Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí uherský guláš

Hovězí uherský guláš

Potřebné ingredience

50 dkg hovězího předního masa bez kosti,2 cibule, sůl.pepř.1/2 lžičky kmínu,5 dkg slaniny,1/2 lžičky papriky,5 brambor,kdo chce může přidat trochu papriky pálivé,1lžíce hl.mouky.

Postup přípravy

Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a opražíme,přidáme drobně nakrájenou cibuli-necháme zrůžovět.Pak přidáme maso nakrájené na kostky,přidáme koření-podlijeme vodou a dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnka v okurkové omáčce

Roštěnka v okurkové omáčce

Potřebné ingredience

600 g hovězí roštěnky,olej,větší cibule,6-7 sterilovaných okurek,150g hladké mouky,lžička vegety,sůl,pepř,lžička sladké papriky,majoránka,250ml smetany.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a obalíme v mouce smíchané s kořením.Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku,přidáme maso,osmahneme ho a zalijeme vodou.Občas promíchneme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Mexický guláš- Chilli con carne

Mexický guláš- Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g hovězího masa 3 cibule 4 stroužky česneku mletá paprika konzerva hrášku konzerva fazolí červených konzerva oloupaných rajčat v rajčatové šťávě na dochucení sůl,pepř,trošku chilli pokud máte rádi může být kukuřice,my jí nemusí takže nedávám

Postup přípravy

Na oleji do zlatova osmahnu cibulku,na jemno,pak zprudka osmahnu na malé kostičky nakrájené hovězí maso,dá se i z mletého,nechám chvíli vydusit,pak dám trošku červené mleté…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl

Postup přípravy

Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí nebo divočák na víně

hovězí nebo divočák na víně

Potřebné ingredience

asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Super dobrota - něco jako

Super dobrota - něco jako

Potřebné ingredience

hovězí maso

pepř
hl. mouku
houbový bujon od magi
vodu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky - osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na omastku krátce opečeme. Opečené maso klademe do zapékací nádoby, na to rozdrolíme houbový bujon (tak na 1…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNÁ

ROŠTĚNÁ

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 750 g roštěnce, 70 g oleje na opékání, Na marinádu: 2 žloutky, lžičku vegety, lžičku kari koření, lžičku hrubě mletého pepře, lžíci solamylu, 4 lžíce oleje.

Postup přípravy

Žloutky promícháme s vegetou, kari, pepřem a postupně vmícháme solamyl a olej. Nakrájené roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, mírně osolíme, vložíme do připravené marinády a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ GULÁŠ - DALŠÍ VARIANTA

HOVĚZÍ GULÁŠ - DALŠÍ VARIANTA

Potřebné ingredience

HOVĚZÍ MASO, OLEJ, CIBULE, KOŘENÍ AVOKÁDO NA GULÁŠ, KAPIČKA OCTA, 1/4 LITRU PIVA, LŽÍCE KEČUPU, NA ZAHUŠTĚNÍ TMAVÁ KNORR JÍŠKA, MASOX

Postup přípravy

V PAPIŇÁKU NA OLEJI OSMAHNEME CIBULI NAKRÁJENOU NA KOSTIČKY ( POMĚR MASA A CIBULE 1:1), CIBULKU ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ NECHÁME LEHCE ZHNĚDNOUT - NÉ SPÁLIT! PAK PŘIDÁME HOVĚZÍ MASO NA…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rozházený ptáčci se smetanou

Rozházený ptáčci se smetanou

Potřebné ingredience

Masíčko(já kupuji na guláš),mrkev,slaninka,okurky sterilovné ,asi 2lžíce hořčice,1-2 cibule,měkký salámek,masox,trochu nálevu z okurek,pro mlsouny smetanu.podravku (tu přidávat opartně masox je slaný),já osobně při použití podravky již nesolím a sůl. množství kolik čeho nepíši,jelikož házím do pekáče tak,aby vše bylo nějak barevně vyladěné.No zkrátka,aby se maso netopilo v mrkvy,a nebo okurku jsme nehledali lupou.Prostě všeho přiměřeně.

Postup přípravy

Maso,mrkev,slaninu,salám,okurky,cibuličku nakrájejte na kostky (cibuly na drobnější)a dejte do pekáče,nebo většího hrnce,který lze použít v troubě.Zalijte vodou,tak,aby vše bylo…

Zobrazit více...

Kategorie