Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Závin z kynutého těsta z tvarohem

Závin z kynutého těsta z tvarohem

Potřebné ingredience

Těsto jako na "číňana" - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=83483&user=125300 - 100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Llžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání). Tvaroh, vejce, cukr + zavařenina, povidla, apod.

Postup přípravy

Další uplatnění těsta na "číňana" - z vykynutého těsta jsem si vyválela dvě placky, potřela tvarohem a višňovým gelem (povidly) a zavinula. Před pečením a po upečení jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný i druhý den

Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný…

Potřebné ingredience

160 ml vlažné vody, 1 celé vejce, 1 žloutek, 40 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, půl kostky droždí. Na potření vejce rozmíchané s vodou, sezam nebo mák na posypání.

Postup přípravy

Postup určitě netřeba dlouze popisovat, pekárnu nastavit na program "těsto", případně dosypat mouku nebo přidat trochu vody. Po ukončení programu záleží na Vás, jaký tvar…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Masopustní šišky

Masopustní šišky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,250 ml mléka,3 žloutky,40g m.cukru,2 lžíce oleje,1 lžíce rumu,sůl,25g droždí,vanilkový cukr,rozinky asi 5 dkg,tuk na smažení

Postup přípravy

Do nádoby si dáme mléko,rum , olej a žloutky ,které trochu rozšleháme ,na to nasypeme mouku,do jednoho rohu dáme oba cukry ,do druhého špetku soli a navrch rozdrobíme droždí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Máslové hřebeny se skořicí

Máslové hřebeny se skořicí

Potřebné ingredience

: na omládek 100 g vlažné vody, lžička sladěnky nebo sladovitu, 18-21 g droždí, 130 g hladké mouky Dále 90 ml (g) vody, 20 g oleje, vejce, špetka soli, 100 g cukru, 360 g hladké mouky. (Vodu i olej vážím, přijde mi to přesnější. Odměrky velice často přesné nebývají.) Na potření a posyp těsta 100 g másla, mletou skořici (nebo Vońavé pečení s vanilkou, od Antonína) Omladek je kvasek. Pokud někdo nemá sladěnku , tak stačí nahradit lžičkou medu

Postup přípravy

suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout
Přidáme zbytek všech surovin ( vajíčko rozšleháme a než ho…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Houstičky

Houstičky

Potřebné ingredience

300ml mleka,25g masla nebo 1 lzice ol.oleje,1 lzicla soli,500g hl.mouky, 1 lzicka suseneho nebo 1/4 drozdi

Postup přípravy

vše zpracujeme , necháme kynout 45minut , spleteme ze dvou proužku , potřeme vajíčkem a upečeme do zlatova

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VALAŠSKÉ FRGÁLE

VALAŠSKÉ FRGÁLE

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru citronová kůra a trochu šťávy 500 g polohrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále
(těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly a rozválíme na
průměr 30 cm.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné rohlíky

Výborné rohlíky

Potřebné ingredience

Suroviny: 300 ml mléka 2 lžíce oleje 1 zakysaná smetana (200g např. Vian - Kaufland) 1 vejce 2 lžičky bylinkové soli......já nemám tak dávám 1 lžičku vegety a 2 lžičky soli 500g polohrubé mouky 100g pšeničné chlebové mouky 100g pšeničných otrub 2 lžíce sušené bramborové kaše 1 lžička cukru 1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Postup:
suroviny dame do pekárny umíchat a po vykynutí těsto vyndáme a umotáme rohliky , které necháme v teple vykynou .
Pečeme v předehřeté troubě jak jsme zvyklí.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborná vánočka (velikonoční mazanec)

Výborná vánočka (velikonoční mazanec)

Potřebné ingredience

250 ml vlažného mléka, 80 g rozpuštěného másla, 30 g rozpuštěného sádla, 3 žloutky, 110 g krupicového cukru, 1 čajová lžička soli, 600 g polohrubé mouky, 1 kostka droždí

Postup přípravy

Ingredience vložíme do formy domácí pekárny v uvedeném pořadí a nastavíme program Příprava těsta na 1 hod 50 min.Za tuto dobu nám těsto krásně vykyne. Potom ho vyndáme z formy a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Úžasné masovo - sýrové taštičky (vhodné na oslavu, výlety,svačiny i k vodě)

Úžasné masovo - sýrové taštičky (vhodné na oslavu,…

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 1 lžička soli, 100 ml olivového oleje, 1 vejce, 500 g polohrubé mouky, 30 g čerstvého droždí náplň: 200 g tence krájeného šunkového salámu, pikantní hořčice (francouzká), uzený sýr nebo nivu. 1 vejce na potření, kmín nebo sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat těsto. Nebo ho můžeme zpracovat ručně vařečkou v míse.
Těsto můžete a nemusíte nechat vykynout,dá se dělat s…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
sezamové pletýnky

sezamové pletýnky

Potřebné ingredience

250 ml vlažné vody, 4 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1,5 lžičky soli, 500 g hl.mouky, 20 g droždí, 2 lžíce loupaného sezamu

Postup přípravy

Do nádoby do pekárny nalijeme tekuté přísady, přidáme droždí a nasypeme pevné přísady, dáme do pekárny a necháme mísit a kynout. Po vykynutí vyndáme z nádoby a vyválíme na…

Zobrazit více...

Kategorie