Zelné závitky (golubcy
Potřebné ingredience
1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.
Postup přípravy
Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou…
Hovězí závitky s nivou
Potřebné ingredience
Hovězí zadní, sýr niva, jarní cibulka, paprička, kousek uzeniny, hořčice, sůl, pepř a do šťávy cibule, olej, hovězí bujon, mouka hladká.
Postup přípravy
Na rozklepané osolené a opepřené hovězí plátky naneseme tenkou vrstvu hořčice, poklademe na jednu stranu sýr nivu, jarní cibulku, papričku, uzeninu a zabalíme.Sepneme jehlou a na…
Snadná svíčková
Potřebné ingredience
Hovězí zadní (nejlépe plátky), smetana na vaření, halali (směs zeleniny pod svíčkovou), pepř, sůl, olej, bobkový list, nové koření,
Postup přípravy
Hovězí platky osolíme opepříme a zprudka osmahneme na oleji, potom vložíme do pekáče, přidáme trochu másla, podlijeme vodou (pokud vaříte právě i polívku, tak lepší je podlít…
Maso-zeleninová pánev
Potřebné ingredience
Vař.brambory z předešlého dne,hov.maso,šunka,cibule,kápie,rajče,soj.omáčka,sůl,olivový olej.
Postup přípravy
Vše si nakrájíme na kostičky. Cibulku opražíme na oleji,přidáme kápii a rajče,chvíli podusíme,aby pustilo šťávu,pak přidáme zbytek surovin,zakapeme sojovkou a dle chuti osolíme…
Hovězí guláš nadivoko
Potřebné ingredience
750 g hovězí klížky, 80 g slaniny, 200 g cibule, 2 jalovčinky, 2 - 3 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 1/8 l červeného vína, šťávu z půlky citrónu, 1 lžíce krystalového cukru na karamel, 1 lžíce hladké mouky, sůl
Postup přípravy
Hovězí kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, očištěnou kořenovou zeleninu na kostičky.
Pokrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a…
Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem
Potřebné ingredience
Rajčata,cibule,petržel,mrkev,celer,bob.list,celá skořice,nové koření,sádlo,hl.mouka,cukr,sůl.
Postup přípravy
Cibuli nahrubo osmažíme do růžova na sádle,přidáme rajčata,koř.zeleninu-vše nakrájené na kostky,list,skořici a nov.koření a podusíme,na to nasypeme mouku a trochu posmažíme …
Roštěnky se smetanovou omáčkou
Potřebné ingredience
600 g hovězí roštěnky, 50 g slaniny, 1,5 dcl smetany, 2 lžíce kečupu, olej, 1 lžíce mouky, sterilované žampiony, tymián, pepř, worchestrová omáčka, sůl, vývar
Postup přípravy
Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a ke…
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK
Potřebné ingredience
roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.
Postup přípravy
maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…
pikantní hovězí maso
Potřebné ingredience
60 dkg falešné hovězí svíčkové -2 cibule -1 lžíce hořčice -6 stroužků česneku -2 až 5 lžiček chili omáčky -5 lžic kečupu -5 dkg špeku -sůl a voda podle potřeby -1 lžíce sádla
Postup přípravy
Do pekáčku, si dáme kečup, chili, hořčici, sádlo, trochu vody a smícháme, přidáme na kousky nakrájené maso a ostatní suroviny vcelku, protože je po změknutí masa vyndáme.
Maso…
ROŠTĚNKY
Potřebné ingredience
6 roštěnek - nebo 6 plátků hovězího, olej, cibule, slanina, 1/2 lžička paprika sladká, hladká mouka, sůl, pepř, 1 kapie paprika, worčestr,
Postup přípravy
Roštěnky na okrajích naklepeme,osolíme a na rozpáleném oleji -tuku, po obouch stranách opečeme .Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.Na tuku po roštěnkách osmažíme na…