Pravý hospodský hovězí guláš
Potřebné ingredience
750 g hovězí maso - kližka nebo přední (nebo líčka - ty ale nejde moc sehnat) * 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu) * sádlo nebo olej * rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu) * mletá sladká paprika 2 lžíce * majoránka 3 lžíce * hladká mouka 2 lžíce * brambora nebo střída ze dvou krajíců chleba na zahuštění * 2-3 stroužky česneku * sůl
Postup přípravy
cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji - tak dlouho, dokud není opečená skoro dohněda. Udělá v guláši správnou barvu a chuť.
Posypeme 2 lžícemi papriky, …
Dokonalé a rychlé FALEŠNÉ PTÁČKY!
Potřebné ingredience
Cca pro 4osoby cca 3/4kg hovězího (přední, či zadní, kdo má rád i kližku, nebo může být i z vepřového, nebo kuřecího masa) // 2 větší cibue // 10-15dkg anglické, či prorostlého špeku // 2nožičky párků // 2větší nakládané okurky // 3vajíčka natvrdo // 2polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl // kostka hovězího vývaru
Postup přípravy
Veškeré ingredience nakrájíme na kostičky, maso na kostky větší. Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda, pak…
Přírodní roštěná s rýží
Potřebné ingredience
4 roštěnky 3 velké cibule sádlo hl. mouka sůl, pepř hořčice
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, kraje pořádně nařízneme. Osolíme, opepříme a zaprášíme hl. moukou. Rozpálíme sádlo, zrpudka roštěnky opečeme z obou stran. Dáme stranou. Do výpeku dáme cibule…
SVÍČKOVÁ s fotopostupem
Potřebné ingredience
KOŘENOVOU ZELENINU-CELERU VÍCE,1X CIBULI,KOUSEK MÁSLA,OLEJ,3 LŽÍCE CUKRU,1 LŽÍCI HOŘČICE,OCET,4 X BOB.LIST,8 KULIČEK NOVÉHO KOŘENÍ,5 KULIČEK PEPŘE,SMETANU,HLADKOU MOUKU,1 KOSTKU MASOXU,SŮL,HOVĚZÍ MASO -MŮŽE BÝT I VEPŘOVÉ I KUŘECÍ STEHNA,na ozdobu šlehačku ve spreji a brusinky KOMU SE PAK NECHCE HLÍDAT SVÍČKOVOU NA SPORÁKU MŮŽE DÁT PŘIPRAVENÝ ZÁKLAD PÉCT DO TROUBY ALE PŘEDEM UDĚLAT NA PLOTNĚ A NEMUSELA JSEM ANI ZAHUSTIT MOUKOU(dát více koř.zeleniny)
Postup přípravy
POKUSILA JSEM SE NAPSAT K FOTOGRAFIIM PODROBNÝ POSTUP TAK NEVÁHEJTE VYZKOUŠET JE VÝBORNÁ
Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata…
Potřebné ingredience
4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta
Postup přípravy
Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze ve strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v…
Přírodní hovězí roštěná (velmi jednoduchá roštěnka)
Potřebné ingredience
4 plátky hovězí roštěné (cca 500g masa), alespoň 4 veliké cibule (resp. asi polovina váhy masa), olej, sůl, pepř, lžíce hladké mouky, voda (nebo vývar)
Postup přípravy
1/ Plátky hovězí roštěné zbavit tuhého kraje (je-li na nich), kraje masa mírně naříznout nožem, naklepat jen klouby prstů, osolit a opepřit.
2/ Cibuli nakrájet najemno.
3/ V…
Španělské ptáčky pro pohodlné:-)))
Potřebné ingredience
0,5kg hovězího masa,špek,3 cibule,4 vajíčka,30dkg gothaje,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,masox,pepř,trochu soli
Postup přípravy
Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku,přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu.Až se nám masíčko zatáhne,zalijeme vodou a dusíme.Já připravuji veškeré…
Hovězí na česneku
Potřebné ingredience
1/2 až 3/4 kg hov. masa 1 velká cibule 1 hlavička česneku špek, sádlo hr.mouka (solamyl) sůl, pepř, mletý zázvor
Postup přípravy
Maso osolit, opepřit, prošpikovat a potřít rozmačkaným česnekem (hodně).
Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme maso a maličko posypeme mletým…
Hovězí guláš v tlakáči - jiný už nejíme
Potřebné ingredience
Máme raději libový guláš, kde se maso pomalu rozpadá, bohužel klasická kližka mi doma neprojde... A ve vychladlém musí stát naběračka...
Postup přípravy
Tento recept jsem našla kdysi na RECEPTY.cz a od té doby jiný nedělám. Na něm jsem se odnaučila bát papiňáku.
Na cca 3l guláše používám:
1 kg hovězího masa (nejlépe…
Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými…
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězího zadního, 2 lžíce hladké mouky (cca) ,pepř, sůl , špetka koření na roštěnky , 300 ml červeného vína ,300–350 ml vývaru , 3–4 lžíce konzervovaných brusinek , 1,5–2 kg brambor , 50 g másla ,mléko nebo smetana na vaření dle chuti ,lahůdková či jarní cibulka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.…