Hovězí uherský guláš
Potřebné ingredience
50 dkg hovězího předního masa bez kosti,2 cibule, sůl.pepř.1/2 lžičky kmínu,5 dkg slaniny,1/2 lžičky papriky,5 brambor,kdo chce může přidat trochu papriky pálivé,1lžíce hl.mouky.
Postup přípravy
Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a opražíme,přidáme drobně nakrájenou cibuli-necháme zrůžovět.Pak přidáme maso nakrájené na kostky,přidáme koření-podlijeme vodou a dusíme…
Roštěnka v okurkové omáčce
Potřebné ingredience
600 g hovězí roštěnky,olej,větší cibule,6-7 sterilovaných okurek,150g hladké mouky,lžička vegety,sůl,pepř,lžička sladké papriky,majoránka,250ml smetany.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na tenké nudličky a obalíme v mouce smíchané s kořením.Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku,přidáme maso,osmahneme ho a zalijeme vodou.Občas promíchneme a…
Mexický guláš- Chilli con carne
Potřebné ingredience
500g hovězího masa 3 cibule 4 stroužky česneku mletá paprika konzerva hrášku konzerva fazolí červených konzerva oloupaných rajčat v rajčatové šťávě na dochucení sůl,pepř,trošku chilli pokud máte rádi může být kukuřice,my jí nemusí takže nedávám
Postup přípravy
Na oleji do zlatova osmahnu cibulku,na jemno,pak zprudka osmahnu na malé kostičky nakrájené hovězí maso,dá se i z mletého,nechám chvíli vydusit,pak dám trošku červené mleté…
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz
Potřebné ingredience
Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl
Postup přípravy
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso,…
hovězí nebo divočák na víně
Potřebné ingredience
asi 1 kg hovězího masa (nejlepší na tento recept je krk) nebo masa z divočáka, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 celeru, 3 dcl červeného vína, rajský protlak, 1 litr vývaru, pepř, sůl, jalovec, nové koření, bobkový list, rozmarýn a tymián. Oříšek másla.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky (trochu větší než na guláš) a orestujeme na oleji v rozpálené pánvi, orestované maso přendáme do pekáče
Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme…
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.
Postup přípravy
Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.
Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…
Super dobrota - něco jako
Potřebné ingredience
hovězí maso
sů
pepř
hl. mouku
houbový bujon od magi
vodu
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky - osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na omastku krátce opečeme. Opečené maso klademe do zapékací nádoby, na to rozdrolíme houbový bujon (tak na 1…
ROŠTĚNÁ
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 750 g roštěnce, 70 g oleje na opékání, Na marinádu: 2 žloutky, lžičku vegety, lžičku kari koření, lžičku hrubě mletého pepře, lžíci solamylu, 4 lžíce oleje.
Postup přípravy
Žloutky promícháme s vegetou, kari, pepřem a postupně vmícháme solamyl a olej. Nakrájené roštěnky naklepeme, okraje nařízneme, mírně osolíme, vložíme do připravené marinády a…
HOVĚZÍ GULÁŠ - DALŠÍ VARIANTA
Potřebné ingredience
HOVĚZÍ MASO, OLEJ, CIBULE, KOŘENÍ AVOKÁDO NA GULÁŠ, KAPIČKA OCTA, 1/4 LITRU PIVA, LŽÍCE KEČUPU, NA ZAHUŠTĚNÍ TMAVÁ KNORR JÍŠKA, MASOX
Postup přípravy
V PAPIŇÁKU NA OLEJI OSMAHNEME CIBULI NAKRÁJENOU NA KOSTIČKY ( POMĚR MASA A CIBULE 1:1), CIBULKU ZA STÁLÉHO MÍCHÁNÍ NECHÁME LEHCE ZHNĚDNOUT - NÉ SPÁLIT! PAK PŘIDÁME HOVĚZÍ MASO NA…
Rozházený ptáčci se smetanou
Potřebné ingredience
Masíčko(já kupuji na guláš),mrkev,slaninka,okurky sterilovné ,asi 2lžíce hořčice,1-2 cibule,měkký salámek,masox,trochu nálevu z okurek,pro mlsouny smetanu.podravku (tu přidávat opartně masox je slaný),já osobně při použití podravky již nesolím a sůl. množství kolik čeho nepíši,jelikož házím do pekáče tak,aby vše bylo nějak barevně vyladěné.No zkrátka,aby se maso netopilo v mrkvy,a nebo okurku jsme nehledali lupou.Prostě všeho přiměřeně.
Postup přípravy
Maso,mrkev,slaninu,salám,okurky,cibuličku nakrájejte na kostky (cibuly na drobnější)a dejte do pekáče,nebo většího hrnce,který lze použít v troubě.Zalijte vodou,tak,aby vše bylo…