Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Zelné závitky (golubcy

Zelné závitky (golubcy

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa, 1,2 kg syrového zelí, 4 polévkové lžíce rýže nebo jáhel, 2 cibule, 2,5 polévkové lžíce másla, 2 špetky pepře. Zálivka: 0,5 skleničky smetany, 2,5 skleničky masového vývaru, po 1 polévkové lžíci pšeničné mouky a másla.

Postup přípravy

Bílé zelí očistíme, vyřežeme košťály, uvaříme v osolené vodě, scedíme a rozebereme na jednotlivé listy. Silné žilky vyřežeme. Maso umeleme, přidáme sypkou pšeničnou nebo rýžovou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí závitky s nivou

Hovězí závitky s nivou

Potřebné ingredience

Hovězí zadní, sýr niva, jarní cibulka, paprička, kousek uzeniny, hořčice, sůl, pepř a do šťávy cibule, olej, hovězí bujon, mouka hladká.

Postup přípravy

Na rozklepané osolené a opepřené hovězí plátky naneseme tenkou vrstvu hořčice, poklademe na jednu stranu sýr nivu, jarní cibulku, papričku, uzeninu a zabalíme.Sepneme jehlou a na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Snadná svíčková

Snadná svíčková

Potřebné ingredience

Hovězí zadní (nejlépe plátky), smetana na vaření, halali (směs zeleniny pod svíčkovou), pepř, sůl, olej, bobkový list, nové koření,

Postup přípravy

Hovězí platky osolíme opepříme a zprudka osmahneme na oleji, potom vložíme do pekáče, přidáme trochu másla, podlijeme vodou (pokud vaříte právě i polívku, tak lepší je podlít…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maso-zeleninová pánev

Maso-zeleninová pánev

Potřebné ingredience

Vař.brambory z předešlého dne,hov.maso,šunka,cibule,kápie,rajče,soj.omáčka,sůl,olivový olej.

Postup přípravy

Vše si nakrájíme na kostičky. Cibulku opražíme na oleji,přidáme kápii a rajče,chvíli podusíme,aby pustilo šťávu,pak přidáme zbytek surovin,zakapeme sojovkou a dle chuti osolíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš nadivoko

Hovězí guláš nadivoko

Potřebné ingredience

750 g hovězí klížky, 80 g slaniny, 200 g cibule, 2 jalovčinky, 2 - 3 kuličky nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1 bobkový list, špetka tymiánu, 200 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 1/8 l červeného vína, šťávu z půlky citrónu, 1 lžíce krystalového cukru na karamel, 1 lžíce hladké mouky, sůl

Postup přípravy

Hovězí kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky, očištěnou kořenovou zeleninu na kostičky.
Pokrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem

Rajská z čerstvých rajčat s hovězím masem

Potřebné ingredience

Rajčata,cibule,petržel,mrkev,celer,bob.list,celá skořice,nové koření,sádlo,hl.mouka,cukr,sůl.

Postup přípravy

Cibuli nahrubo osmažíme do růžova na sádle,přidáme rajčata,koř.zeleninu-vše nakrájené na kostky,list,skořici a nov.koření a podusíme,na to nasypeme mouku a trochu posmažíme …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Potřebné ingredience

600 g hovězí roštěnky, 50 g slaniny, 1,5 dcl smetany, 2 lžíce kečupu, olej, 1 lžíce mouky, sterilované žampiony, tymián, pepř, worchestrová omáčka, sůl, vývar

Postup přípravy

Roštěnky naklepeme, potřeme olejem a asi hodinu necháme odležet. Osolíme, opepříme a prudce po obou stranáh opečeme. Mírně podlijeme a dusíme doměkka. Roštěnky vyjmeme a ke…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ  ROŠŤÁK

OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK

Potřebné ingredience

roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.

Postup přípravy

maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
pikantní hovězí maso

pikantní hovězí maso

Potřebné ingredience

60 dkg falešné hovězí svíčkové -2 cibule -1 lžíce hořčice -6 stroužků česneku -2 až 5 lžiček chili omáčky -5 lžic kečupu -5 dkg špeku -sůl a voda podle potřeby -1 lžíce sádla

Postup přípravy

Do pekáčku, si dáme kečup, chili, hořčici, sádlo, trochu vody a smícháme, přidáme na kousky nakrájené maso a ostatní suroviny vcelku, protože je po změknutí masa vyndáme.
Maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNKY

ROŠTĚNKY

Potřebné ingredience

6 roštěnek - nebo 6 plátků hovězího, olej, cibule, slanina, 1/2 lžička paprika sladká, hladká mouka, sůl, pepř, 1 kapie paprika, worčestr,

Postup přípravy

Roštěnky na okrajích naklepeme,osolíme a na rozpáleném oleji -tuku, po obouch stranách opečeme .Přendáme na mísu a přikryjeme aby nevychladly.Na tuku po roštěnkách osmažíme na…

Zobrazit více...

Kategorie