Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Výborná rajská omáčka s kořenovou zeleninou

0.0
Výborná rajská omáčka s kořenovou zeleninou

Potřebné ingredience

1 cibule, 1 mrkev, 1/2 petržele, kousek celeru, 1 jablko, 3 vyzrálá rajčata, 2 lžíce másla, hnědý cukr, skořice, 1/2 bobkového listu, celý černý pepř, kulička nového koření, 1/2 bobkového listu, 1 hřebíček ,sůl, konzerva rajčatového pyré nebo rajčat v konzervě, světlá jíška - já používám instantní.

Postup přípravy

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, jen dožluta - až začne pěkně vonět, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, rozčtvrcené jablko a rajčata. Chvilku restujeme, přidáme cukr, koření, zalijeme horkou vodou nebo hovězím vývarem a rajčatovým pyré. Vaříme cca 1/2 hodinky, aby se nám všechna chuť ze zeleniny a koření dostala do omáčky a naopak se nám zmírnila kyselost z pyré. Poté přelijeme přes síto, osolíme, přivedeme k varu a zahustíme jíškou. Vaříme dalších cca 5 min. Omáčka většinou potřebuje ještě dosladit a dochutit špetkou mleté skořice.
TIP mojí babičky. Když omáčka zbyla, zředila ji vývarem, zavařila kapání a měli jsme výbornou polívečku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Plamínek 8. 3. 2012, 12:38
(Y)Výborná omáčka! Dnes jsm vyzkoušela a mám boule za ušima jak to bylo dobrý :-) Akorát jsem ještě zjemnila smetanou, tu máme všichni rádi. Díky za tip, jinou rajskou už vařit nebudu. (hello)
pekyn 27. 1. 2012, 19:21
hm :-)tuhle musi vyskouset |:o) |:o) |:o) (jidlo) (jidlo) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie