nakládané roštěnky
Potřebné ingredience
hovězí plátky, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička pepře, 1 lžička soli, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worčestru, 3 stroužky česneku
Postup přípravy
plátky naklepeme, NESOLÍME, z přísad uděláme kašičku do které maso namáčíme, skládáme do misky a uložíme do lednice. necháme rozležet nejméně 24 hodin, ale vydrží i dva, tři dny.…
Maso v sýrové omáčce
Potřebné ingredience
Maso vepřové nebo kuřecí 1/2kg ,niva 250g ,a 1šlehačka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostičky je jedno jestli vepřové nebo kuřecí,osolíme a opepříme,dáme ho na rozpálený tuk orestujeme podlijeme troškou vody a dodusíme do měkka,až se voda odvaří…
Španělské ptáčky pro pohodlné:-)))
Potřebné ingredience
0,5kg hovězího masa,špek,3 cibule,4 vajíčka,30dkg gothaje,kyselé okurky,plnotučná hořčice,hladká mouka,masox,pepř,trochu soli
Postup přípravy
Na pokrájeném osmahnutém špeku si zesklovatíme pokrájenou cibulku,přidáme hovězí masíčko a kostku masoxu.Až se nám masíčko zatáhne,zalijeme vodou a dusíme.Já připravuji veškeré…
krkovička na smetaně s bramborem
Potřebné ingredience
500 gr libové krkovičky
1 kg brambor
sůl, pepř
1 kelímek smetany na šlehání
Postup přípravy
krkovičku opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.
Na maso naskládáme vrstvu oloupaných a na plátky pokrájených brambor, osolíme a zalijeme smetanou.…
Hovězí plátky s mrkvovou šťávou
Potřebné ingredience
Hovězí plátky, olej, hodně mrkve, hořtice, sůl, pepř, hladká mouka.
Postup přípravy
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořticí a osmahneme na pánvičce. V tlakovém hrnci na oleji osmahneme nastrouhanou mrkev. Čím víc mrkve, tím víc šťávy na brambory…
hovězí s rajskými jablky
Potřebné ingredience
rajčata, cibule, zadní hovězí, pepř, sůl, provensálské koření, slanina, olej
Postup přípravy
zadní hovězí - ideálně mladé očistíme, prošpikujeme podélně (po vláknech) slaninou, ze všech stran osolíme, opepříme - ideálně pomocí mlýnků, okořeníme provensálským kořením
-…
Hovězí guláš
Potřebné ingredience
hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout.…
Španělské ptáčky
Potřebné ingredience
800 g hovězí roštěné (vysoký roštěnec), 4 lžíce plnotučné hořčice, 50 g špeku, 2 nožičky párků v jedlém střívku, 2 vejce, sterilované okurky, 1 velká cibule, 100 ml oleje, instantní jíška tmavá
Postup přípravy
Maso nakrájíme přes vláko na plátky, naklepeme je do šíře, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Okurky, vejce natvrdo, párek, špek a cibuli pokrájíme na stejné čtvrtinové délky a…
Švédské roštenky
Potřebné ingredience
Hovězí roštěnky může být pěkné hovězí zadní podle počtu lidí , plnotučná hořčice,sůl, pepř, smetana nebo šlehačka, mouka,cibule,olej
Postup přípravy
Správný postup je že nakrájené maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí na pánvy opečeme z jedné strany mezitím si potřeme hořčicí i tu druhou stranu a…
GULÁŠ Z KRÉTY
Potřebné ingredience
asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.
Postup přípravy
Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…