :-)). Pak rajský protlak a poctivě restujeme cca 10 minut - pěkně do tmavě červena až hněda (zajistí tmavou barvu omáčky). 3) Zalijeme hovězím vývarem a povaříme. (z Masoxu dávám 2 kostky na cca 3 litry omáčky) 4) zahustíme jíškou a povaříme nejméně 20minut. 5) přecedíme do hrnce a můžeme dle potřeby dochutit - sůl, cukr, ocet. HOTOVO - dobrou chuť !!! Pro děti se nebojte přisladit. Já dala 4 pol.lžice. Omáčka by neměla být cítit po protlaku. Pokud vaříme s masem (HMVZ), vložíme ho v bodě č.3 a vyndáme před č.4 :-) Restování koř. zeleniny a koření Až zelenina zhnědne, přidáme teprve cibuli :-) Pak rajský protlak... Zalijeme vývarem Zahustíme, povaříme 20min. a přecedíme. Dobrou chuť !!!

Postup přípravy

Rajská omáčka - postup od profikuchaře\r\n\r\n\r\n\r\nPOTŘEBNÉ PŘÍSADY\r\n\r\nKořenová zelenina, cibule, raj. protlak, hov. vývar, olej, hl. mouka (jíška) ocet, cukr, koření : sůl…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajčatová z čerstvých rajčat

Rajčatová z čerstvých rajčat

Potřebné ingredience

2 Pl.másla,2 Pl hl.mouky, 8 rajčat, 2 kuličky pepř celý,2 kuličky nové koření,2 bobkové listy, 1 cibule, cukr podle chuti. PL= Polévková lžíce :-)

Postup přípravy

Připravíme si světlou jíšku z másla a mouky.Za stálého míchání ji přelijeme 3-4 dl.vody a 15 min.na mírném ohni povaříme.
Pak přidám nakrájené rajčata,nakrájenou cibuli,koření…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Drůbeží játra s marinádou-DĚKUJI BIBINCE

Drůbeží játra s marinádou-DĚKUJI BIBINCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g drůbežích jater, 1 větší cibule, 2 lžíce ostrého dobrého kečupu, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička mleté papriky, 3 žloutky, 8 menších tmavých žampiónů, 1 zelená paprika, olivový olej, 1 lžíce solamylu,nebo instantní jíšky, pepř, sůl, 3 dcl vody.

Postup přípravy

Postup
Cibuli si nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme omytá, očištěná a překrájená játra a ještě na silnější plátky nakrájené žampióny, necháme orestovat.
Do…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Omáčka pivovarského sládka

Omáčka pivovarského sládka

Potřebné ingredience

3 lžíce sádla nebo oleje, 1 velká cibule, 400g zadního hovězího (kýta), sůl ,1/2 lžičky drceného kmínu, drcený pepř, 1/2 lžičky oregana ,100g paprikové klobásy, hladká mouka ,150-200ml světlého nízkostupňového piva.

Postup přípravy

Rozehřejeme si sádlo nebo olej a zpěníme na něm cibulku nakrájenou na jemno. Přidáme nakrájené kostky masa, opečeme, osolíme a okořeníme. Maso dusíme ve vlastní šťávě za občasného…

Zobrazit více...
OMÁČKY
tatarská omáčka bez vajec

tatarská omáčka bez vajec

Potřebné ingredience

1 díl vychlazeného mléka na 2 díly oleje sůl,pepř,ocet,sterilovaná okurka,hořčice,cibule

Postup přípravy

do vysoké nádoby nalejeme 1 díl mléka,2 díly oleje,osolíme,opepříme,přidáme trochu hořčice,za
kápneme octem a vyšleháme do tuha ponorným mixerem.Podle chuti ještě dochutíme.

Zobrazit více...
OMÁČKY
Sýrová omáčka

Sýrová omáčka

Potřebné ingredience

Hladká mouka, máslo, smetana ( 250ml), mléko, tavený sýr ( jeden obdelníček nebo dva trojúhelníčky), sůl, pepř, muškátový oříšek.

Postup přípravy

Jako první si necháme rozehřát lžíci másla v hrnci, po- té přidáme cca lžíci hladké mouky, abychom vytvořili jíšku. Když nám jíška zrůžoví, potom přilijeme smetanu a metličkou…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Výborná rajská omáčka s kořenovou zeleninou

Výborná rajská omáčka s kořenovou zeleninou

Potřebné ingredience

1 cibule, 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru, 1 jablko, 3 vyzrálá rajčata, 2 lžíce másla, hnědý cukr, skořice, 1/2 bobkového listu, celý černý pepř, kulička nového koření, 1/2 bobkového listu, 1 hřebíček ,sůl, konzerva rajčatového pyré nebo rajčat v konzervě, světlá jíška - já používám instantní.

Postup přípravy

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, jen dožluta - až začne pěkně vonět, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, rozčtvrcené jablko a rajčata. Chvilku restujeme, přidáme cukr,…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Torteliny s paprikovou omáčkou

Torteliny s paprikovou omáčkou

Potřebné ingredience

Tortelíny plněné masem Malá cibule Kousek šunky Zakysaná smetana Olej,máslo Hladká mouka na zahuštění Sladká paprika, sůl, na dochucení ocet či citrón, cukr

Postup přípravy

Uvaříme torteliny dle návodu.
Rozpustíme máslo s trochou oleje, osmahneme cibulku, šunku na kostičky a odstavíme, přisypeme sladkou papriku, pořádně promícháme, vrátíme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE ŽAMPIONY

NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE…

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ PLÁTKY ČI KUŘECÍ 250ML KUŘECÍHO ČI VEPŘOVÉHO VÝVARU JEDNO POMAZÁNKOVÉ MÁSLO-NEOCHUCENÉ + JÁ DALA JEŠTĚ LŽÍCI KŘENOVÉHO MÁSLA KNEDLÍK JAKO PŘÍLOHA ŽAMPIONY ČI SUŠENÉ HOUBY CO MÁTE DOMA-HRST...JÁ DALA 10 OLOUPANÝCH ŽAMPIONŮ SŮL PEPŘ OLEJ

Postup přípravy

Nejprve jsem si naklepala 4ks vepřových plátků, osolila, opepřila a zprudka osmahla z obou stran na troše olivového oleje. Do toho jsem přidala cca 10ks oloupaných a omytých…

Zobrazit více...

Kategorie